Man ska inte tala illa om de döda men...

Vad är grejen med att man inte kan välja mer än en kategori? Otroligt dumt blogg.se. Skärp er!


Jag vet att Astrid Lindgren inte brydde sig om att hon aldrig fick Nobelpriset i litteratur.
Alla vi som beundrade henne kommer nog alltid undra över hur denna fantastiska människa inte kunde få detta pris.
I en gammal tidningsartikel från Expressen finns ett ut av svaren. En gubbe i juryn till litteraturpriset gillade inte barnböcker och han gillade heller inte barn står det. Arthur hette han. Ja du Arthur vart du än är idag, jag gillar inte sura gubbar jag heller. Vilken otrolig sorglig människa det måste ha varit som inte gillade barn.
Sen är det ju också så att många gubbar i Arthurs generation blev otroligt förbannade men samtidigt rädda när de såg att en en kvinna som Astrid Lindgren kunde kämpa och få sin vilja igenom bara genom att bry sig om "oviktiga barn" som också kunde beröra vuxna människor. Det var redan för mycket med Selma Lagerlöf som fått igenom sin kamp om att kvinnor skulle få rösträtt i Sverige. Hur skulle då gubbarna tåla att en hemmafru, dotter till en enkel bonde skulle få ta så mycket plats i våran värld?
Innan Astrid kom fram till den tiden när hon fick politker att känna sig som små pojkar och få nya svenska lagar som födelsedagspresenter så var det en kamp för henne mot alla dessa trångsynta gubbar. En hemmafru skulle hålla sig till hemarbete och inte skriva böcker om flickor som åt godis mitt i veckan, var elaka mot vuxna och lyfte upp poliser i luften.
Jag brukar ofta tro på att människor som har en nollas hjärna får igen förr eller senare för vad de gjort eller sagt. Tro till exempel hur många gånger Bonniers bokförlag har fått ångrat sitt nej av Pippi Långstrump? Tro hur lite livsglädje Arthur måste ha känt som inte gillade barn? Vuxna som inte gillar barn måste hata sig själva otroligt mycket eftersom inuti oss alla finns det alltid ett litet barn.
Den som tror att Astrid Lindgren halkade fram på ett bananskal i sin karriär har otroligt fel. Vi ska vara tacksam för vilken kamp hon har genomfört för att ge oss så bra litteratur som hon gjort. Tänk er att bli tvungen att lämna bort sitt eget barn för att ni inte ville gifta er med barnets far, att gå hungrig varje dag för att ha råd att åka och träffa barnet och att dessutom överleva sitt eget barn. Som den starka kvinna hon var lyckades hon ändå till slut att hämta hem sin son och hon fick dessutom en dotter med en man hon gifte sig med.

En annan grej nu.
För ganska många år sedan sommarjobbade jag på en hobbyverksamhet för äldre människor typ 80-100 år. Det var alldeles för vemodigt för mig. Vissa människor där var så gamla och ensamma. En del var så gamla att de hade överlevt sina egna barn, en del hade inga anhöriga alls, en del hade anhöriga men ingen som brydde sig om dem.
Där sitter människor som byggt upp vårat land från fattigt till rikt. Människor som slitit sönder sina kroppar och gjort så att vi har det så bra som vi har det idag.
Jag tror att de flesta av oss som är födda i Sverige och bor här idag aldrig kan föreställa oss vilken fattigdom och orättvisor det faktiskt har varit här förr i tiden.
I SFs klädkammare finns det små skor från i början av 1900-talet. Dessa skor har tillhört små barn. Skorna är inte alls lika formade och runda som idag. De är smala och raka. Det var såna skor man hade som barn då, om man hade några alls. Smala och raka skor eftersom barnen på den tiden var så undernärda och tunna. Ja, kropparna var tunna som lakan, ansiktena var avsmalnande med formade gropar, fötterna var raka och synliga av skelettet.
Dessa människor som satt där inne var de människor som aldrig gav upp. De gjorde så den nästa generationen fick det bättre, som gjorde att nästa fick det bättre, som gjorde att jag fick det så bra som jag har det idag.
Alla människor som sket i dessa människor som satt där, hur tänkte de? Det finns människor som dör ensam och ligger instängd i sitt lilla rum i flera veckor innan någon upptäcker dem, så ska det bara inte vara.
Helt plötsligt fick jag själv en fruktansvärd stor ångest. Hur mycket brydde jag mig om andra egentligen? Jag var verkligen självupptagen med mina tonårsproblem och förväntade mig alltid att alla andra skulle lyssna på mig, eftersom det alltid var mig det var mest synd om. Jag kunde väl fråga en kompis en extra gång hur hon egentligen mådde eftersom hon alltid brytt sig om hur jag mår. Jag kunde åka och hälsa på min mormor och min gammelmormor ibland bara för att visa att jag tyckte om dem.
Jag tror att jag förändrades till det bättre och jag hoppas verkligen att jag aldrig mer blir sådär självupptagen igen.
Jag brukar försöka tänka att man har viss mycket energi och den energin ska man ge till de man får energi tillbaka ut av och inte till de som tar = energitjuvar.
Sen finns det också vissa människor som inte fattar att SD inte är ett parti man ska rösta på om man inte vill ha det sämre i Sverige. För 150 år sedan utvandrade en massa människor från Sverige på grund av fattigdom och elände. Idag utvandrar en massa människor från andra länder till Sverige på grund av fattigdom och elände i deras länder. Man ska ge och ta, men SD vill bara ta.

