Veckans blogg V.9

Detta blir sista Veckans blogg på ett tag eftersom alla mallar och allting annat är borta eftersom min dator har dampat sönder sig totalt. Men vi hoppas ju kunna åtekomma med Veckans blogg någon gång.... 
Låt mig presentera; Monckan.

Monckan är en trogen Tvminnen-läsare. I Monckans blogg blir man alltid välkomnad med blommor och andra glada ting. Monckan skriver om saker och ting på ett kortfattat sätt. Monckan är en skrivare som lyckas få med långa historier med få ord. Vill man läsa en lättläst och intressant blogg så ska man besöka Monckan.


För att vi ska lära känna Monckan lite mera så ska vi här se vad hon svarar på 10 snabba frågor.

♥ Monckan föredrar matprogram framför sjukhusserie
* 10 snabba frågor

*
Blommor eller Bin?  Blommor
* Sommar eller Vinter? Sommar
* Fikablogg eller Fotoblogg? Fotoblogg
* Topplistemusik eller Gammal musik? Både ock
* Bok eller Film? Film
* Sjukhusserie eller Matprogram? Matprogram
* Enfärgat eller Flerfärgat? Enfärjat
* Kaffe eller Te? Kaffe
* Latdag eller Städdag? Latdag
* Tvminnen eller Tvplaneten? Tvminnen

Nu när vi kanske känner Monckan lite bättre så ska vi gå vidare till nästa moment. Det är när Monckan berättar om ett tv-minne. Såhär säger hon då:

* Ett tv-minne

- Måste nog vara Melrose Place, då var jag som klistrad framför tv:n.* Veckans uppdrag - Vem säger citatet?

Denna vecka har det tagits ett citat från en välkänd tv-serie eller film som nu Monckan har fått gissat vem som säger det. Citatet är följande;

"Det är ingen ordning på allting man hittar inte vartendaste dugg"


Monckans svar: Tror det är Lotta på Bråkmakargatan.
Facit: Det var bra gissat, men rätt svar är Pippi Långstrump.* Middagen
Middagen är tagen från programmet Gokväll. Veckans blogg berättar om vilka fyra personer den allra helst skulle vilja äta middag med. Döda eller levande, påhittade eller verkliga. Vi får också veta vad det blir för middag såklart.


Monckan
s middag: Förrätt: Mozzarella-snittar
Vamrätt: Fläskfile med apelsingriljerade rotfrukter
Efterrätt: Pannacotta med hallonsås, plockat själv såklart

Monckans middagsgäster:

Översta platsen från höger - Vill jag nog ha Bruce springsteen för att han var min stora idol när jag var yngre o är nog fortf lite av det.

Översta platsen från vänster - Där vill jag nog ha Peter Settman, för att han är så himla bra helt enkelt o tror han är en trevlig person IRL

Nedersta platsen från vänster - Lady Gaga passar nog in där då kan Bruce o hon sjunga. Gillar hennes musik, o hennes stil

Nedersta platsen från höger - Helena Bergström såklart hon blev min stora favorit i Heartbreak Hotell, hon är en toppenskådis o ser bra ut

* Plus soptunna
Vi har snott soptunnan från tv-programmet Plus där veckans bloggare ska få slänga något som den inte tycker om.

Monckan vill slänga: Slänger nog min mobil där, blir förbaskad på den dagligen för att den stänger ofta av sig själv o krånglar jämt.

Det var allt från veckans blogg.Glöm nu inte att besöka Monckan innan ni klickar bort tvminnen för dagen. Hejdå!

