TVminnen


Kan du vissla Johanna?

Nu i juletider så har nog många av oss sett den så kallade TV-filmen (en film speciellt gjord för TV), Kan du vissla Johanna? Det har blivit som en slags tradition att se den filmen en stund efter Kalle Anka varje julafton.
Handlingen som består av pojkarna Ulf och Berra som är bästa kompisar och lever i 50-talets Sverige. Ulf har en morfar och skryter oftast om honom för Berra, om allt han får ut av honom och allt roligt de gör tillsammans. Berra vill också väldigt gärna ha en morfar så Ulf tar med honom på ett ålderdomshem för att hitta den just perfekta morfarn till Berra.
Det här är en TV-film man bara inte kan låta bli att älska. Tycker att den har ett bra budskap som visas på en bra tid på julafton. Faktum är att vi fortfarande lever i ett Sverige där det finns många ensamma gamla människor som inte har en enda att till exempel fira jul med. Vi bor också i ett Sverige där det finns många ensamma barn, utan mor och farföräldrar och med stressade föräldrar som knappt hinner säga hej till sina barn en vanlig dag. Alla borde ha en Nils som morfar och alla borde ha en Berra som barnbarn.
I rollerna ser vi bland andra; Per Oscarsson, Tobias Swärd och Jimmy Sandin.
2011-12-27 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: MaryCaroline

Åh, det är först nu som vuxen jag har "lärt" mig att uppskatta denna :)

2011-12-28 @ 00:13:01
URL: http://marycaroline.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0