TVminnen


Angående senaste Kalla fakta...Jag blev så sjukt förbannad häromdagen när jag såg på TV4s Kalla fakta som handlade om den där lilla pojken som dog på dagis för att han inte var under uppsikt ut av personalen. Hela programmet var nitat mot dagispersonalen om hur dåliga de var på att prioritera, ha uppsikt och skapa bra rutiner för att barnen skulle må bra i förskolan. Allt var dagispersonalens fel.
Jag bara undrar; Hur tror folk att en enda barnskötare ska kunna hålla koll på tio småbarn samtidigt åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan?! För det är precis så det ser ut idag. Arbetar man i förskolan så har man i stort sätt inte ens tid att gå på toaletten. Varför skulle en utbildad barnskötare eller förskolelärare ta hand om barn på ett sätt så att de skadar sig medvetet? Är det möjligtvis INGEN som har tänkt på att felet ligger någon annanstans? Till exempel att det är alldeles för få vuxna med för stora barngrupper?! Nej, istället ska man trampa på de som verkligen gör sitt arbete och ändå få rent ut sagt en pisslön för det.
Så länge det är så få personal till så stora barngrupper så kommer såna här olyckor uppstå igen, igen och igen. Önskar att fler förstod det också.

2011-11-05 @ 06:00:00 Extra viktigt Permalink


Kommentarer
Postat av: Arasen

Jo jag tycker också att det är alldeles för några i personalen med för många barn, men nu hade ju hon faktiskt gått iväg från gården. Det tyckte jag var fel av henne

2011-11-05 @ 14:06:49
URL: http://arasen.blogg.se/
Postat av: Eva

Mkt bra skrivet! Dom mår säkert tillräckligt dåligt ändå över vad som hänt. Blir ju knappast bättre för att dom får höra att de är deras fel. Det går inte att ha koll på alla ungar samtidigt.

Tragiskt det som hänt... :(

2011-11-05 @ 22:20:59
URL: http://cizzibellan.blogg.se/
Postat av: anna

håller med. däremot kan jag förstå att en förälder anklagar personalen men det är ju så, förlorar man sitt barn så vill man ju kunna "ha nån att skylla på". men det måste ju vara jätte svårt att hålla koll på så många barn. det är tragiskt det som hänt hoppas att det blir mer resurser till dagis skolor m.m

2011-11-06 @ 15:24:25
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0