Djurlagar

TV:s nyhetsreportage som gjorde mig mest upprörd förra veckan handlade om djurlagar. Visste ni att det är eller var alldeles nyss tillåtet för människor i Sverige att ha sex med husdjur? Det har varit förbjudet förut, men den lagen hade tagits bort. Varför? Jo, svaret var att det redan fanns lag mot djurplågeri och då behövdes inte den lagen. Dessutom menade de på att människor måste få bestämma själva över sitt liv, vem de vill ligga med och sånt. Vilken jävla sjuk människa är det som tagit bort lagen först undrar jag? Det fattar väl vilken idiot som helst att de människor som har sex med sina husdjur inte är riktigt friska i huvudet. Tur att de har tagit tillbaka lagen nu i alla fall.


Saltkråkan - citatmoment # 22Peter:
Godnatt Malin! Nu ska jag gå och skriva i loggboken: "Idag träffade Peter Malin".

Malin:
Jag tror att du kan skriva en sak till - om du vill? "Idag träffade Malin Peter".


Alltså HAHAHA vad den här filmen äger

"Människor dör inte, dom avlider eller är framlidna. Djur dör, växter vissnar och så vidare. Man säger väl till exempel inte att ett äpple har avlidit, eller hur?!"


Ur filmen; "Den bästa sommaren"

Det är ju j*vligt tur att den här filmen är 12 år gammal så att den får finnas, för idag hade den antagligen inte fått göras i moral-kultur-Sverige. Jag tänker på hur många gånger ordet neger är med här till exempel och hur mycket annat opassande innehåll för barn som är med som till exempel alkohol. Det var ju debatt om det för ett tag sedan att vissa inte tycker att barnböcker och barnfilmer med vuxna människors värld ska tolkas på ett sant sätt när kultur för barn görs. Så vi ska vara tacksamma att vi hunnit fått bra barn och familjefilmer med äkta innehåll så vi som är vuxna nu sluppit växa upp med nåt sånt falskt som Hannah Montana. Inköpt, falskt, ytligt skit alltså.


Saltkråkan - citatmoment # 23Skrållan:
Mamma? Kan du säga mej en sak?

Malin:
Mmm, vadå?

Skrållan:
Varför är knapparna där bak, när jag är där fram?


Efter Rederiet kom Skilda världar...

Jag tror seriöst att jag måste ha den här boxen. Skilda världar var nog nr 2 på min såpa-drama-listan efter Rederiet då såklart. Tråkigt nog så var Rederiet och Skilda världar de enda "såporna" som inte såprade ur.

Titta på trailern och märk vad Tuva Novotny var liten här.

Saltkråkan - citatmoment # 24Ruskprick:
Varför finns det barn?

Tjorven:
Åh varför finns det smugglare? Det skulle jag vilja veta!


Mamma byter bo


Var det någon som såg på Mamma byter bo igår? Jag gjorde det. Snacka om att familjer kan vara olika. Började fundera på vad som skulle ha hänt om min mamma hade bytt bo med någon annans mamma när jag och mina syskon var lite yngre sådär en vecka. Tro vad den andra mamman skulle ha tänkt om oss egentligen? Det beror väl kanske på vem den andra mamman hade varit. Jag har ändå gjort en lista på saker som jag tror att hon skulle ha velat ändra i våran familj:

* Låta barnen hjälpa till mera hemma
Jag och mina syskon har alltid varit skitdåliga på att hjälpa till hemma. Det är ingenting att vara stolt över, men så är det. Jag har försökt tagit tag i saken ibland, det går någon dag men sen har jag glömt bort det.

* Prata på lagom nivå och i samma rum
I våran familj kan vi aldrig gå till personen som vi vill något. Vi måste alltid ropa och skrika från våningen över eller under så att resten av familjen får ont i öronen.

* Tvätta och diska när det finns BEHOV
I våran familj så diskar man när maskinen är halvtom för att vi inte kan ställa grejerna så att fler saker får plats, förutom mamma då. Sen måste alltid tvättmaskinen gå, vare sig det finns smutstvätt eller inte.

Det var lite saker i alla fall.

