Avgå kungen

För ca ett år sedan bestämde jag mig för att jag var för monarki i Sverige. MEN det betyder inte att att jag vill ha vilken idiot som helst på tronen. Just nu är jag väldigt less på att våran kung ska få sitta kvar där han sitter bara för att han är just kung och råkar ha blått blod. Någon som representerar Sverige, är en symbol för Sverige ska vara värd sin titel och man ska ha förtroende för den. Jag kan inte säga att jag har något vidare förtroende för kungen. Liksom, vi vet att han har strulat med kvinnor hit och dit och gjort lite som han velat. Nu är han ju på löpsedlarna var och varannan dag om grejer han gjort som inte är det finaste... Jag tycker inte att det är okej att han ska vända blad hela tiden så fort det går in på ett känsligt ämne. Han får stå för skiten han har gjort och sedan låta Victoria ta över.
Så gör vi tycker jag!


Nu vänder vi blad...
....till Victoria


Årets sommarplåga

Jag vet att alla redan vet att det här är årets sommarplåga, så ni behöver inte påpeka det, okej? Jag bara undrar varför såna här dåliga låtar alltid ska fastna på hjärnan och spelas på alla ställen man besöker, alla radiokanaler man zappar emellan och som bakgrundsljud på alla TV-program? Kan det vara just därför det heter Sommarplåga kanske?
 


Dejting-reklamer

Så funderar man mer och mer när man tittar på TV och alla dessa dejting-reklamer dyker upp. Det är match.com, edarling, trulove eller vad allt nu heter.
Jag funderar; Är folk i vårat land riktigt jävla desperata eller? Det känns som att hälften av alla TV-reklamer handlar om just nätdejting. Måste man använda nätet idag för att träffa någon i vårat antisociala-Sverige? Skulle du hamna på en sida, alltså vilken sida som helst på hela hela internet så är det helt okej att du börjar prata med någon du inte känner. Skulle du däremot gå på promenad eller nåt så skulle du anses som dum i huvet om du ens hejade på en okänd människa ungefär. På den nivån är vi på nu. Ni får ursäkta mitt lite anti-inlägg här, men jag blir så otroligt trött på att snart hela vårat sociala liv ska styras på internet.

Min favoritreklam just nu

Jag älskar verkligen den här reklamen.


Svaren från Skurt

Som sagt var då så har jag fått svaren på frågorna av Skurt. Tänkte publicera svaren idag. Åh, måste bara skriva det också att hjärtat slår ju alltid lite extra för Skurt, jag menar, det finns ju bara en Skurt.

Hej Skurt!
*Hur mår du nuförtiden och vad gör du?
-Jotack, jag mår jättebra. Jag gör program nu också, fast de sänds inte i TV3 längre. Senaste filmerna gjorde jag tillsammans med EON om hur vi får elektricitet och vad man bör tänka på när det gäller EL-säkerhet. Sånt är ju viktigt att veta, tycker jag. Nu håller jag på att förbereda en film om integration, alltså hur vi som kommer från olika kulturer ska kunna leva bra tillsammans,"Olika men ändå lika"tänkte jag att den kan heta.

*Vad är det mest intressanta mötet du minns att du har gjort?
Jag har ju mött massor av intressanta människor i mina program, barn i olika delar av världen, fattiga barn i Haiti, gatubarn i Brasilien och Rumänien,  fattiga indianbarn i Argentina och i Bangla Desh, oroliga barn i Mellanöstern, barn som fick skador i sina sköldkörtlar när kärnkraftverket i Tjernobyl sprack, och många, jättemånga, som såg programmen ville vara med och hjälpa de här barnen genom att bli faddrar och det känns fint att ha fått hjälpa till. Sen har jag fått intervjua Drottning Silvia 12 gånger och Kronprinsessan Victoria två gånger, och det har ju varit jättefint. Men den som var allra roligast att träffa var Astrid Lindgren. Jag fick fira jul hos henne och jag fick sova i Pippi Långstrumps säng!! Det var häftigt!

*Varför tror du att du var så populär under alla dina år när du jobbade på TV 3?
Varför jag tror att jag blev populär hos många är jättesvårt att svara på. Kanske för att det märktes att jag gillade att göra programmen och att jag gillade mina tittare.

*Har du någonsin gjort något du har ångrat? I så fall, vad?
Nåt jag har ångrat? Nä, jag kommer faktiskt inte på nåt just nu.

*Vad är det värsta du vet?
Det värsta jag vet är när människor gör varandra illa på olika sätt.

*Vad är det bästa du vet?
Det bästa jag vet är när människor vill varandra gott!Vi tackar Skurt och hans assistent Ingamay som ville vara så snäll att svara på dessa frågor. Nu kommer det bli vanliga inlägg ett tag framöver på grund av arbetet med min andra blogg. Glöm inte att besöka Skurts hemsida:
www.skurt.se. Där kan ni hitta en massa intressanta Skurt-filmer också. Vet ni att Skurt gjorde över 3000 program i TV? Alltså det är bra mycket det.


Jag har hittat "bokstavsbarnen" från Fem myror

Det är grymt vad mycket kul man kan hitta när man googlar runt, söker på facebook m.m. Jag har faktiskt hittat två stycken vuxna tjejer som har ett eget namn i Fem myror är fler än fyra elefanter. Ni vet de här barnen som håller upp en namnskylt i varje avsnitt. Supersnälla som de var så tyckte de att det var helt okej att berätta om det i ett blogginlägg.
Såhär ser de ut när de är med i Fem myror:Doris heter egentligen Suzanne och Klara heter Malin. Förr trodde man ju alltid att de fick heta sina riktiga namn men så var det inte. Det mest intressanta med detta är ändå att TV i stort sett bara gick ut och tog några barn från förskolor och skolor utan nån helst tillåtelse från föräldrar eller något. Så var det tydligen på den tiden och det är ju garanterat något man aldrig skulle få göra idag. Korten är tagna någon gång i mitten av 70-talet, alltså lagomt tills Fem myrors genombrott.
Idag kan man nästan bli advunsjuk på dessa tjejer, för vem visste att Fem myror är fler än fyra elefanter skulle bli så stort när dessa kort knäpptes?Ett stort tack till Malin och Suzanne som ville vara med i dagens inlägg. Imorgon kommer jag att visa upp svaren jag har fått från Skurt, ja för han har faktiskt svarat på mina frågor, haha. Om ni undrar varför jag har varit så inatktiv på min blogg på slutet så är det för att jag håller på med en annan blogg nu också där jag lägger ut lite onödiga grejer som folk kan ta till sina egna bloggar, ja om ni går in HÄR så förstår ni vad jag menar. Meningen är att jag sedan ska sätta ihop dessa två bloggar på något sätt. Denna kategori kommer inte att publiceras varje dag som det var tänkt ifrån början, i alla fall inte nu innan sommaren. Detta alltså på grund av min andra bloggs existens.