Svenska hjärtan


Så frågar jag pappa vad jag ska skriva om i nästa inlägg och han kan som vanligt inte svara seriöst på en sådan fråga så han säger mamma. Jaha, och var kom TV:n in i bilden då?
Jag kan ju i alla fall skriva om ett TV-program som mamma tyckte och fortfarande tycker om.
Jag syftar på Svenska hjärtan som är skriven ut av Carin Mannheimer. Tror att det är många som läser min blogg som inte har sett det eftersom en stor del av mina läsare verkar vara 90-talister. Man ska minnas slutet av 80-talet och första halvan av 90-talet om man ska komma ihåg när det gick på TV. Sen kan man ju ha sett det på till exempel DVD senare, men det är ju en annan sak. Om man inte gillar svenska serier som är lite sega, ja då ska man inte se på Svenska hjärtan.
Det handlar om ett gult radhusområde med en massa människor som spelades in i olika perioder under flera år. Det är lite grann av de perfekta familjerna som bor där. Helt vaaaaaanliga människor. Sen visar det sig att de inte är så perfekta i alla fall. En granne är otrogen med en annan, några grannar har stora pengaskulder och en kvinna har ständiga problem med sin exman. Människorna i radhuset umgås på kräftskivor och kalas. Människor flyttar ut och människor flyttar in. Sen finns det en klassisk TV-scen med också som nästan alla som är lite äldre känner till. Lite äldre menar jag då de som är födda på 70-talet och nedåt, ursäkta mig. Det är i alla fall en scen när en man som kallas för Torsten precis har fått reda på att hans fru varit otrogen med grannen och kör runt med gräsklipparen inomhus på nyårsafton.
Personligen tycker jag att vissa säsonger är bättre än andra. Tvärtom många andra serier så tycker jag att Svenska hjärtan är bäst de sista åren. Från början tycker jag faktiskt att det är ganska så segt och kan bli lite tråkigt ibland.
Skådespelaren Solveig Ternström är utan tvekan bäst i serien och man kan väl också säga att hon spelar huvudrollen...tror jag... Sen är ju också Gerd Hegnell med som antagligen är Sveriges roligaste skådespelerska. Vet ni inte riktigt vem jag menar så kanske bilden nedan säger er något. 

Några sista ord i detta inlägg som är ett plus i denna serie är att de aldrig byter ut skådespelarna fast det spelades in i så många år. Jag kan störa mig grymt mycket på när de tar in nya skådespelare till gamla roller.


Simpor och grodfötterÅhh, jag ryser. Jag var liten när det programmet gick på TV. Jag var jätte rädd för det samtidigt som jag tyckte att det var jätte spännande. Lite roligt också att jag hittade den här texten på Wikipedia; Simpor och grodfötter är känt för att vara det läskigaste barnprogrammet, då många barn blev rädd för karaktärerna samtidigt som de älskade programmet.
Haha, ja det var verkligen menat till mig tror jag.
När en familj som är en blandning mellan djur, människor och växter ska bo i en lägenhet bland en massa vanliga människor så kan det bara gå på tok.
Eftersom jag inte har sett programmet på ungefär 17 år så har jag ganska svaga minnen därfirån. Det är inte händelserna som är de tydligaste, utan känslan man fick när man såg det. Minns att jag ofta tänkte att det faktiskt påminde om människor man kan träffa på ibland som inte gör som alla andra man känner. Människor med annan bakgrund som kommer ifrån andra länder och har en helt annan livsstil, människor med alkohol och drogproblem och människor med psykiska besvär.
Nu när jag är äldre så kan jag faktiskt tycka att ett sånt program var ganska jobbigt att se som barn, visst, men det var nog otroligt nyttigt också. För hur det än var så påminde Simpor och grodfötter mest om människor. Det kanske var bra att sätta den där familjen i en lägenhet bland en massa andra "vanliga familjer". Det på grund av att det finns så otroligt mycket barnprogram med normala familjer. Mamma, pappa, barn. Vardagen är stress och helgerna är till för lediga och roliga aktiviteter. Jul, påsk och midsommar. Mormor, morfar, farmor och farfar. Pappan ska kunna lära barnen alla praktiska saker som cykla och simma och mamman ska lära vett och etikett. Det kanske fanns en mening med Simpor och grodfötter. Det kanske var nåt slags menande att barn skulle förstå att det faktiskt finns familjer som inte är som dem som känner min egen familj. Sen lade man på lite gräs och äckel för att det skulle bli lite kul för barnen.
Jag har faktiskt sett och tagit i de där kläderna på riktigt och de var riktigt äckliga kan jag lova.

Orkar du läsa hela inlägget?

