TVminnen


Svenska hjärtan


Så frågar jag pappa vad jag ska skriva om i nästa inlägg och han kan som vanligt inte svara seriöst på en sådan fråga så han säger mamma. Jaha, och var kom TV:n in i bilden då?
Jag kan ju i alla fall skriva om ett TV-program som mamma tyckte och fortfarande tycker om.
Jag syftar på Svenska hjärtan som är skriven ut av Carin Mannheimer. Tror att det är många som läser min blogg som inte har sett det eftersom en stor del av mina läsare verkar vara 90-talister. Man ska minnas slutet av 80-talet och första halvan av 90-talet om man ska komma ihåg när det gick på TV. Sen kan man ju ha sett det på till exempel DVD senare, men det är ju en annan sak. Om man inte gillar svenska serier som är lite sega, ja då ska man inte se på Svenska hjärtan.
Det handlar om ett gult radhusområde med en massa människor som spelades in i olika perioder under flera år. Det är lite grann av de perfekta familjerna som bor där. Helt vaaaaaanliga människor. Sen visar det sig att de inte är så perfekta i alla fall. En granne är otrogen med en annan, några grannar har stora pengaskulder och en kvinna har ständiga problem med sin exman. Människorna i radhuset umgås på kräftskivor och kalas. Människor flyttar ut och människor flyttar in. Sen finns det en klassisk TV-scen med också som nästan alla som är lite äldre känner till. Lite äldre menar jag då de som är födda på 70-talet och nedåt, ursäkta mig. Det är i alla fall en scen när en man som kallas för Torsten precis har fått reda på att hans fru varit otrogen med grannen och kör runt med gräsklipparen inomhus på nyårsafton.
Personligen tycker jag att vissa säsonger är bättre än andra. Tvärtom många andra serier så tycker jag att Svenska hjärtan är bäst de sista åren. Från början tycker jag faktiskt att det är ganska så segt och kan bli lite tråkigt ibland.
Skådespelaren Solveig Ternström är utan tvekan bäst i serien och man kan väl också säga att hon spelar huvudrollen...tror jag... Sen är ju också Gerd Hegnell med som antagligen är Sveriges roligaste skådespelerska. Vet ni inte riktigt vem jag menar så kanske bilden nedan säger er något. 

Några sista ord i detta inlägg som är ett plus i denna serie är att de aldrig byter ut skådespelarna fast det spelades in i så många år. Jag kan störa mig grymt mycket på när de tar in nya skådespelare till gamla roller.

2011-02-24 @ 06:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: Mickis

O harre jösses den gamla serien..haha! Har sett vart enda avsnitt, fast dock inte när de sändes utan på DvD :P Rätt rolig serie de dära (:

2011-02-24 @ 14:35:39
URL: http://envisamorsan.blogg.se/
Postat av: anna

Jag e född på tidigt 80- tal så jag kommer ihåg serien, inte för att man fattade så mkt då men bra var den:)

2011-02-24 @ 20:56:40
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Anna

Vad lustigt! Det var precis den scenen jag tänkte på när jag såg överskriften, gräsklipparen!

2011-02-24 @ 23:28:42
URL: http://barsine.blogg.se/
Postat av: MaryCaroline

Tänkte faktiskt titta på den här serien, men sen tyckte jag faktiskt att den verkade ganska seg och tråkig, så jag sket i det, haha. Har däremot laddat ner de 6 första avsnitten av Goda grannar. Sett det?

2011-02-25 @ 14:53:51
URL: http://marycaroline.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0