Vi ärver inte planeten av våra föräldrar, vi lånar den ut av våra barn

Inte minst Ica-reklamerna har informerat om detta i veckan som var. Ändå ser Aftonbladets resultat ut såhär när de frågade sina läsare om de släckte i lördags.Som skrivit ovan; Vi ärver inte planeten av våra föräldrar, vi lånar den ut av våra barn.

Saltkråkan - citatmoment # 25Tjorven:
I sagorna gåré alltid så bra.

Nisse:
I sagorna ja...

Tjorven:
Där får dom kungariket och halva prinsessan.


Saltkråkan - citatmoment # 26Tjorven:
Stina? Mötte du nån människa när du skulle gå hit igår?

Stina:
Nej ingen människa, bara Vesterman.


Saltkråkan - citatmoment # 27Tjorven:
Det är väl inte din Pelle heller!

Stina:
Och Inte din heller!

Pelle:
Jag é min egen, så deså.


Saltkråkan - citatmoment # 28Farbror Melker:
Mina barn får behålla sin sommardröm och leva sitt sommarliv...det ljuvliga, hemliga och vilda. Det som människan upplever bara när hon är barn och glömmer när hon är vuxen och inte har samma rätt till paradiset.


Rest In Peace - Elizabeth Taylor

~ 27 februari 1932 - 23 mars 2011 ~


Saltkråkan - citatmoment # 29Farbror Vesterman:
Är det nån där?

Stina:
Nääe..


Dr Phil - Otroligt överskattad

Är det jag som är väldigt smart, eller är det Dr Phils publik som är otroligt korkade?
Jag stör mig så grymt mycket på Dr Phil, som doktor då, inte som person. Han är bara så otroligt överskattad.
Han är där i sitt program och pratar om allvarliga problem och träffar människor med dessa problem som då oftas är psykiska. Man väntar alltid på att det bra svaret ska komma på hur personen ska lösa problemet, MEN det bra svaret kommer aldrig. Han säger så självklara saker till sina gäster så att man tänker att man själv kunde ha suttit där och sagt det.
Om en mamma eller en pappa slår sitt barn så är svaret att man måste ge barnet kärlek, typ på den nivån är det. Sen finns det vissa som inte fattar sånt, vi vet att det finns mycket idioter i världen, men vad lär vi oss som tittar på Dr Phils program egentligen och inte är helt korkade? Svar: INGENTING!


Vad är dessutom grejen med att hans fru alltid ska vara där och gå ut med honom när programmet är slut? Vad har hon att komma med liksom? Hon sitter i publiken i varenda avsnitt som ett stilla ljus. Har hon inget eget liv eller? Ska alla börja ta med sig sin partner till sitt arbete bara för att Dr Phil tycker att det är en bra idé?Dr Phil, inte för att jag tror att du kan svenska och inte för att jag tror att du läser min blogg men om du gör det vill jag säga en sak: Har du riktiga doktorskunskaper så snälla; VISA DEM PÅ TV!


Saltkråkan - citatmoment # 30

Jag har alla Saltkråkan-avsnitt. Jag måste nog erkänna att Saltkråkan är det som är mest underhållande att titta på nu när man är "vuxen" av alla Astrid Lindgren-filmatiseringar. Jag älskar miljön, jag älskar bilderna, ljuden, skådespelarna m.m. Fast mest av allt så älskar jag nog replikerna.
Jag och mamma satt och tittade igenom typ allting för nåt år sedan. Vi fick se lite då och då, för visste ni att det finns över 12 timmar på DVD att titta på?
Har i alla fall gjort en lista nu med Saltkråkans 30 bästa citatmoment. Det var inte lätt att välja eftersom det finns så många bra. Tänkte visa ett citatögonblick varje dag nu, vi börjar på plats 30 och slutar på plats 1. Det blir alltså bättre för varje dag som går. Så nu kör vi!


Farbror Melker:
"Den som sig i leken giver, blöt om hela kroppen bliver."


Dagens bästaHAHAHAHAHA!
Om en person växer som människa i Big Brother-huset, hur var då denna människan innan den kom in i huset?