Gårdagens inlägg om Astrid Lindgrens negerkung gjorde så att det blev ganska mycket åsikter här och där.
Jag får oftas mail och brev på facebook om mina inlägg eftersom alla inte vill kommentera i kommentarsrutan. Det är lite meningen också att det ska bli lite debatt om såna inlägg. Det tycker jag är kul. MEN jag fick också en kommentar där det stod att det var synd att jag inte kunde stå för vad jag skrev och istället hänvisade till ironi. What? Har jag varit otydlig nånstans eller? Eftersom alla personer utom en verkar ha fattat vad jag menade med hela mitt inlägg känns det inte som att jag kan ha varit otydlig ändå. Jag blev tvungen att ge exempel på hur vissa idioter tänker och därför skrev jag att man skulle bränna upp Elsa Beskows, Pelles Svanslös och Pippi-böckerna för att ordet neger var med. Det var liksom det som var ironin. Alltså jag tycker inte att man ska bränna upp böckerna. Jag blev tvungen att skriva det för att man skulle förstå mitt inlägg om hur vissa människor tänker. Trodde alla förstod det också men icke.
Så fort man debatterar lite grann så står man tydligen inte för vad man skriver? Det beror väl på vem människan är som har skrivit det hela.
Nu kommer säkert vissa av er tycka att jag är kaxig, men jag om någon kan verkligen stå för vad jag skriver, det kan jag lova er. Jag skulle aldrig skriva en grej jag inte kunde stå för, jag skulle aldrig skriva en grej jag inte kunde säga till någon In Real Life som det heter.
Nu ska jag tala om en sak för er om mig själv så vissa ska förstå att jag kan stå för det jag skriver och dessutom är det många som önskar att jag ska skriva lite mer om mig själv och inte enbart om tv..gaahhhhhhahahahaha....ja faktiskt så är det så.
Så den här berättelsen är till alla människor som inte tror jag kan stå för det jag skriver, samt till alla underbara bloggläsare som vill veta saker om mig av någon anledning och även till er andra som läser min blogg.

För snart 10 år sedan, (tiden går verkligen fort) så var jag ganska nybliven tonårstjej.
Jag gick på värsta IG-skolan och tyckte i stort sett att hela min klass bestod av fjortisar, ialla fall tjejerna. Jag vantrivdes otroligt mycket i både min skola och i min klass. Jag gick enbart dit för att jag skulle få bra betyg helt enkelt. Men skolan tar upp ganska så mycket av ens liv så att känna hat för en plats som man har så mycket med att göra slutar aldrig bra om man inte gör något åt det.
Jag försökte ignorera hela min klass och suckade, tittade surt på dem och vände mig om och gick. Jag ville inte prata med dem. Jag avskydde både eleverna och lärarna. Ändå så lyckades jag på något sätt alltid gå med ett par stycken som jag åt med, åkte på stan med etc. Vad var grejen med det liksom? Jag tyckte inte om någon i min klass, men ändå så var det så svårt att vara ensam och lyckas slita sig loss. Varför jag kände så mycket hat för de som gick i min klass var nog för att de var otroligt barnsliga och kunde nog aldrig ha sett ett nyhetsinlsag i hela sitt liv.
Första halvåret i åttan så hade alla utom jag och en till IG i matte och då kanske ni förstår vad jag menar. Det var som att gå i en skola med utomjordingar. Jag orkade ialla fall inte lägga ner någon energi på dem, det var liksom min taktik hela tiden. Jag hade ju riktiga kompisar som gick på andra skolor som jag kunde lägga ner energi på istället.
Nu var det så att detta var en tid då Lunarstorm var inne och självklart hade jag också det som alla andra. Jag hade nån liten profilsida som jag hade nån liten frågespalt om vad man älskade och hatade. Jag hade aldrig sagt till någon i min klass vad jag tyckte om dem, för jag hade aldrig haft någon anledning liksom. Men när jag satt där inne på Lunarstorm så kunde jag inte låta bli att skriva min klass på min hatlista. Självklart såg alla det som gick i min klass också *host*. Jag fick ju hyfsat mycket pikar tillbaka om att jag aldrig skulle våga säga nåt sånt till dem i verkligheten m.m. Vem trodde jag själv att jag var då? Jo, jag var en tönt och en fjortis på samma gång. Då förstod jag genast att jag hade skrivit något som masssssssor av människor skriver till varandra på nätet som aldrig skulle våga säga det face-to-face. En sån person var ju inte jag. Därför var det lika bra att gå till skolan och säga rakt till dem att jag aldrig haft någon anledning att ta upp det förut men jag stod för allting jag skrivet och tyckte att de var riktiga fjortisar och IQ-befriade som inte förstod nånting. Ja, nåt sånt sa jag.
Efter den dagen förstod jag att om jag ville uttrycka mig på något sätt om vad jag tyckte om någon eller något så skulle jag alltid säga det face-to-face först och INTE först på internet, eftersom det kan uppfattas så fel. Därför ska ni veta att jag aldrig skriver något jag inte kan stå för. Man kan tycka saker om mycket men man får tänka på konsekvenserna.
Jag fick byta skola efter allt detta, och det var ju mitt eget val och visst var det bra, men idag nästan 10 år senare så hade jag antagligen gjort annorlunda i den situationen. Jag hade nog antagligen sagt vad jag tyckte innan jag skrev det.
Idag känner jag nästan inget hat för någon människa, men samtidigt har jag ju blivit äldre och mognat på mig också. Så mycket det fanns som man störde sig på när man var liten. Som min brorsa säger; "barn är egoister", inte alla, men jag var nog oftas det när jag var ett litet större barn. Vissa grejer får man hålla för sig själv, men det mesta säger jag, samt skriver jag som jag tycker och tänker.
Ja, jag står faktiskt för allting jag skriver. Skulle jag fela någon gång så skulle jag erkänna det.


