TVminnen


Gubben Pettson - Tomtemaskinen

Ännu en julkalender som ligger mig varmt om hjärtat är; Gubben Pettson - Tomtemaskinen.
Det handlar helt enkelt om Pettsson som bor i ett litet rött hus ganska så avskilt ute på landet. Pettson må vara typ pensionär eller kanske bara en man i sina bästa år. Pettson har även en katt som heter Findus. Folk tror att Pettson är en lite tokig gubbe eftersom han hela tiden pratar med sin katt som att han får svar men Findus kan ju också prata så tokig tycker inte jag vi kan kalla honom för.
När det snart ska bli jul så önskar sig Findus mer än något annat att tomten ska komma. Pettson vet ju dock att det är en omöjlighet. För det första kommer ju tomten bara till barnen och Findus är ju en katt och för det andra så tror väl inte Pettson särskilt mycket på att jultomten ens existerar. Pettson bestämmer sig därför för att bygga en tomtemaskin åt Findus i smyg. Samtidigt ska alla andra julförberedelser också ske; det ska bakas pepparkakor, firas lucia, ja allt det där ska fixas som har med julen att göra innan den väl är där.
Pettson fungerar i alla sammanhang, såväl tecknat, som skymningssaga och även som julkalender. Findus är egentligen inte särskilt feminim av sig och i flera år trodde jag pinsamt nog att Findus var en pojke...
Det här är en ut av mina julkalendersfavoriter. Om Sunes jul är den roligaste julkalendern så är Pettson defenitivt den mysigaste julkalendern.


I rollerna ser vi bland annat; Ingvar Hirdwall och Ika Nord.

2011-12-11 @ 06:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

å den e mysig. när jag var liten låg det en gård vid våran stuga som såg ut som pettsons. gubben hade likadana glasögon och katt, hade kossor å katter;)

2011-12-11 @ 13:14:45
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0