TVminnen


En riktig jul

År 2007 blev jag intresserad av en julkalender på ett sätt som jag inte hade varit sedan jag var liten. Inte bara jag, utan mamma tyckte också att den var väldigt bra. 
Dens titel; En riktig jul, handlar om 10-åriga Mila som bor ensam tillsammans med sin mamma. Milas mamma är intresserad ut av grannen Klas, vilket inte Mila gillar alls som vill ha sina mamma för sig själv. Mila önskar sig därför i julklapp att få vara ensam tillsammans med sin mamma på julafton. Utan någon Klas och utan någon släkting till Klas. Önskningen kommer till tomten på Nordpoolen som skickar en ut av sina nissar till Mila för att hjälpa henne med att få bort Klas ur Milas mammas liv. Dock är nissen som heter Elfrid väldigt lat och vill helst av allt bara ligga och sova dag som natt, vilket gör att arbetet med Milas julönskning går i slowmotion.
Det här är en modern julkalender där inte den gamla kärnfamiljen står i fokus. Inga puttignuttiga jobbiga ord är det med här heller utan rollkaraktärerna säger det de har lust att säga som till exempel Milas öknamn till Klas; Klas-As.


I rollerna ser vi bland annat; Olivia Nystedt, Allan Svensson, Suzanne Ernrup och Vanna Rosenberg.

2011-12-05 @ 06:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0