Me, myself and cats.


Idioter som inte vet vad ordet rasist betyder

När jag skriver det här inlägget är jag riktigt, riktigt förbannad.

Alla ni som har facebook har antagligen sett att det finns en massa olika grupper som man kan gå med i när det gäller att stödja vem som ska komma på den blivande svenska 200-kr-lappen. Det finns ju grymt många människor som är värda att vara på den sedeln men jag håller självklart på Astrid Lindgren. Hon är den offentliga personen som jag beundrar mest i hela världen. Hon finns fast hon är borta.

I alla fall så finns det ju olika "ställen" på facebook där man kan skriva sina åsikter om olika personer på 200-lappen. Då finns det vissa, inte många, men vissa små idioter som har kommit på att Astrid Lindgren var rasist. Anledning: Det står negerkung i Pippi-böckerna. Tyvärr kan jag inte tåla att någon kallar Astrid Lindgren för rasist för att hon har skrivit negerkung i böcker.

Rasist är ett av de värsta man kan vara enligt mig och därför blir jag otroligt arg när någon kallar en av världens bästa författare för rasist när det inte är sant. Ofta är det ungdomar som är uppvuxna framför ett dataspel ungefär. Ungdomar som aldrig lärt sig något viktigt alls verkar det som.

Neger idag anses som ett rasistiskt ord ja, men betyder det att alla människor som någon gång sagt negerbollar och alla författare som skrivit ordet neger är rasister? I så fall kan jag känna mig träffad.

När jag var liten hette det negerbollar och inte chokladbollar så jag har ju bakat negerbollar och sagt det en himla massa gånger och ätit det..ojojoj... Jag var alltså rasist då när jag var liten, eller? För att inte tala om Elsa Beskow, Gösta Knutsson, Åke Holmberg och författaren till Tintin som alla skrivit neger i sina böcker.

Det kanske är bäst att vi bränner upp de stora författarnas klassiker då eftersom de anses ju som rasistiska? Pippi Långstrump, Tintin, Pelle Svanslös och alla andra kan dra åt skogen. Det är bättre att dagens barn läser bloggar som lär ut att man inte får väga mer än 36 kg, att man ska äta barnmatsburkar för att gå ner i vikt, att man ska plastikoperera sig hur många gånger som helst för att inte anses som helt värdelös. Klart att barnen ska satsa på en sån läsning istället, eftersom neger är ju ett sånt farligt ord.

Hora, fittjävel, blatte, slampa är ju ord som är bra mycket vänligare. Såna ord har ju inte alls några fördomar mot någon.

Astrid Lindgren borde ju ha fattat att hon inte skulle skriva negerkung i dessa böcker. Elsa Beskow borde inte ha skrivit om 10 små negerpojkar. Som författare borde man ju ha fattat att man skulle bli ansedd som rasist i framtiden när man skrev så. Dumma författare som inte kunde se in ca 50 år i framtiden. Dumma jag som läste på receptet av negerbollar. Varför inte vända på allting.

Låt oss gå tillbaka i tiden och använda dagens vardagliga ord. Hur tror ni folk hade uppfattat mig om jag sagt att jag inte trodde på Gud för 100 år sedan? Tiderna förändras.