Sagt av en störtskön tjej:

"Jag tänker mej att det är lite som när man går ut på krogen för att ragga.
Vi har nog alla gjort det vid nåt tillfälle.
Man har gått ut, man känner sig lite sådär laddad, man tänker; ikväll händer det, ikväll ska jag träffa den där rätta personen som ska ta mej till nya nivåer, nya höjder.
Man fixar sig hemma, man känner sig snygg, man går ut.
Man kommer till stället, det är bra med folk, man känner sig laddad.
Man går fram raggar på första personen får ett nej, helt okej, man tar det man går vidare.
Raggar på nästa, får ett nej där med, nästa, nej, man får bara nej hela tiden.
Till slut börjar man få lite panik, bli stressad, då går man fram till den minsta killen av allihopa man kan se där.
Åh det här är ju ingen mindre än Leif Pagrotsky, men när till och med han säger nej, då får man panik.
Då börjar man scanna runt ordentligt desperat i hörnorna.
Åh då ser man en liten såndär bumbibjörn som står i en hörna för sig själv, utan slips och med en liten för tajt skjorta.
Honom går man fram till och han säger tack och lov JA.
Så tror jag att det går till.
Så jag ser det här valet är, nja, lite som ett femitre-ragg skulle man kunna säga."

Av: Marika CarlssonStörtskön tjej som har sagt dessa ord i TV-programmet Kvällsöppet med Ekdahl.
Det handlar om Håkan Juholt som är den eventuellt nya partiledaren för Socialdemokraterna.
Denna tjej var med vid ett tidigare tillfälle i programmet också och försvarade då att hon hade sagt neger om sig själv. Det gillades inte av alla. Vad hände med yttrandefriheten?
I alla fall är det här en riktigt cool tjej som vågar säga vad hon tycker och tänker.


Melodifestivalen...såhär två dagar senare

Ja, vad ska man säga och tycka och tänka?! Jag såg hela finalen, men nej, det är verkligen inte min typ av program längre. Jag har redan tröttnat på Eric Saades låt. Fattar inte att man orkar fortsätta tro att vi ska lyckas med ett svenskt bidrag som ska klara sig bra i ESC när vi har så många deltävlingar och mycket trams där i som går vidare direkt till final och sedan dessutom vinner hela skiten. Så jävla töntigt att ta in en internationell jury för att tro att vi ska lyckas bättre då. Jag tror att det kommer gå skit i ESC. Vi har för dålig låt och för lite grannländers-kompisar.


Från A till Ö

Från A till Ö var ett av de bästa barnprogrammen jag visste som liten. Ni vet barnprogrammet med den där damen som bodde mitt ute i skogen i en liten "barack", hette Hedvig och fick stor nästa ibland. På hennes tak bodde det en uggla som hette Helge.
Det var lite sådär segt som jag gillade att barnprogrammen var. Man fick lära sig lite samtidigt som man fick tänka efter lite själv. Det roligaste var ju när hon pratade med sin syster i telefon och de kunde se varandra i en liten "TV-ruta". Hela den där telefongrejen gjorde kanske 75% av programmet.
Precis de här minnena har jag av Från A till Ö. Jag tänker inte googla upp något. Jag har säkert inte sett det på minst 15 år. Jag tänker inte finskriva något för det är just såhär jag minns från A till Ö.
Det här är riktiga Gamla TVminnen.

En dag kommer jag kanske att återvända till Hedvig och Helge och då hoppas jag att jag inte blir besviken...


...och vem fan är du?

Jag försöker titta på TV-nyheter varje dag så jag ska känna att jag hänger med lite i vad som händer i världen. Trots det så känns det alltid som jag inte ens fattar hälften.
Igår när de visade våran kanske blivande statsminister om några år så bara undrade jag; Jaha, och vem fan är du? Jag har aldrig hört talas om gubben. Jag har aldrig sett han, vet inte vem det är.

Vad ska man säga skriva?

Det blir aldrig för mycket Astrid

Astrid Lindgren och hennes bror Gunnar är med i en ordlek i Hylands hörna.De andra två är Kerstin Ekman och Karin Falck.


"Så nu ska det här fattiga fettot gå ut och ta sej en liten rök!"

