TVminnen


När karusellerna sover

När karusellerna sover, är en julkalender som handlar om pojken Jack som blir mobbad i skolan, samtidigt som han är lite småkär i en tjej som heter Helena som verkar lite svårfångad. Jack bor i Göteborg ganska nära nöjesfältet Liseberg. När det blivit vinter så är Liseberg stängt för allmänheten och ja, alla karuseller sover helt enkelt. Jack upptäcker dock en hemlig värld som finns på Liseberg under vintertiden när ingen annan är där, ja förutom Jack då som av någon anledning har blivit ditbjuden. Det är sagofigurerna som står i centrum och alla blir de kompisar med Jack.
Den här julkalendern är från 1998 och tyvärr så minns jag att jag inte tyckte särskilt mycket om den av någon anledning. Varför vet jag inte direkt. Jag menar, jag tycker ju om sagofigurer och jag tycker om Liseberg men ändå var det inte en bra julkalender enligt mig. Kanske gav den för lite mysig julstämning?! När det till exempel blir Lucia görs allting om till någon slags rockkonsert och tappar helt sin mening med själva Luciafirandet om man frågar mig.
Nopp, det här var ingen julkalender för mig helt enkelt. Kanske skulle jag ändå tycka och tänka annorlunda om jag såg den idag, vem vet?!


I rollerna ser vi bland annat; Jonathan Gillberg, Senida Cehajic, Claes Malmberg, Mira Burlin och Hans Alfredson.

2011-12-14 @ 06:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0