Grejen med dessa barnkulturarv är att vi lär oss något viktigt; vi lär oss historia. Idag är det inte okej att säga neger, men vi kan inte ändra den tiden som redan har varit. I dessa böcker lär vi oss hur det var förr. Neger var ett ord som oftas användes förr och jag tycker att man ska ha kvar såna ord i böckerna för att lära sig hur språket och tiden såg ut då. Det finns säkert en massa andra ord förutom neger som är helt fel i gamla böcker, men ska man gå in och ändra ord så fort det inte passar med våran tid eller? Då får vi storrensa i alla gamla böcker och ta bort fördomar mot homosexuella också. Dagens barn kommer lära sig att det inte fanns några fördomar förr i tiden. Vi måste ju stryka Måns ur Pelle Svanslös också eftersom han är symbol för ondskan under andra världskriget. Vi behöver inte förklara för barn att alla trodde det var okej att säga neger förr i tiden. Vi ska bara låtsas som det inte finns och ändra om alla barnböcker.

Kanske det är dags för Ture Sventon att börja blogga i nästa boktryck? Sätt in en fjortisblogg och ta bort ordet neger för att visa exakt hur det var på Ture Sventons tid. Det låter väl bra?

Jag är glad att nästan alla som läser min blogg är smarta så de förstår var ironin ligger i stor del ut av detta inlägg.

Nu kommer sagan om Astrid och skinnskallen.


Jag måste få hälsa och ta tant i hand. Jag har läst alla dina böcker och tycker mycket om dem” sa skinnskallen.
”Är du en sån där skinhead” frågar Astrid.
”Jo” svarar killen lite generad.
”Då tycker jag att du ska sluta upp med att skinheadsa” sa Astrid.
Pojken tittar ner i backen och blir röd i ansiktet. Astrid klappar honom på kinden.
”Jag tycker om dig pojke, men jag tycker verkligen att du ska sluta skinheadsa” sa Astrid efter en stunds betänketid.

Kalle Ankas släktträd

NU ÄR ALLA FRÅGOR BESVARADE!

 
För att se släktträdet tydligare; gå in på länken nedan:
http://duckman.pettho.com/tree/v_swedish.html


Rut och Ester


Ester och Rut, eller möjligtvis tvärtom.

- Det där är Rut
- Nää! Det där är Ester.
- Försök inte, det där är Rut och det där är Ester.
- Nää...
- Det är synd om Linus-Ida som har sina flickor i Chicago.
- NÄÄ! Hon har dom i Amerika!
- Chicago ligger i Amerika, det vet du väl?
- Aaha...men det där är ialla fall Ester.

"Ur; Madicken på Junibacken"

Hur tror ni de gör när man ska ha med foton i filmer som tex Rut och Ester? Tror ni att de bara tog några kort i slutet av 1800-talet eller tror ni att de knäppte korten speciellt för filmatiseringen?
Vad tror ni?


September "Petra Marklund"

Vi ska diskutera lite om September (Petra Marklund) idag.
Jag förstår ärligt talat inte att så många människor inte verkar ha haft någon koll på henne innan hon var med i "Så mycket bättre" och sen komma på åhhhh nu är hon min idol. Kan ju vara så att jag har varit sjukt uppmärksam, för jag har sett henne i TV-program tidigare, jag har vetat att hon heter Petra Marklund och jag har köpt hennes musik på den tiden man alltid köpte cd-skivor. Eller är det bara så att det är svårt att ha en artist som idol som ingen annan du känner eller vet har som idol? Jag vet då inte, men för några år sedan lyssnade jag på hennes musik hela dagarna ungefär, men nu är jag en sånhär tråkig blandare som lyssnar på typ allt. Här är ialla fall min favoritlåt med September.


Lena Nyman är död

Skådesplerskan Lena Nyman dog igår morse efter en lång tids sjukdom. Jag har läst lite om henne på slutet och då har det faktiskt stått att hon hade en dödlig sjukdom, så jag är inte så förvånad. Hon blev ju inte direkt gammal heller, men titta på de senaste bilderna så ser hon mycket äldre ut än vad hon kan tänkas vara.


Den här bilden är från 2009 när hon tog emot Cornelis Vreeswijk-stipendiet. Här är hon bara 64 år, men titta så liten och klen hon ser ut. Har dessutom läst att hon piffade upp sig extra mycket för att ta emot detta pris.

Tycker att 66 år är alldeles för ungt att dö vid. Hon hade ju liksom nyss förlorat sin pappa. Dessutom tycker jag att det är så synd att vi har tappat så många bra skådespelerskor. Känns faktiskt som att det är fler kvinnor än män som försvinner och har försvunnit i den kategorin. Det är bland annat därför Stjärnorna på slottet alltid bara har två kvinnor i varje säsong och tre män.