Jag skäms lite grann faktiskt. Jag skulle ju ha skrivit lite om Internationella kvinnodagen igår, men samtidigt så är väl alla dagar våra dagar, eller hur tjejer?
Tycker Mia Skäringer ska få stå som symbol i år för Internationella kvinnodagen. Det blir bara så rätt när hennes roll Anna från Solsidan sa en replik i söndags som lockat till sig ca 40.000 fans på facebook. Ni som inte har sett det sista avsnittet av Solsidan borde se det.
Fattar inte varför vissa tjejer ska snacka så jävla mycket skit. Skulle precis göra likadant som "Mia Skäringer" om jag hamnade i en sådan situation. Säg det direkt till mig vad du tänker eller knip igen käften. Det kommer aldrig bli riktig jämställdhet om tjejer aldrig slutar att motarbeta varandra hela tiden.

"Så nu ska det här fattiga fettot gå ut och ta sej en liten rök!"
För att komma till en annan klassisk TV-dikt, klicka då [HÄR].


Mat man förknippar med TV-gestalter

Idag är det Semeldagen! Jippi! Jag älskar semlor. Jag måste helt seriöst berätta en sak; jag kan aldrig äta en enda semla utan att tänka på denna man.

Japp! Ture Sventon ni vet. Han säger ju temla åt semla, men vi vet att han äter en semla.
Så börjar jag fundera på lite ätbart som man förnkippar med olika tv-gestalter.
Såhär tänker jag:

* Semlor förknippar jag med Ture Sventon


* Köttsoppa förknippar jag med Emil i Lönneberga


* Spaghetti och köttbullar förknippar jag med Lady och Lufsen


* Potatis förknippar jag med Håkan-Bråkan


* Pizza förknippar jag med Turtles


* Honung förknippar jag med Nalle Puh


* Pannkakstårta förknippar jag med Pettson


* Ostkrokar förknippar jag med Maria Montazami


* Polkagrisar förknippar jag med Kajsa Kavat


* Stänkare (dryckbart men spelar roll) förknippar jag med grannen i Beck


Har ni något ätbart eller drickbart ni förknippar med en TV-gestalt?
I så fall varsågoda att tipsa mig så kanske jag skriver upp dem också.

Semlor

Imorgon är det Semeldagen.
I vanliga fall skulle jag ha bakat helt egna semlor, men jag pallar inte det när alla mina bakböcker är 40 mil ifrån mig. Jag hjälpte mamma lite grann istället. Då blir de såhär:Hittade ett semelrecept på recept.nu som är bakat i det gamla klassika gamla matprogrammet Köket. Snacka om avancerat recept. Lyckas någon göra detta under ett fåtal timmar på en och samma gång, ja då ger jag den personen en guldstjärna.

Färdigt på: 3 tim 10 min
Ingredienser

500 g mjölk 
1150 g vetemjöl
200 g socker
200 g osaltat smör
75 g jäst
10 g salt
15 g malen kardemumma
1 st ägg
Mandelmassa:
150 g skållad mandel
150 g strösocker
1 st skalad, finriven bittermandel
Tillbehör:
grädde
florsocker

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölk och kardemumma. Låt blandningen svalna till 37 grader och häll i en bunke eller matberedare. Smula ner jästen och låt den lösas upp.

2. Tillsätt mjöl, socker, salt och ägg och blanda i 10 minuter. Låt degen därefter jäsa i bunken under en bakduk i en timme.

3. Dela upp degen i bullar på cirka 60 gram och rundriv. Låt vila i 20 minuter.

4. Placera bullarna på bakplåtar och platta ut lite. Låt sedan jäsa under plast i cirka 1.5 timme till. Sätt ugnen i slutet av jästiden på 230 grader.

5. Baka bullarna i varm ugn i 10 minuter, tills de fått färg.

6. Mixa mandeln, strösockret och bittermandeln till mandelmassa. Vispa grädden.

7. När bullarna är klara, klipp ett triangellock med sax. Lägg i mandelmassa och vispad grädde och pudra på florsocker med en tesil.