Nej, nu måste ni vara grymt trötta på mig om ni har orkat läsa allting förståss. Notera att jag skrev SFs klädkammare och det heter inte så nu, men det är ialla fall det coolaste stället i hela Stockholm. Barnen från Frostmofjällets kläder hänger där. Det ni!

Artikel om gubben som inte tyckte om barn:
http://www.expressen.se/noje/bocker/1.924988/han-kampade-for-stoppa-astrid-lindgren-fran-att-fa-nobelpriset

Veckans blogg V.4

Eftersom mitt internet gillar att dryga sig så kommer inget inlägg förrän nu. Vi kör på veckans blogg då.

För tredje gången är det då idag dags för veckans blogg. Idag är det bloggaren Itsaboutcks tur.


Itsaboutcks blogg handlar om fotografering, skolan och vardagslivet helt enkelt. Itsaboutck har även varit fotomodell ibland, men bara för att man är det så betyder det inte att man köper märkeskläder och har skor som största intresse, ialla fall inte för denna bloggare, Itsaboutck. Itsaboutck tillägnar även mycket texter till sin mormor,  som var hennes bästa vän och inte längre finns. Vill du ha en väldigt blandad blogg att läsa, ja då är detta rätta bloggen för dig.

För att vi ska lära känna Itsaboutck lite mera så ska vi här se vad hon svarar på 10 snabba frågor.

* 10 snabba frågor

* Tv eller Dator? - Där väljer jag dator eftersom då kan jag blogga, hehe ;)
* Nattdröm eller Dagdröm? - Nattdröm!
* Chips eller Bär? - Utan tvekan, chips. ;)
* Landet eller Mitt i city? - Man ska inte tro att jag är värsta lantisen, men jag har ju ett landställe som jag är på nästan varje helg och jag älskar att vara där ute. Det är i stort sett mitt liv, så jag svarar landet :)
* Sverige eller Utomlands? - Sverige, för det är mitt hem. Men jag älskar andra länder också, det är ju värmen som lockar!
* Big Brother eller Bingolotto? - Får väl säga Big Brother för det är mer underhållande ;)
* Jobba eller Plugga? - Jobba för det verkar så mycket roligare, då får man jobba med vad man kanske vill bli! =)
* Häst eller Hund? - Hund eftersom jag själv har en helt fantastisk hund, men som jag inte träffar så ofta, tyvärr..
* Vegetariskt eller Kött? - Helt klart kött, grilla ute på somrarna är ju helt underbart!
* Tvminnen eller Tvplaneten? - Haha inte så svårt val, självklart Tvminnen ;) ♥

Nu när vi kanske känner Itsaboutck lite bättre så ska vi gå vidare till nästa moment. Det är när Itsaboutck berättar om ett tv-minne. Såhär säger hon då:

* Ett tv-minne

- Ett tvminne jag har.. Svårt! Jag älskade när Rederiet gick. Det var så sjukt bra, Johannes Brost var ju med och han är en favorit :D* Veckans uppdrag - Vems kläder är det?

Vems kläder är det har jag hittat på själv. Itsaboutck har fått i uppgift att lista ut vilka tecknade serie-tv-bok-figurer som äger dessa kläder på bilden nedan.Itsaboutcks svar: Då fick jag ett uppdrag om att jag ska försöka para ihop en klädsel med en seriefigur, och 1:a tror jag är Tintin. 2. Lilla My och 3:an Kalle Anka?
Facit: Det var inga konstigheter. Alla rätt här!* Middagen
Middagen är tagen från programmet Gokväll. Veckans blogg berättar om vilka fyra personer den allra helst skulle vilja äta middag med. Döda eller levande, påhittade eller verkliga. Vi får också veta vad det blir för middag såklart.

Itsaboutck
s middag: Förätt: Toast Skagen med avocado och räkor till.

