TVminnen


En till svensk hjälte

Tänkte ta upp lite grann om tjejen som vann priset; Årets kämpe, i Svenskar hjältar-galan i fredags.
Det handlar om 21-åriga Emma som var i ett förhållande med en pojkvän som misshandlade henne totalt. Hon gjorde därför slut med honom men han sökte upp henne och våldtog samt misshandlade Emma så att hon nästan dog. Varenda kroppsdel ut av Emma blev sönderslagen och ingen trodde att hon skulle klara sig men hon kämpade sig hela vägen tillbaka till livet igen.
Tänk er själva att bli sönderslagen så mycket fysiskt, hur mycket psykiskt tror ni inte att man också har gått sönder då?! Jag tycker att Emma är väl värd sitt pris. Hon är också en bra förebild för andra kvinnor som misshandlas ut av män. Det gör mig glad. Samtidigt som att jag blir minst lika förbannad över idioten som gjorde det och över hans låga straff.
Att göra sönder en annan människa och nästan ta livet ut av henne får denna person tydligen bara 12 års fängelse för. Så när dessa 12 år har gått och han kommer ut igen så ska vi tydligen kännas oss trygga. Att en våldtäksman som dessutom är kapabel till att mörda släpps fri.
En annan sak jag också måste ta upp. Jag läste nånstans att en man som mördat en annan man nån gång runt 1993 fick livstid fängelse för det men sen ansågs han så frisk att han släpptes fri. Det första han gör är att hoppar på en 12-årig flicka och våldtar henne, samt antagligen förstör hela hennes liv under den tiden.
Det finns bra mycket sjuka människor ute i vårat samhälle och det hemskaste av allt är att vi kan få veta vilka de är men de behöver ändå inte straffas. Det skrämmer mig riktigt ordentligt.

2011-12-18 @ 18:00:00 Extra viktigt Permalink


Kommentarer
Postat av: lina gustafsson

Gud vad hemskt! Hon är verkligen värd priset!

2011-12-19 @ 15:03:29
URL: http://linasstyle.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0