TVminnen


Jul i Mumindalen (Mumindalen)

Jul i Mumindalen, även bara kallad Mumindalen, var årets julkalender som gick 1973.
Mumintrollen går alltid och sover när hösten blir sen enda tills det blir vår, då vaknar de, för så har det alltid varit och så ska det helt enkelt bara vara. En dag i början av december händer något mystiskt; Mumin vaknar och kan inte somna om. Vad ska han nu göra? Resten av hans familj ligger ju och sover och ska göra det i flera månader till, det går helt enkelt inte att väcka dem. Dags att bli en muminjul som aldrig tidigare har genomförts.
I den här julkalendern får man bekanta sig med mumintrollen och alla dess vänner, precis som i de andra sagorna om Mumin är de mest kända figurerna med här också. Dockbaserad julkalender som den är, gillar jag bättre än tecknat. Att julkalendern är från 1973 gör dock att ganska många saker ser falska ut, som till exempel snön. Dock gör ju de flesta program innan 2000-talet det, så det är inte så mycket att klaga över. Något jag däremot blir lite störd över är att muminhuset är gult och inte blått och avlångt som i alla andra sagor om mumintrollen. Ett muminhus ska helt enkelt vara blått, för annars är det inget riktigt muminhus.


I rollerna ser vi bland annat; Börje Ahlstedt, Sif Ruud, Christina Schollin, Gerd Hagman och Jan Erik Lindqvist.

2011-12-15 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: Eva

Jag kommer ihåg hur mkt jag tyckte om julkalendern när jag var liten. :) Sunes jul var nog en av favoriterna.

2011-12-16 @ 00:00:48
URL: http://cizzibellan.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0