TVminnen


Ture Sventons julkalender

Ture Sventon, är detektiven som TV-gestaltats både ut av skådespelaren Jarl Kulle och senare Helge Skoog.
Idag när vi ska ta upp Ture Sventons julkalender så är det Helge Skoog som står för rollen.
Ture Sventon är världens bästa privatdetektiv, ja det tycker i alla fall han själv. Han tar sina uppdrag på allvar och kämpar ständigt mot sin fiende; Ville Vessla. Ture Sventon mås ha hetat Sture Svensson en gång i tiden men eftersom han har så svårt att uttala bokstaven S så bytte han istället namn till Ture Sventon. Ture Sventon har en sekreterare som heter Fru Jansson och hennes viktigaste uppgift är att ständigt leverera fyllda semlor till Ture. Det finns nämligen ingenting som är godare i världen än semlor, eller rättare sagt temlor som Ture Sventon uttalar dem.
Ture Sventon är en rolig och spännande julkalender som använder sig ut av såna där magiska saker som man bara önskar att man själv hade. Man skulle ju till exempel inte ha något emot att ha en flygande matta och inte skulle man heller ha något emot att äga ett magiskt kylskåp.


I rollerna ser vi bland annat; Helge Skoog (som sagt var), Nils Moritz, Lena Nyman, Malin Toverud och Niklas Agaton.

2011-12-08 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

kommer knappt ihåg den. är väl så att vissa kalendrar lägger man mer på minnet än andraTack så mkt för dina grattis hälsningar. kram

2011-12-08 @ 20:07:11
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0