Solbacken: Avdelning E

En svensk miniserie som gick för några år sedan och som jag blev väldigt berörd av var Solbacken - avdelning E. Det handlar om hur det är att bli gammal och inte längre kunna klara sig själv, om människor som bor på ett ålderdomshem. Serien speglar verkligen dagens Sverige. Om ensamma gamla människor som ingen har "tid" för. Personalen jobbar häcken av sig för att de är så få och allt de får är en pissig liten lön och dåliga arbetsvillkor.
Det är en grej jag aldrig har fattat, varför människor som arbetar med att ta hand om andra människor får så dåligt betalt och har såna dåliga arbetsvillkor? Borde till exempel inte dagisfröknar få typ mest betalt i hela Sverige för de tar ju hand om barnen som är det bästa vi har?! Nej, för en gubbe som sitter och trycker på en dator på ett kontor får antagligen dubbelt så mycket betalt. Det är konstigt tycker jag.


Är TV:n en energitjuv eller en energigivare?

Den sista tiden har jag funderat väldigt mycket över energitjuvar och energivare. Vart kommer egentligen TV:n in i det sammanhanget? Jag menar, är TV:n en energitjuv eller en energigivare?
Sitter man inne i tre långa dagar på rad och bara ser på TV utan att göra något annat så blir man ju en aning less. Är man däremot ute i tre dagar på raken, har fullt upp med en massa saker så kan TV:n kännas ganska så avkopplande och givande. Min lilla TV försöker jag göra till en så bra energigivare som möjligt. Så lite dåliga TV-program som möjligt, byta kanal när det blir reklam, helst bara lite sport och ignorera personer man inte tål. Så TV:n är väl kanske vad man gör det till.
Känns verkligen som ett meningsfullt och roligt inlägg detta, men jag kan då tänka konstiga tankar ibland jag.

Tv 2


Det är inte konstigt att halva Sveriges befolkning är överviktiga när....

....typ 90 procent av alla TV-program handlar om mat.

Halv åtta hos mig, Hell's Kitchen, Kniven mot strupen, Leila på landet, Mauro & Pluras kök, The Martha Stewart Show, Nigella, Niklas mat, Mästerkockarna, Vad blir det för mat är bara några av alla de matprogram som går och har gått på TV nyligen. Vad ska man säga?! Mat är inne helt enkelt just nu.


Mia och Klara får mig alltid på gott humör :-)


Grynet - Helt sjukt bra!

Nästan alltid när det går nedåt i livet så har det med människor att göra. När det går uppåt har det också nästan alltid med människor att göra. En av mina svaga sidor har alltid varit att jag har tagit åt mig av vad energitjuvarna har sagt och gjort mot mig istället för att tänka på vad jag har fått ifrån energigivarna. Varför är det så? Eftersom jag är en tjej som går mina egna vägar och gör mina egna val som kanske inte alla andra tycker så mycket om så händer det att man får ta en del skit ibland. Jag hade ju tränat in detta så bra, att inte ta åt mig av vad energitjuvarna gjorde mot mig, men så för en period sedan råkade jag hamna där ändå.

Det är inte förrän nu jag har börjat kunna tänka helt klart på vad jag egentligen gjorde. Vi behöver inte gå mer in på det men om vi säger såhär: En kille som tror att han äger en tjej som han träffar är ingen bra kille. Vem man än är tillsammans med så har man all rätt till ett eget liv. Man ska kunna träffa människor, killar som tjejer, välja vad man vill äta, vad man vill göra etc. Möter ni en sådan människa nån gång så gå INTE med på dens villkor. Hur snäll, snygg, trevlig eller bra den personen än må vara. Fortsätt göra det du vill göra och träffa de människor du vill träffa, det gjorde jag. Det gillades icke och jag fick ta en del skit för det tills det inte funkade längre.

MEN då sa en mycket klok människa till mig att du ska göra som Grynet: "Ta ingen skit!". Så började jag fundera på vad som egentligen hände med Grynet? Grynet är ju en stor inspirationskälla till ett skapande självförtroende, det var hon i alla fall för mig. Så hemskt då att jag bara har glömt bort henne. Jag tror jag måste leta fram några gamla Grynet avsnitt så jag behåller mitt självförtroende på hög nivå. För ingen annan ska få styra mig och jag tänker inte ta någon skit.


En ny monark

Ja, då får man väl gratulera till Vickan och Danne då som ska bli föräldrar. Grattis! Dock får vi vänta enda tills i mars innan vi får se den lilla eller lille. Jag är nästan helt säker på att det blir en flicka. Jag hoppas verkligen att detta barn får ett eget nytt namn. Jag fattar inte grejen med att de alltid ska döpas efter andra kungligheter.Vad tycker ni vore ett fint namn på vår blivande monark?

TVminnen har återuppstått

Ja, tro det eller ej, men TVminnen har återuppstått. Helt kortfattat så behövde den här bloggen ett sommarlov, men saknaden har varit enorm ibland så då är det inget annat att göra än att börja blogga igen. Tror föresten att jag måste vara bra kompis med google eller nåt eftersom statistiken varit ganska hög med tanke på att jag inte bloggat något.
Jag tänker inte skriva så mycket mer idag utan jag gör bara en kort resumé med bilder av händelser vi har kunnat se på slutet på allas våran kära dumburk.Hoppas alla haft en trevlig sommar!