Varmrätt: Grillad fläskfilè, gratinerad potatisgratäng och en god sås till.

Efterätt: En grymt god Pannacotta som är min favorit. Sen en skål Vaniljglass, med rinnande chokladsås och frusna bär. Underbart..

Itsaboutcks middagsgäster:

Översta platsen från höger - Mina gäster som jag skulle vilja träffa är nog Mikael Persbrandt för att han är så snygg och han är en riktigt bra skådespelare.

Översta platsen från vänster - Sen skulle jag vilja träffa Charlie Sheen i 2 2/1 halv män för jag älskar verkligen det programmet och han är därmed också en riktigt bra skådis.

Nedersta platsen från vänster - Tredje personen som jag skulle vilja träffa är nog Anders Bagge för han ser ut som en riktig nallebjörn, gosig och härlig. Han är även en bra jurymedlem!

Nedersta platsen från höger - En tjej jag skulle vilja träffa är nog September för hon är så jäkla grym på att sjunga och hon gjorde en riktigt bra hit med låten Mikrofonkåt i Så mycket bättre vilket blev ett favorit program för mig ;)

* Plus soptunna
Vi har snott soptunnan från tv-programmet Plus där veckans bloggare ska få slänga något som den inte tycker om.

Itsaboutck
vill slänga: Min dumma dator som aldrig vill funka. Den har lagt av flera gånger om och jag vill ha en ny! Det skulle sitta fint ;)

Det var allt från veckans blogg. Vi ser en ny blogg nästa vecka. Glöm nu inte att besöka Itsaboutck innan ni klickar bort tvminnen för dagen. Hejdå!

OBS; Jag väljer ut en person som får bli veckans blogg utan någon tävling, alltså JAG bestämmer vem som ska bli veckans blogg, men kanske hjälper det att fjäska???!! Vem vet?

Colin Nutleys och Helena Bergströms lyxproblem

Veckans blogg som skulle äga rum inlägg idag är lite försenat så det kommer imorgon istället.

Idag är det Guldbaggegalan. Jag brukar typ alltid se på det och har gjort det i en himla massa år. Det finns ingen speciell film jag hejar på i år, men jag ser otroligt mycket fram emot att se vem som vinner Gullspiran. För er som inte vet det så är Gullspiran ett pris som går till någon som har gjort något extra bra för svensk barn och ungdomsfilm. Tycker faktiskt att det kan vara dags för Måns Gahrton och Johan Unenge att vinna priset nu. De har ju faktiskt skapat Hotell Gyllene knorren, Eva och Adam, Livet enligt Rosa m.m.

Nu till ämnet som rubriken talar om.
Jag har betalat tv-avgiften, eller pappa har råkat gjort det nu då. Men skitsamma, den är ialla fall betald. Därför har jag all rätt att klaga på vissa saker som jag stör mig på när det gäller tv-tablån.
Jag bara undrar; Vad är grejen med att Colin Nutley och Helena Bergström ska ta upp varenda tv-kanal nu förtiden för att prata om deras lyxproblem? Missförstå mig inte, jag tycker Colin Nutley har gjort många bra filmer, även Änglagård tredje gången gillt.
Nu är i alla fall dessa två skitförbannade på att den filmen bara är nominerad till ETT pris på galan ikväll. De tycker att filmkritikerna favoritserar andra och mobbar Colin, därför blir det aldrig några priser. Till saken hör den att Colin Nutley har fått flera priser för sina filmer förut, men för just den här filmen gick det dåligt.
Jag bara känner, snälla ta upp något annat än era lyxproblem i TV. Det är möjligt att de inte favoritseras, visst, MEN, tycker de själva att de verkligen ska säga så mycket om den saken? Är det några som favoritserar är det de. Hur många filmer har Colin Nutley gjort som INTE Helena Bergström har haft huvudrollen i? Sen ska det alltid vara med samma gäng med andra människor i dessa filmer, som alltid är med annars också. Inga auditions där inte. Man tar frun, dottern, bästa vännerna och tillåter ingen annan utomstående vara med i filmerna. Man ger ingen annan en chans. Så vad betyder då egentligen ordet favoritsera för dem? Jag tror att det enda som det egentligen handlar om är att de båda är dåliga förlorare. Kay Pollak fick inte mycket för Så som i himmelen heller, så då är han också mobbad då?
Fatta att det kanske fanns andra filmer detta år som gick som också var värda att prisas. Men tydligen tål inte Helena Bergström att nån annan vinner, att nån annan har en huvudroll i en bra film förutom hon. Det är ju den uppfattningen man får ialla fall. Tycker att de kan ta med sig sina lyxproblem utanför TV:n för jag blir bara riktigt irriterad när jag ser och hör om det.


