TVminnen


Svensson Svensson - Julspecial


Något som brukar gå på TV varje julafton, är Svensson Svensson när de firar jul.
Gustav Svensson är en medelålders man med frun; Lena och de två barnen; Max och Lina. Detta år har de äntligen bestämt sig för att fira jul helt själva, utan några främmande avlägsna släktingar som man måste sitta och le åt hela kvällen. Det ska bli en riktig familjejul med bara familjen. Det spricker dock direkt när det visar sig att grannen Sara ska vara med och fira julafton. Från Lenas håll är hon välkommen men Gustav är lite skeptisk mot det hela.
Gustav är en vaneman, han vill att allt ska se likadant ut helst varje dag året om. På julen är det extra viktigt för honom med tider och vanor. Även grejer som man inte äter måste finnas på julbordet bara för att liksom. Det är dock svårt att hålla exakt alla jultraditioner vid liv som till exempel tomten som egentligen är rätt meningslös eftersom ingen i familjen längre tror på honom. Gustav envisas ändå med att vara jultomten eftersom som sagt var allt ska vara likadant som alla andra tidigare år.
I rollerna ser vi bland andra; Allan Svensson, Suzanne Reuter, Gabriel Odenhammar, Chelsie Dickson och Charlott Strandberg.

2011-12-28 @ 06:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: Micke

En riktig klassiker...man känner igen sig lite i alla karaktärerna där...traditioner hit o dit...riktigt bra :)Ha de fint

2011-12-28 @ 11:47:36
URL: http://guldkryckan.blogspot.com
Postat av: anna

det e ju så bra. när han lägger en köttbulle i gröten istället för mandel

2011-12-28 @ 20:33:39
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0