Tips

Bittermandelns bittra smak kommer från ämnet amygdalin, ett ämne som i större mängd är giftigt. Livsmedelsverket beräknar att 8-10 mandlar kan vara dödligt för ett barn, och cirka 60 stycken för en vuxen. Bittermandeln äts inte naturell, utan som krydda i olika desserter, exempelvis semlor. Omvandling i antal kärnor (cirkamängd):
65 g = 1 dl
100 g = 1,55 dl
Källa: recepthjälpen.se och meny.se


Idiot

Något som TV-nyheter styrs av mest just nu är krigen om demokrati och rättvisa.


Jag har inte levt i all evighet, men jag har ändå lärt mig att de flesta människor man träffar på brukar faktiskt inte ha någon anledning att vilja en något ont. Vissa är kanske födda med att förstå det men för mig har det tagit många år att våga lita på människor. De flesta människor förstår vad som är rätt och vad som är fel. När det kommer till stora saker som att döda människor har de flesta människor en gräns i sig som person och vet att man inte ska göra det. Om majoriteten av människorna på jorden vet vad som är rätt och vad som är fel, hur kommer det sig då att en stor del av världen idag 2011 styrs av minoriteten som vi med alla rätt kan kalla för dårar? Titta på mannen på bilden jag publicerat idag. Idioten alltså, vill inte skriva hans rätta namn. Man behöver bara läsa två rader av hans ord för att förstå att det är en mycket, mycket sjuk människa som inte borde ha rätt till att styra och ställa som han tyvärr har idag. Min största gåta i livet (förutom vad som händer efter döden), är nog hur världen kan styras av dårar? Varför blev det så och hur blev det så? När det finns så mycket kloka människor. Vi kan i alla fall hoppas att världen nu går mot rätt riktining.

Jag avslutar med ett citat från Tjorven ur Saltkråkan;

* I sagorna går det alltid så bra *
Där får dom hela kungariket och halva prinsessan


Lillan och jag

Jag har en "kusin" som är fem år. Vi kan kalla henne för Lillan. Hon är bland de coolaste och roligaste personer jag känner. Vi bor ganska så långt ifrån varandra så vi träffas inte så ofta, men när vi gör det brukar vi alltid ha något kul att prata om.
Sist vi träffades så började en konversation kring ett mjukisdjur.

Jag: Titta! Här har vi ju fåret Shaun.

Lillan: Ja, titta!

Jag: Ska vi sjunga fåret Shauns låt?

Lillan: Ja, det gör vi!

Båda:
Åh fåret Shaun åh fåret Shaun åh fåret Shaun
När det ska lajas är det ingen som kan klå´n
Mitt ideal så fenomenal
Jaa mår så bra med fåret Shaun

Jag: Jag vet! Ska vi sjunga olika sånger från TV:n? Vi kan ta Pippi Långstrump nu.

Lillan: Okej då!

Båda:
Här kommer Pippi Långstrump tjolahopp tjolahej tjolahoppsansa
Här kommer Pippi Långstrump här kommer faktiskt jag
Har du sett min apa min söta fina lilla apa har du sett herr Nilsson ja för han heter faktiskt så
Har du sett min villa min Villavillekulla villa vill o vill du veta varför villan heter så
Jo där bor ju Pippi Långstrump tjolahopp tjolahej tjolahoppsansa
Där bor ju Pippi Långstrump ja där bor faktiskt jag

Vi bestämmer oss sen för en låt från Trasdockorna.

Båda:
Lite trasiga
och knasiga
I vårt trasdocksgäng
Lite trasiga
och knasiga
Det är vår refräng

Är din näsa sned
eller armen ur led
och din tå ä....

Lillan: STOPP! Det räcker! Nu vet vi att vi kan den där, då vi behöver ju inte sjunga hela!

Jag: Okej...

Sen kan man ju avsluta med den här sången från Arthur kanske...


Varje dag när du knallar gatan ner
och människorna du ser
alla tycker de som de vill

Jag säger hej hej
vilken underbar dag det e
när man kan vara som man e
och ändå leva tillsammans

Du måste lyssna till dig själv
göra vad du vill
Följa med musiken
inte sitta still
Öppna dina ögon
öppna dina öron
Samla dina syskon och päron
och ha det kul ändå

Det är en enkel regel
och den kommer innifrån
Tro på dig själv
för det är vad det handlar om

Jag säger hej hej
vilken underbar dag det e
när man kan vara som man e
och ändå leva tillsammans