Såhär ser en guldbagge ut.

Tecknat eller inte?

Jag hade otroligt svårt för tecknat när jag var liten. Jag gillade mest otecknat med riktiga barn eller buktalar/dockprogram. Jag känner fortfarande än idag att jag har svårt för tecknade filmer. Jag gillar vissa disneyfilmer men sen är det dåligt.
Idag tänkte jag ialla fall presentera tecknade barnprogram som jag har och fortfarande tycker är rätt okej att titta på. Det finns faktiskt undantag.

Snobben


Hur kan man inte gilla denna coola hund? Snobben har jag alltid gillat för det är inget flash-pang-hänger-inte-med-i-program. Det är barn med verkliga historier och inte sånt som att man ska utveckla en pokémon eller nåt. Haha!

De tre vännerna och Jerry


Jag var ganska så stor när det kom, men guu så kul jag tyckte och fortfarande tycker att det är. Det är verkligen min typ av sjuk humor.

Storasyster och Lillebror


Var också väldigt stor när detta kom.
Jag bara älskar detta program för det är sånt man kan se på när man är vuxen och tänka; Oj! Detta program vågar verkligen visa vardagsfamiljens fräckheter.
Sen är det kanske inte så konstigt att jag gillar det när det är Sören&Anders som skrivit Bert och Sune som har skapat Storasyster och Lillebror.

Franklin


Älskar miljön som är i det här barnprogrammet.
Samma som med Snobben så är det lugn-och-ro och ett bra barnprogram som barn faktiskt kan lära sig en massa saker av.
Sen är det ju lite kul att alla djur heter det de är tex; Björn, Bäver, Kanin etc...bortsett från Franklin då.

Arthur


Verkliga vardagsproblem, också sången..."De e enkel regel och den kommer inifrån tro på dig själv på dig själv för det är vad det handlar om..."

Barbapapa


Jag är än idag så grymt fascinerad av hur de kunde göra ett eget tivoli av sig själva.

Alfons Åberg

Precis som med böckerna så kan man ju inte bara annat än att älska alla Alfons Åberg TV-avsnitt. Alfons har en speciell plats.

Det var faktiskt alla jag kunde komma på som jag tycker om och tyckte om som barn. Jag kanske kan verka lite tråkig, men tecknat är inte min grej. Inte animerat heller. Nej, jag har aldrig tyckt om att se på Pingu, Sailormoon eller hur det stavas, Smurfarna, Turtles, Nicke nyfiken, trasdockorna m.m.

Vad föredrar ni? Tecknat eller otecknat? Både nu och när ni var små menar jag...

Lika som bär

Lika som bär. Några exempel har vi här.

Så! Nu kom jag inte på något mer idag!


Är vi kläder, eller är vi människor?


Bild tagen från Nyhetsmorgon.

Igår såg jag på Nyhetsmorgon, samt tittade på lite bloggar, samt läste lite tidningar.
Det handlade om Malin 21 år som blev nekad ett jobb för att hon hade för mycket finnar i ansiktet. Sen finns det ju de som blir nekad ett jobb för att de är tjocka, inte sminkar sig, har stora öron etc.
Jag blir så sjukt less på alla dessa idiotiska arbetsgivare som har hjärna och hjärta som en nolla. Så länge man inte söker jobb som modell så fattar jag inte vad grejen är att man ska bli nekad sitt jobb på grund av sitt utseénde.
Jag känner såhär; Generationen over me och några andra som ska anställa folk känner att de har en riktig garderob att välja i. De kastar kläderna de inte vill ha och väljer enbart det snyggaste för dagen. De kan bli arga för att kläderna är för stora, för småa, för fula, föööööör ute och för smutsiga. Det är just det som arbetslösa människor har blivit; klädesplagg.
Unga = får inte chansen för de anses som klädesplagg som inte har det där snygga klädmärket på sig.
Långtidsarbetslösa = får inte chansen för att dessa kläder ser så trasiga och smutsiga ut.
Äldre människor = får inte chansen för att dessa kläder är ju bara såååååå ute.

Är vi kläder eller är vi människor?


Veckans blogg V.3

Idag är det dags för veckans blogg igen. Det är ingen mindre än Lilitha.


Lilitha är en flitig besökare till denna blogg. I Lilithas blogg får vi läsa om det övernaturliga som häxor och änglar men även om det vardagliga livet. Lilitha har mycket kunskap kring häxor och annat liknande. Funderar man mycket på övernaturliga ting, ja då ska man besöka Lilithas blogg där man kan hitta mycket läsvärda texter.

