TVminnen


Kaspar i Nudådalen

Så tänkte jag nu ta upp 2001 års julkalender; Kaspar i Nudådalen.
Kaspar är en liten pojke som bor i en liten by som heter Nudådalen tillsammans med sin morfar. Det blir ett hemskt snöoväder som gör att Kaspar inte kan åka till skolan och därför får han, kompisen Lisa och alla andra barn ha jullov hela december, (låter verklighetstroget va?). Byns rikaste man Åhman har kommit på att han tänker riva Kaspars morfars hus och bygga hotell där istället, vilket gör att Kaspar och morfar i så fall måste flytta om de inte lyckas komma på ett bra sätt så den taskige Åhman inte river huset.
Det här var väl en ganska bra julkalender, mysig, vintrig och julig. Dock tycker jag att den var lite överdriven ibland på vissa plan. Visst får man överdriva i julkalendrar men det kan bli lite störigt när man gör det på vissa sätt. Hur troligt är det till exempel att skolbarnen fick jullov hela december i en svensk skola liksom?! Känns som det mest var ett dåligt påhitt för att de som gjorde julkalendern inte kom på något bra sätt att ha med Kaspars skola. Sedan sägs det också att Kaspars föräldrar arbetar med att hjälpa fattiga barn i andra länder, därför får Kaspar bo hos morfar. Jätte dåligt skrivet där också. Ungefär som att man inte vågade berätta för tittarna att de var döda, hade drogproblem eller något liknande så skulle man istället komma på något jätte bra med att de hjälper barn i fattiga länder. Det är ju också snyggt gjort då av dessa föräldrar att de skaffar en unge som de överger. Varför skulle de ha ett eget barn om de ändå bara tänkte ta hand om andras barn? Lite dissning ger jag i alla fall till manuset men mysig, det är julkalendern ändå.


I rollerna ser vi bland annat; Per Oscarsson, Axel Zuber, Liselotte Bramstång, Leif André och Harriet Andersson.

För att läsa om en annan julkalender, klicka då [HÄR].

2011-12-19 @ 09:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0