TVminnen


Diselråttor och sjömansmöss

Julkalendern; Diselråttor och sjömansmöss utspelar sig på ett fartyg där syskonen Ofelia och Philémon blir små som teskedar och fångatas ut av råttor och möss. Plötsligt förändras livet helt för Ofelia och Philémon. Från att levt ett människoliv till att börja leva ett råttliv med äcklig mat och råttspråk.
Vad jag minns så var det här en rätt bra julkalender men jag var nog ändå lite för stor för att uppskatta den helt.
Året var 2002 när Diselråttor och sjömansmöss gick som julkalender. Med exempel som Per Oscarsson som det stora Oraklet i oljetåget och Elisabet Carlsson som den elaka råttan Lucky Closette blir julkalendern hyfsat bra. Det bästa med denna julkalender är nog ändå bordsbönen.

" Vi vädjar om skitiga barn vid vårt bord
och massor av äckligt i maten.
Så lätt det är att vara nöjd här ombord
och aldrig så diskar vi faten.
Äckelpotta! Äckelpotta! "I rollerna ser vi bland annat; Per Oscarsson, Elisabet Carlsson, Anna Åström, Andreas Haglund och Sven Wollter.

2011-12-12 @ 12:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0