För att vi ska lära känna Lilitha lite mera så ska vi här se vad hon svarar på 10 snabba frågor.

* 10 snabba frågor

- Katt eller Mus? - Katt
- Natt eller Dag? - Natt
- Lek eller Allvar? - Allvar
- Sommar eller Vinter? - Vinter
- Frukt eller Godis? - Haha, godis
- Stjärnorna på slottet eller Så mycket bättre? - ??? (Har inte sett nåt av programmen)
- Kung eller President? - Kung
- Vitt eller Svart? - Svart
- Lugn och ro eller Ståhej? - Lugn och ro
- Tvminnen eller Tvplaneten? - Tvminnen...helt klart. Vad är Tvplaneten?

Nu när vi kanske känner Lilitha lite bättre så ska vi gå vidare till nästa moment. Det är när Lilitha berättar om ett tv-minne. Såhär säger hon då:

* Ett tv-minne

- Jullovsmorgon med Beppe Wolgers... Jag å mina bröder var uppe och tittade på jullovsmorgon....med Scooby Doo.... Det är väl de jag minns bäst. Det var Beppe Wolgers som hade jullovsmorgon då "Där är du, här är jag" och som gick i ett par tre år (1971-74). Ett program som jag minns med värme i hjärtat.* Veckans uppdrag - Gissa häxan

Gissa häxan är taget från lite olika tvprogram som; Vi i femman, Lilla löpsedeln etc, fast då heter det något annat. Lilitha har här fått en suddig bild på en välkänd häxa. Hon ska nu gissa vem denna häxa är.


Lilithas svar: Vet inte... Men kan det vara Häxan Surtant... Dessvärre inget program jag tittat på ... Så det kan vara fel.
Facit: Tydligen gjorde det inget att du inte sett på Häxan Surtant, för visst är det Häxan Surtant på bilden.* Middagen
Middagen är tagen från programmet Gokväll. Veckans blogg berättar om vilka fyra personer den allra helst skulle vilja äta middag med. Döda eller levande, påhittade eller verkliga. Vi får också veta vad det blir för middag såklart.

Lilithas middag: Förätt: Toast Avacado

Rostat bröd
Avocado
Gräddfil
Rödlök
Pressad citron
Vitt vin

Varmrätt: En enkel rätt som jag åt häromdagen men som är så otroligt enkelt å gott.

Kokt potatis
Korv
Löksås
Svartvinbärsgele
Pesilja
Öl

Efterätt: Champagne å massor av Jordgubbar

Lilithas middagsgäster:

Översta platsen från höger - Agnetha Fältskog: Som gammal Abba fan har jag alltid velat träffa Agnetha...Dessutom så lyssnade jag på hennes egna skivor som handlade om mycke hjärta å smärta. Sen på senare år så vet jag att hon är intresserad av det andliga, å det faller mig bra i smaken.

Översta platsen från vänster - Magnus Härenstam: Ni vet han från 5 myror är fler än 4 elefanter. Bara för att jag tycker han är så himla underhållande.

Nedersta platsen från vänster - Hasse Alfredsson: Har alltid älskat Lindeman-figurerna. Han verkar rolig och klurig. Liksom jag, så tycker han att det är intressant med ondska, och har ju skrivit många böcker om det som typ "Den enfaldige mördaren".

Nedersta platsen från höger - Dénis Lindbohm: Han är dessvärre död nu, men honom skulle jag vilja lyssna lite mera på. Samtala lite om den metafysiska världen, magi, pentagram å annat smått å gott. Hans böcker är välskrivna med mycke kunskap, och som en krydda bland alla boksidor, hans skriver med humor.

* Plus soptunna
Vi har snott soptunnan från tv-programmet Plus där veckans bloggare ska få slänga något som den inte tycker om.

Lilitha vill slänga:
Alla dessa "jäkla" vidriga porrtidningar som finns. Jag har avsmak för dem. Dessa hemska tidningar som förvrider mannens syn på kvinnor, å som gör att många kvinnor känner sig otillräckliga och fula. De kanske fyller ett behov här i världen...men inte i min...

Det var allt från veckans blogg. Vi ser en ny blogg nästa vecka. Glöm nu inte att besöka Lilitha innan ni klickar bort tvminnen för dagen. Hejdå!

OBS; Jag väljer ut en person som får bli veckans blogg utan någon tävling, alltså JAG bestämmer vem som ska bli veckans blogg, men kanske hjälper det att fjäska???!! Vem vet?