Några exempel förutom Lena Nyman på svenska skådespelerskor som hade kunnat fått varit med bra mycket längre är;

¤ Monica Zetterlund - 1937 - 2005
¤ Johanna Sällström - 1974 - 2007
¤ Eva Remaeus - 1950 - 1993
¤ Catrin Westerlund - 1934 - 1982
¤ Inday Ba - 1972 - 2005

Här är en undersökning från Sverige radio om vad man förknippar henne med mest;Alltid när någon känd svensk dör så kommer det alltid rubriker som dessa; Xs sista timmar eller Så minns vännerna X eller X hade länge varit sjuk bekräftar källa, typ sånt. Sen undrar jag en sak; Vad är grejen med att Börje Ahlstedt ALLTID ska utala sig i media så fort någon "Dramaten-person" avlider? Okej, han kanske jobbade med Lena Nyman rätt mycket, men det spelar ingen roll vem det är för han utalar sig om alla. Märkligt är det också att alla som dör är hans vänner, men typ alla som lever är hans ovänner. Hmm, fattar inte riktigt..


¤ Lena Nyman ¤
23 maj 1944 - 4 februari 2011


Jag har skrattat så jag gråtit åt detta

Häromdagen så satt jag på facebook och hade lite tråkigt, så då gjorde jag en riktig knäppis-grej. Jag sökte upp typ alla roller som varit med i min favoritserie Rederiet på personer och jag hittade typ alla. Alltså, HAHAHAHA, fattar ni vad jag menar? Reidar Dahlén, Pehr Silver, Vera och typ alla andra finns där. Det roliga är också att jag vet att alla inte är en och samma person eftersom det finns dubletter av flera. Det sitter alltså en massa Rederiet-nördar runt om i landet och skapar en rollkaraktärsprofil från Rederiet. Eftersom jag själv varit så insatt i Rederiet, främst från en tid då jag aldrig hade något att göra på dagarna så vet jag också att all info stämmer på profilerna.
Ni kanske tycker detta inlägg är dötråkigt, men tänk er själva om ni skulle hitta någon ni har som idol som inte finns också finns den personen helt plötsligt...??
Här kommer lite bildbevis. Kanske också ska nämna det att Rederiet består av 318 avsnitt gånger 45 minuter.

YouTubeFacebook

Ni får kanske zooma in för att se....
Nu tycker ni antagligen att jag har världens sämsta humor, men då får ni tycka det idag.

Veckans blogg V.5

Det är jätte kul att blogga, men det är inte alltid man hinner. Idag är det i alla fall dags för veckans blogg igen, som är ingen mindre än Girly.


Girly är en av de största anledningarna till att jag aldrig slutade blogga. Från början när typ ingen läste min blogg så var ialla fall hon och kommenterade mina inlägg varenda dag och det gjorde att jag kände att det fanns en anledning att fortsätta blogga, någon läste ju. Girly skriver mycket om sånt som är det bästa med livet; att leva. Bara för att det inte är helg betyder det inte att man inte kan göra något extra kul. Girly tar också upp allvarliga saker i sin blogg som kvinnomisshandel som hon skriver om just nu. Vill ni läsa både en glad och allvarlig blogg, ja då ska ni besöka Girly.

För att vi ska lära känna Girly lite mera så ska vi här se vad hon svarar på 10 snabba frågor.

JA till rosa Nej till grönt
* 10 snabba frågor

*
Inne eller Ute? Inne
* Onyttigt och gott eller Nyttigt och äckligt? nyttigt och äckligt
* Modeblogg eller Inredningsblogg? modeblogg
* Pop eller Rock? Pop
* Mörkt eller Ljust? Ljust
* Vår eller Höst? Vår
* Spontanitet eller Planering? Spontanitet
* Rosa eller Grönt? Självklart ROSA
* Bio eller Hemmafilm? Bio
* Tvminnen eller Tvplaneten? TVminnen

Nu när vi kanske känner Girly lite bättre så ska vi gå vidare till nästa moment. Det är när Girly berättar om ett tv-minne. Såhär säger hon då:

* Ett tv-minne

- När jag var liten var jag helt galen i Ronja Rövardotter, utav Astrid Lindgren.
Jag lekte att jag var Ronja nästan varje dag.
Våffla mitt hår så det skulle bli som Ronjas, klädde mig i "ronja" kläde och tog efter alla små detaljer i hennes kroppsspråk från filmen.
Sedan tvingade jag alla mina vänner, oftast min lilla syster att spela de andra karaktärerna från filmen tex Birk.
Var en riktig liten egogirl, som aldrig lät någon annan att vara Ronja (det var ju min roll i leken).* Veckans uppdrag - Vad heter rollen med pricken

Såhär ser en välkänd tv-serie ut på bilden strax nedan. På bilden finns det en rollfigur med en röd prick i pannan. Girly ska nu kunna berätta vad den rollfiguren heter.Girlys svar: Tjejen är Lisa Kudrow som spelar min favorit karaktär Phoebe i serien vänner.
Facit: Utförligt svar av Girly som både berättade vad rollen och skådespelaren hette.

* Middagen
Middagen är tagen från programmet Gokväll. Veckans blogg berättar om vilka fyra personer den allra helst skulle vilja äta middag med. Döda eller levande, påhittade eller verkliga. Vi får också veta vad det blir för middag såklart.

Girly
s middag: Mitt middagsbord går självklart i fem nyanser av rosa
Rosa duk, bestick, glas osv

Girlys middagsgäster:

Översta platsen från höger - Min första gäst kommer lite innan de andra eftersom hon ska hjälpa mig att duka och dekorera bordet.
Det är Kitty Jutbring, som ni i dag kan höra i radio.
Är även känd för att ha medverkar i Big Brother då det begav sig,
och lett ungdomsprogram i tv rutan.
Vi delar båda passionen för Hello Kitty.
Så den lilla söta kattens ansikte kommer pryda allt från tallrikar till servetter.
Har älskat Kitty sedan hon var med i Big Brother, eftersom hon verkar vara så cool.
Hon är lite annorlunda och sådant är alltid roligt.

Översta platsen från vänster - Sedan dyker nästa gäst upp Leila, tv kocken från Leilas mat.
Hon ska hjälpa mig med maten då jag är kass i köket.
Vi sätter genast i gång med förrätten som dagen till ära är hembakt bröd med salt och olivolja.
Laila är en charmig tjej och verkar alltid så glad.
Är inte heller fel att hon är grym i köket.

Min tredje och fjärde gäst dyker upp tillsammans.
De är systrarna Graaf.
Detta blir alltså en mysig tjejmiddag.
Dessa tjejer har jag gillat sedan de vart kända över natten med  hitten You Got (What I Want.
Då var systrarna liksom jag bara barnen.
I dag läser jag deras bloggar dagligen och älskar dem.
Liksom jag och mina syskon tycks dessa tjejer ha ett otroligt stark band.
Mycket som jag ser och hör av dem kan jag relatera till, vi verkar otroligt lika på många sätt.
Att vara en god människa och förändra samhället till det bättre är tex en åsikt vi delar.
Så vi kommer ha mycket att diskutera under kvällen.

Nedersta platsen från vänster - Magdalena Graaf

Nedersta platsen från höger - Hannah Graaf

Efter att vi njutit av vårat vitlöksbrödet som gnuggats in med salt och olivoljan,
ställer jag fram alla tapas rätter som jag och Leila slängt i hopp (främst Leila)
På tapasbordet finner man bl a melon med lufttorkad skinka, spansk tortilla (omelett som serveras kall eller varm), friterade calamares, pan con tomate, pimientos padron, chipirrones, ensaladilla rusa, patatas bravas, gambas al ajillo, boquerones al perejil, kroketter fyllda med t ex skinka eller kyckling.
Till efterätt smaskar vi i oss min hemmagjorda flan en spansk efterätt.
Och skålar i champange.

* Plus soptunna
Vi har snott soptunnan från tv-programmet Plus där veckans bloggare ska få slänga något som den inte tycker om.

Girly vill slänga: Jag vill kasta alla de män som misshandlar kvinnor,  barnmisshandlare, och våldtäktsmän i soptunnan och lägga på locket så det aldrig kommer upp igen.

Det var allt från veckans blogg. Vi ser en ny blogg nästa vecka. Glöm nu inte att besöka Girly innan ni klickar bort tvminnen för dagen. Hejdå!

OBS; Jag väljer ut en person som får bli veckans blogg utan någon tävling, alltså JAG bestämmer vem som ska bli veckans blogg, men kanske hjälper det att fjäska???!! Vem vet?