TVminnen


Namnen vi aldrig får veta

"Hej! Vad heter du?", det är en fras som man redan som barn får lära sig. Alla har ett namn och alla vet att alla har ett namn.
För några år sedan gick jag en manuskurs på en filmskola där vi ett tag arbetade med namnpresentationer ur filmer. Alltså, hur man får veta rollkarakäterernas riktiga namn. Oftast har de kanske en kompis som säger dens namn, en lärare, en doktor eller någon annan. Så på så sätt får vi alltså veta vad rollkarktären i filmen eller TV-serien heter. Det är ju knappast så att personen i fråga går och ställer sig framför kameran och säger; "Hej! Jag heter Lasse!", typ så funkar det liksom inte nej.
Det är ändå en sak jag har funderat en hel del på, de där andra personerna då? De där personerna som inte verkar ha något namn?! Hur är det med dem? Varför har de aldrig fått något riktigt namn? 

 Hade manusförfattarna svårt att komma på något namn så de lät bli och kom på att istället kalla rollinnehavarna för till exempel storayster och lillebror

 Eller ville de reta publiken lite, göra dem lite smått galna över att de inte får veta och istället lägga in ett kärleksfullt smeknamn som Mr Big?

 Eller är det helt enkelt så att de bara tycker att det är meningslöst att ge något namn till rollkaraktären som till exempel grannen i Beck?

Sådana här saker kan man sitta och fundera över länge. Dock fick vi veta i allra sista avsnittet av Sex and the City att Mr Bigs riktiga namn var John Preston.
2011-12-06 @ 18:00:00 Roligheter Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0