Solsidan

Idag börjar premiären av andra säsongen av Solsidan. Jag som många andra ska se på premiären ikväll. MEN, jag fattar inte hur folk kan vara så förvånade över att det har blivit en succé? När TV4 gör drama eller komediserier så brukar det aldrig bli misslyckat. Det är endast svt som misslyckas lite då och då. Jag fattar inte att tv4 inte satsar ännu mer på komediserier eller dramaserier när sånt lyckas? Satsa pengar på rätt produktioner!


Halv åtta hos mig - vad har hänt?

Jag brukar oftas som många andra titta på Halv åtta hos mig. Det har ju hållit på nu ett tag och jag bara undrar vad F har hänt? Från början var det liksom okej nu ska jag bjuda på trerätters middag en liten normal trerättersmiddag och få betyg efter det.
MEN, nu är det ju som att alla gäster ska vara första klassens snobbar. Det duger inte om man inte har plockat frukten själv, det blir ett stort minus om brödet är köpt på ett bageri etc. Svampen ska man plocka själv, fisken ska man fiska, hallonen ska man ta från trädgården etc.
Från början var det ju ett program som man kunde se sig själv och andra människor med normala matkunskaper i, men nu ska det vara värsta nobelmiddagen. När blev det så? Har programmet blivit något helt annat? Varför inte ändra titeln till Halv åtta hos snobbar? Det blir mer och mer överdrivet för varje vecka. Snart kommer middagsvärdarna få minus om de inte slaktat grisen själv eller om de inte mjölkat kon som man ska få mjölk ut av som man sedan ska göra grädde ut av.
Seriöst, hur mycket har inte detta program spårat ur?En fråga, har någon annan än jag problem med att komma in på sitt bloggsvar?


Maria Johansson "Tjorven"

Alltså, detta är pinsamt, men jag gick på det här första gången jag såg det.


Jag har kossorna att tacka...

...att jag har smöret på min macka.


Mamma Mu
-
Känd från sina böcker först och främst, men har ändå medverkat i en och en annan film. Mamma Mu går sin egen väg. Skulle man tillbringa en dag med Mamma Mu så vet man att det skulle bli full fart.


Rosa -
Rosa är mest känd från TV-programmet Kajsas ko. Rosa var den första kossan någonsin som flyttade in i en lägenhet i stan. Rosa är en ko som gör andra glada.


Doris -
Känd från TV-programmet Abrakadabra bland annat. Doris gillar att dansa, sjunga och åka motorcykel. Hon tog Sverige med storm under sin största kändistid i slutet av 90-talet och i början av 00-talet.

Så vem gillar du mest?
webvoter poll
Vilken kossa gillar du mest?

Doris
Mamma Mu
Rosa

View results

Veckans blogg V.2

Idag är det roligt för idag startar jag med veckans blogg. Som jag har skrivit i tidigare inlägg så kommer veckans blogg på min blogg vara lite annorlunda mot för på andra bloggar. Jag väljer ut en person som får bli veckans blogg utan någon tävling, alltså JAG bestämmer vem som ska bli veckans blogg, men kanske hjälper det att fjäska???!! Vem vet?

Jag vill i alla fall presentera den första deltagaren i Veckans blogg. Det är ingen mindre än Laks.Laks är en av mina flitigaste besökare och har läst och kommenterat mina flesta inlägg. På Laks blogg skriver hon om sin syn på djurmisshandel, om att välja bort kött till maten men även om roligheter som till exempel filmtips. Gillar man att debattera inlägg, ja då ska man besöka Laks blogg.

För att vi ska lära känna Laks lite mera så ska vi här se vad hon svarar på 10 snabba frågor.

* 10 snabba frågor

- Katt eller Hund? - Älskar alla djur, men om jag ska vara ärlig så kommer jag oftast bättre överens med katter.
- Svamp eller Ägg? - Gillar inte svamp och äter nästan inte ägg.. inget, hehe :P
- Jul eller Nyår? – Nyår, ingen stress som på julen.
- Inne eller Ute? - Ute i naturen!
- Krona eller Euro? - Krona! 
- Rött eller blått? - Blått 
- Paradise hotel eller Fåret Shaun? - Fåret Shaun
- Tjejkompis eller Killkompis? - Tjejkompis
- Hemmakväll eller Utekväll? – Hemmakväll!
- Tvminnen eller Tvplaneten? - Tvminnen såklart :D


Nu när vi kanske känner Laks lite bättre så ska vi gå vidare till nästa moment. Det är när Laks berättar om ett tv-minne. Såhär säger hon då:

* Ett tv-minne

- Jag måste nog säga Robinson Karibien. Det gick ju förra året tror jag, och det var riktigt spännande! Det var verkligen speciella personer med den gången, t.ex. han Jimmy, som började hacka på en av de andra deltagarna som satan. Det var ju som mobbning! Och sen var det så bra i slutet när han som blev mobbad vann hela Robinson.
Nu går vi vidare till något som heter veckans uppdrag. Varje vecka så kommer veckans bloggare få ett uppdrag som passar till det ämnet som personen bloggar om.

