TVminnen


Abrakadabra

Nu tänkte jag ta upp ett av de bästa barnprogrammen enligt mig och det är inget mindre än; Abrakadabra. Vad är det, tänker kanske ni?! Jag förstår att ni undrar när man vanligtvis brukar kalla detta barnprogram för Doris och Gösta men det heter i alla fall Abrakadabra så då vet ni det (om ni inte redan visste).

Doris är en kossa i sina bästa år. Hon bor i ett blått litet hus som hon någon gång måste ha tagit över från figurerna ur julkalendern; Jul i Kapernaum.


Bredvid Doris bor en grävling i en grop som kallar sig Gösta. Doris och Gösta är bästa vänner även om Doris är väldigt glad och uppspelt medans Gösta är mer tillbakadragen och envis.
Doris är en riktig cool kossa, hon gillar att göra coola saker som att till exempel åka motorcykel, dansa, sjunga och hänga tillsammans med Göran Persson.


I Abrakadabra fick man även se lite kortfilmer med andra figurer plus lite olika barn som hittar på en massa äventyr.
Doris spelas ut av Magdalena In de Betou och Gösta av Dan Johansson.

2011-11-03 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: Erika

Abrakadabra var helt klart en favorit när man var liten, vem mins inte när doris dansade med Görna Persson eller föreställnigen i slutet av varje avsnitt när Gösta ropade Da capo! Kom i håg att Kannan alltid gick efter Abrakadabra så jag trodde alltid det var sammma program.Det med att Doris hus även används i Jul i Kapernaum hade jag ingen aning om!

2011-11-03 @ 19:17:09
URL: http://julkalendrarna.blogg.se/
Postat av: anna

visste faktiskt inte att det hette så. Doris e störtskön, gillar henne

2011-11-03 @ 19:21:47
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: MaryCaroline

Klart det heter Abrakadabra ;) Att Göran Persson hade varit med glömmer man väl aldrig, hihi. Och vilken kul iakttagelse det där med huset :D

2011-11-03 @ 20:19:32
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Åh, jag håller med! ett av de bästa barnprogrammen från min barndom.Svar: Vi får ta ledigt, i lagom mängd. Man får inte vara borta hur mycket som helst. Dock poängterar skolan att man har eget ansvar att ta igen det man har missat. Har man prov på en dag då man är ledig (om man inte har en bra ursäkt) har man inte chans att göra om provet... Så ja, visst är det konstigt att det är olika. Samtidigt vill jag tro att alla skolor tänker på samma sätt, men är olika hårda med reglerna.Kram

2011-11-07 @ 13:27:55
URL: http://rosanatt.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0