Tänk om man kunde leva som i en AL-film

Det finns så otroligt många som drömmer om att vara med i tv eller film. Redan från barnsben börjar det.
När jag var liten kunde jag alltid känna en liten avundsjuka mot alla barnskådisar som fick vara med i till exempel Astrid Lindgren-filmatiseringar. Det var inte för att jag behövde någon extra bekräftelse, det var nog snarare för att så mycket man fick göra i dessa filmer var så lockande. Det var ju endast på film och tv man hade kunnat göra det övernaturliga som alla barn drömmer om. Saker som att:

*Flyga


*Bli lika liten som en köttbulle


*Besegra en eldsprutande drake


*...men inte minst att kunna lyfta poliser. Tänk vilken dröm, om man hade kunnat tagit tag i alla som hade försökt att trycka ner en.

Midsommar igen

Älskade Astrid. Hennes sagor passar till alla högtider. Man blir nästan tårögd. Här ska ni få se ett klipp som är över 50 år gammalt.Hoppas ni alla får en bra midsommar!


Samantha Jones

En av de mest coolaste personer jag vet som är påhittade är Samantha Jones i Sex and the City. Hennes repliker, hennes sätt att vara och leva kan få mig att skratta en hel del. Hon är bara så underbar. Nu syftar jag inte på att hon ligger runt så mycket, utan jag syftar på hennes personlighet. Tänk om alla tjejer skulle ha Samanthas självförtroende? Det skulle ju vara underbart.
En klassisk scen när alla tjejer i serien klagar på varsin kroppsdel de inte tycker om, så blir det plötsligt Samanthas tur och hon kan inte komma på något fel med hennes utseende. Varför skulle hon det egentligen? Vem har bestämt att man bara kan se ut som en onaturlig undernärd fotomodell för att vara perfekt? Hon bevisar gång på gång att ingen kan trycka ner henne och hon tar för sig lika mycket som höguppsatta gubbar gör. Hennes återkommande replik; "I love you, but I love me more", bevisar att hon aldrig skulle sätta någon annan före sig själv. Hon är viktigast i sitt liv. Jag är viktigast i mitt liv och du är viktigast i ditt liv. I slutändan är vi alla individer och kan vi inte lita på oss själva mest av allt och alla, ja då kan vi inte lita på någon annan heller.


Wilma Ekwall

Nu är det snart sommarlov och tusentals barn längtar otroligt mycket till denna skolfrihet. Vissa kanske längtar mer än andra.
Idag ska inlägget handla om Wilma Ekwall som är och ser precis ut som en helt vanlig skoltjej. Det enda som skiljer henne åt från andra är att hennes pappa är kändis, han heter Patrick Ekwall. Wilma är ett så kallat "kändisbarn" och därför finns det mycket advunsjuka kring henne och kanske inte minst på skolan. Vissa säger saker som att hennes pappa är dum och ful och hon har även fått andra spydiga kommentarer som till exempel: "Oj det luktar skit här!Jaha....det är bara fröken Ekwall" Tycker att det är jätte roligt att Wilma tog kontakt med mig och jag tycker att det är jätte bra att hon vågar berätta såna här saker.
Dock känns Wilma ändå som en tjej som kan stå på sig och jag har skrattat åt många saker som hon har skrivet på sin blogg.
Till skillnad mot hennes pappa är inte Wilma särskilt sportintresserad. Hon gillar att simma, men annars lyssnar hon helst på musik, umgås med kompisar, spelar teater och tar hand om sin kanin Nellie.
Fördelen med att ha en pappa som är känd berättar Wilma är alla filmpremiärer och sånt man kan få gå på om man vill. Man kan fatta att vissa blir advunsjuka, men för det är det inte okej att man gör och säger idiotiska saker. Jag blir riktigt arg faktiskt när jag hör sånt här men jag blir mest glad över att det finns de som vågar berätta om det.

Namn: Wilma
Ålder: 12 år
Blogg:
http://www.lovemymelody.blogg.se/
Favorit tv-program: Blackout

Angående kungen

Fick en hel del taggar mot mig när jag skrev om kungen. Att jag borde förstå att man inte ska tro det man läser och att han borde få vara som vilken människa som helst.
Jag vill bara skriva det: Jag står för allt jag jag skrev i förra inlägget om kungen. Jag fattar inte varför man ska tycka att det är okej att den personen man betalar mest skatt till under hela året ska få bete sig hur som helst? Jag skiter i vem som ligger med vem i vanliga fall, men kungen som ska göra reklam för vårat land kan inte bete sig hur som helst, så är det bara. Han ska ju inte bara vara kung och sen inte kunna stå upp för sin titel.
Dessutom trodde jag att alla fattade vid det här laget att hans lilla "oskyldiga historier" är total sanning. Har man följt med riktigt i debatterna så vet man det. Varför inte detta har kommit ut tidigare är för att hovet och media har haft en överenskommelse att inte skriva eller berätta något om detta, inte förrän boken "Den motvillige monarken" kom ut.
Men, men, tycker ni det är helt okej att era skattepengar går till en person som beter sig på detta vis så får det stå för er. Jag tycker inte det är okej!