* Veckans uppdrag - Gissa bajset


Gissa bajset är taget från tv-programmet Myror i brallan. Laks har nu här fått bild på lite djurbajs som hon ska försöka gissa vem det tillhör.


Laks svar: Gissar på att bajset kommer från ett litet rovdjur. Mink, järv eller iller, nåt sånt djur tror jag.

Facit: Tvminnen hade gärna sett ett litet mer utförligt svar. Men eftersom det är första veckan kan du få godkänt på det. Bajset tillhör ekorre.


Varje vecka ska också veckans blogg få bjuda på middag. Det här är Laks middag.

* Middagen
Middagen är tagen från programmet Gokväll. Veckans blogg berättar om vilka fyra personer den allra helst skulle vilja äta middag med. Döda eller levande, påhittade eller verkliga. Vi får också veta vad det blir för middag såklart.Laks middag: Jag skulle bjuda på någon vegetarisk, indisk mat till varmrätt. Och till dessert skulle jag välja en smaskig kladdkaka med grädde!

Laks middagsgäster:

Översta platsen från höger - Jag skulle bjuda Björk (Björk Guðmundsdóttir), sångaren och konstnären från Island. Jag har lyssnat en del på hennes musik, hon har några riktigt bra låtar. Hon verkar vara en ytterst spännande person med en helt otrolig sångröst. Henne skulle jag verkligen vilja träffa.

Översta platsen från vänster - Min mormor skulle jag också vilja träffa, för jag har aldrig gjort det. Hon dog 3 år innan jag föddes i cancer, och jag har hört historier om henne och hon verkade vara en verkligt trevlig människa!

Nedersta platsen från vänster - Jag skulle också vilja bjuda in Moby (Richard Melville Hall). Han har häftig musik som jag gillar och han har en cool stil. Dessutom är han vegan och det skulle vara väldigt intressant att få prata med honom om det!

Nedersta platsen från höger - Sist men inte minst vill jag ha med Bridget Jones, för hon är så himla underbar! Då får man definitivt en rolig middag minst sagt!


Nu när middagen är slut så ska vi avsluta veckans blogg med att Laks får slänga något i en soptunna som hon inte gillar.

* Plus soptunna
Vi har snott soptunnan från tv-programmet Plus där veckans bloggare ska få slänga något som den inte tycker om.

Laks vill slänga:
Jag skulle slänga ner ett pälsplagg i soptunnan. Äkta päls har blivit inne igen och det är inte bra tycker jag. Man kan använda andra kläder istället som inte dödar!

Det var allt från veckans blogg. Vi ser en ny blogg nästa vecka. Glöm nu inte att besöka Laks innan ni klickar bort tvminnen för dagen. Hejdå!

Såna där dagsåpor

Ni vet såna där dagsåpor som sänds typ varje vardag. Såna där amerikanska dramasåpoperor som tex; Glamour, Våra bästa år, General hospital etc. Alltså HAHAHA! Fan vad dåliga de är. Ursäkta mig, men dåligare serier får man leta efter. Men det sjuka med dessa program är att de måste vara bra på något sätt för man kan faktiskt fastna i dem ibland. Har faktiskt gjort det några gånger, men det var några år sedan nu.
I alla fall, lite saker som kännetecknar dessa såpor är tex;

- Att en middag tar ungefär 12 avsnitt att äta upp.


- Man kan missa serien i typ två år, för på två år har ingenting hänt i serien sen sist man tittade. De är fortfarande kvar på samma ställe sen sist man såg.


- Det födds barn som sen blir vuxna på ett halvår, men föräldrarna är fortfarande lika gamla som innan.


- När man inte sett serien på två år så tänker man, jaha men vem är det där? Till slut fattar man att det är den där rollen som redan 5 skådespelare har spelat och nu kommer den sjätte in och tar över rollen. Varför inte stryka rollen helt då kan man undra?


- Alla roller i serien är odödliga. De har fler liv än Super Mario har när han har som flest. Om någon dör så vet man att den personen återuppstår om någon månad och kommer tillbaka till serien igen. Hahahaha!


- Alla är släkt med alla, de gifter sig med sina släktingar, men ändå vet de aldrig vilka som är deras föräldrar eller syskon.


- Alla har gjort typ minst 9 plastikoperationer var, även barnen.


