TVminnen


Teskedsgumman (gumman som blev liten som en tesked)

Enligt många så finns det ingen bättre julkalender än Teskedsgumman, speciellt om man kanske frågar någon generation över mig.
Teskedsgumman har gått som julkalender två gånger, en gång i svartvitt och en gång i färg.
Teskedsgumman som enbart heter Gumman när hon är stor som en vanlig människa och bor i ett litet mysigt hus tillsammans med Gubben som hon är gift med. Gubben arbetar på dagarna och Gumman är en hemmafru som har en massa praktiska saker att förberda inför julen men hur lätt är det egentligen när man blir liten som en tesked ibland och till exempel ska baka en kaka?! När hon blir liten hörs alltid ett Göta Petter ifrån hennes mun. Teskedsgumman är dock väldigt smart och lyckas alltid hitta på bra sätt att göra det hon ska göra trots att hon som sagt var blir liten som en tesked. När hon väl har fått igång sin rutin om hur man gör olika saker som liten Teskedsgumma, ja då blir hon alltid stor igen och blir den vanliga gamla Gumman.
Teskedsgumman är inte bara en klassisk julkalender utan det är också en klassisk svensk TV-produktion överhuvudtaget. Teskeden upp för Teskedsgumman.


I rollerna ser vi bland annat; Birgitta Andersson och Carl-Gustaf Lindstedt.

2011-12-01 @ 09:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

den e jätte bra men det har ju gjorts många andra bra oxå

2011-12-01 @ 09:34:08
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0