TVminnen


5 till Astrid Lindgren-djur

Vi har ju lyckats tagit reda på lite fakta om hunden Båtsman från Saltkråkan, hans liv och så. Men det finns ju så många andra kändisdjur att veta saker kring, inte allra minst från Astrid Lindgren-sagorna. Vad hände med dem?
Jag har nu forskat vidare kring 5 stycken till Astrid Lindgren-djur.


- Herr Nilsson - Den busiga lilla apan från Pippi Långstrump kom egentligen från en helt vanlig barnfamilj som anmälde sin apa till rollen och som sedan fick den. Men han var ett jobbigt litet liv som bet, slet, kissade och gjorde det oftast väldigt svårt för filmteamet att arbeta.


- Lilla Gubben - Bunting var det riktiga namnet på Lilla Gubben. Han kom från en ridskola i Solna och visst var de svarta fläckarna ditmålade falska små prickar. Bunting gick också på lugnande medel så han lättare skulle hålla sitt tålamod öppet mellan tagningarna.


- Lammungen Pontus - Lisas lammunge från Bullerbyn, består egentligen ut av två lammungar. Det första lammet dog tyvärr en lammungedöd så det ersattes med ett nytt, piggare och större lamm.


- Gosan - Madicken och Lisabets katt Gosan var en helt vanlig katt som var utlånad från Skansen under filminspelningarna.


- Lukas - Pigge Piggelin hette egentligen Emils häst Lukas. Han var en travarhäst som kom ifrån Ljusdal.
2011-11-16 @ 18:00:00 Temavecka - Kändisdjur Permalink


Kommentarer
Postat av: MaryCaroline

Älskar "onödiga fakta" som har med Astrid Lindgrens värld att göra :D

2011-11-16 @ 20:12:33
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: anna

usch vad hemskt med lilla gubben

2011-11-16 @ 20:24:13
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0