- De flesta skådespelare är tagna efter sitt utseénde och suger på att spela, särskilt barnen som är tagna från nån rik familj som får rollerna bara för att de är släkt med de som äger hela skiten.


- Skådespelarna hoppar fram och tillbaka bland dessa serier. När de är död på den ena såpan så kan de leva på den andra också tvärtom.


HAHAHA! Alltså vad mer ska man skriva?!

Varför köra en egen stil när man kan härma andra?


Eva Longoria vs Britney Spears


Britney Spears vs Geri Halliwell


Geri Halliwall vs Kate Winslet


Kate Winslet vs Mariah Carey


Mariah Carey vs Heidi Klum


Heidi Klum vs Jennifer Lopez


Jennifer Lopez vs Paris Hilton


Paris Hilton vs Eva Longoria

Vi började vid Eva Longoria......och vi slutade vid Eva Longoria.


TVminnen minns...


Gösta Bredefeldt
19 december 1935 - 9 januari 2010
Tre kärlekar
Rederiet
Män som hatar kvinnorFrances Reid
9 december 1914 - 3 februari 2010
Våra bästa år - överhuvudEmil Forselius
23 november 1974 - 1 mars 2010
S:t Mikael
Sprängaren
Wallander - IndrivarenRue McClanahan
21 februari 1934 - 3 juni 2010
Pantertanter
MaudeGloria Stuart
4 juli 1910 - 26 september 2010
Miss America
De tre musketörerna
TitanicMartin Ljung
15 augusti 1917 - 30 september 2010
Fröken Julie
Pippi Långstrump på de sju haven
Sverige åt svenskarnaThomas Funck
26 oktober 1919 - 30 december 2010
Kalle Stropp och Grodan Boll?????? Per Oscarsson och Kia Östling Oscarsson ??????
Känns lite konstigt att skriva nånting om dem när de inte har hittats ännu och vi inte vet vilken dag eller nånting.
Någon utan blogg skrev i alla fall igår och frågade mig varför jag inte har skrivit något om hans fru. Ja, det kan man undra sig? Ärligt talat så vet jag inte så mycket om henne förutom att hon var gift med Per Oscarsson. Jag vet att hon också har hållit på med film, men när jag söker på henne så hittar jag inte så mycket information. Men vet nån annan något så får ni gärna tipsa mig och berätta. Hon var i alla fall född 1943 och 16 år yngre än Per Oscarsson.


Per Oscarsson

Idag tänkte jag önska er välkomna till ett nytt år med TVminnen och ett gott nytt år i övrigt. Men det blir inte alltid som man tänkt sig.
Jag måste ju självklart uppmärksamma en ut av våra största skådespelare i svensk film, TV och teater genom tiderna.
Nästan allting tyder nu på att Per Oscarsson har gått bort, snart kommer han nog att dödförklaras om de kan identifiera den lilla biten av en människa de hittat. Vi har mist en av de bästa skådespelarna i vårat land. Jag är väldigt svag för äldre skådespelare som varit med sedan starten av TV:n, sen innan TV:n, men framför allt de skådespelarna som var med och skapade TV-rutans barnkultur. Allt det där var precis det som Per Oscarsson gjorde. Han har verkligen hjälpt till och förgyllt min barndom med alla dessa härliga barnfilmer han varit med i.

Det har varit....

Julkalendrar:

* Kaspar i Nudådalen

* Julpussar och stjärnsmällar

* Håll huvet kallt

* Diselråttor och Sjömansmöss

* Julius Julskötare


Astrid Lindgrenfilmer:

* Ronja Rövardotter

* Bröderna Lejonhjärta

* Inga rövare finns i skogen

 

men för alla barn blev han ändå kanske mest igenkänd som Berras morfar i Kan du vissla Johanna som sänds varje julafton efter Kalle Anka i TV-rutan.

 

 

 

 

 

 

För den lite äldre publiken så var han även känd som skådespelaren som varit med i en stor del av alla svenska klassiska filmer.

För att nämna några:

* Nybyggarna

* Göta kanal

* Änglagård

* Kejsaren av Portugallien

* Kurt Olsson

* (och den troligen blivande klassikern) Flickan som lekte med elden


Sen har han ju gjort en hel del tv också. Mest känd är han då kanske från tv-serien Polisen i Strömstad, eller kanske om man frågar den äldre publiken så är det nog fel, för mest känd är han nog från Hylands hörna när han klädde av sig alla kläderna.


Här kommer lite utdrag om Per Oscarsson som jag har skrivit om tidigare.

En fråga till er: Vilken är den bästa skådespelarinsats han har gjort tycker ni?
Av de jag har sett så är det svårt att välja, men det får nog ändå bli morfar i Kan du vissla Johanna.