TVminnen


Sven Wollter

Sveriges bästa skådespelare heter Sven Wollter, i alla fall om man frågar mig.
Han föddes 11 januari 1934, har hunnit varit gift några gånger, skaffat barn och gjort en hel del stora roller. Kanske känner man mest igen honom som Van Veeteren, Sally Santessons pappa eller hans stora genombrottsroll i Raskens?! Att han sen spelat roller i klassiker som; Tre kärlekar, Änglagård, Jerusalem, Mannen från Mallorca, Hemsöborna, bevisar bara hans stora skådespelarstatus.
Det finns ingen som Sven Wollter. Man känner igen hans röst på kilometers avstånd och ser man han spela en roll, (vilken som helst) så vet man att nu kommer det bli roligt och spännande.
Han har ett antal gånger spelat tillsammans med sin förra fru Viveka Seldahl. Exempel är produktioner som; En sång för Martin, Änglagård och Raskens. I Raskens spelar Viveka hans stora kärlek Anna som han aldrig lyckas få. Dock får de en utomäktenskaplig dotter tillsammans.


I En sång för Martin spelar de tillsammans ett äldre par som blir förälskade och gifter sig. Sven Wollters roll blir sjuk i Alzheimers där Viveka Seldahls roll får ta hand om honom enda fram till döden. Samtidigt i verkligheten så var det helt tvärtom. Viveka blev dödssjuk i Cancer och Sven Wollter blev kort efter En sång för Martin-filmen änkling.
Trots att han har varit med om en hel del svårigheter som att kämpat sig igenom prostatacancer och även förlorat en dotter i anorexi så är han fortfarande ständigt aktuell i skådespelarvärlden.

2011-12-01 @ 12:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0