TVminnen


TV-serier som spårade ur

Nu tänkte jag att vi skulle ta oss en liten titt på några gamla TV-serier som gick på TV förr i tiden. De började så himla bra men blev bara sämre och sämre. De spårade ur helt enkelt. Har valt ut fem exempel.

¤ Tre kronor

Tre kronor är jag uppvuxen med. Fanns ingen "vuxenserie" som jag gillade så mycket när jag var liten som Tre kronor. Men vad fan hände egentligen? Från att vara ett hyfsat lugnt och intressant "familjedrama" så blev det nåt konstigt Arkiv X. Helt plötsligt kom det en massa utomjordisk kraft och styrde hela Mälarviken + en konstig präst som sprängde upp alla sina grannar i luften. Ja, den serien kan man verkligen kalla för "urspårad".

¤ OC

OC följde jag slaviskt varje vecka i några säsonger. Det var verkligen så att man längtade till OC-dagen hela veckan typ. Men vad hände? Jo, det blev onormalt mycket med olyckor hela tiden. Man visste alltid vad som skulle hända eftersom samma sak redan hade hänt flera gånger tidigare. Marissa och Ryan skulle aldrig vara ihop särskilt länge för de skulle alltid göra slut av någon anledning. Marissas föräldrar skulle hamna i trubbel, samt Ryans familj. Samma trubbel hela tiden. Till slut dog en efter en eller försvann. Då blev det en helt ny serie, fast den bytte aldrig namn. En massa karaktärer kom in och gjorde det hela till nån konstig komedi. Alltså spårade även OC ur.

¤ Sjunde himlen - 7th heaven

Har aldrig varit något stort fan av denna serie men den får stå här för den är ändå rätt bra gjord. Det hela handlar ju om en familj som består av många personer. Pappan är präst och mamman är hemma-prästfru typ. Barnen växer upp och flyttar hemifrån till nya orter. Ja, precis, de flyttar hemifrån, alltså de slutar i serien. Där hade de kunnat sluta med Sjunde himlen tycker jag. Hela handlingen om hur de får ihop den stora familjen i vardagen har ju tappat sin innebörd.

¤ C/O Segemyhr

Jag älskar den här komediserien. Man kan sitta och skratta i timmar till dessa roliga karaktärer. Jag kan aldrig säga att den blir direkt dålig, men på nåt sätt spårar den ändå ur. I fjärde säsongen och femte som är den sista säsongen så blir det en helt ny humor. Detta är ganska förvirrande för meningen med en serie tycker jag är att den har samma publik under alla avsnitten.

¤ Lost

Jag minns när man såg trailern för en ny serie kallad Lost som skulle börja gå på TV4. Så spännande med en massa människor som åkte i ett flygplan och kraschade så att alla hamnade på en öde ö. Nu skulle de alla bo på den där öde ön tillsammans och lyckas överleva. Ingen annan visste att det var där som de hade hamnat. Ja, det var intressant de två första avsnitten ungefär. Men jag fattar inte hur man kan lyckats dryga ut allt i säsong efter säsong innan man fattar att det här inte är en bra långtids-serie? Det säger sig väl självt? Hur spännande kan det bli på en öde ö egentligen? Det enda de siktar på är ju att komma därifrån.

Ja, det var några TV-serier som spårade ur enligt mig.
2011-04-04 @ 06:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: Anna

Ja Tre Kronor började verkligen spåra ur, jag bloggade faktiskt också lite om det igår kväll eftersom jag har köpt serien på dvd och kollar och nu har de kommit fram till ufona och allt det där tramset. Det var ju faktiskt en helt okej serie fram tills dess.Sjunde himlen har jag också följt och den spårade ur när de fick sina tvillingar som fyllde i varandras meningar tycker jag. Jag har för mig att hela serien slutade med att hela familjen köpte en stor husbil och åkte på semester, men jag kan ha fel.

2011-04-04 @ 08:27:36
URL: http://annensblogg.blogspot.com/
Postat av: anna

Håller med, speciellt Tre kronor och O.C

2011-04-04 @ 09:06:14
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Josefine "PopJosh" Lande

Har du sett mer än de första avsnitten av Lost egentligen?

Jag menar, du nämnar ingenting om alla tusentals konstigheter som börjar hända. Jag har inte sett mycket av lost, men det lilla jag sett så fattar man ingenting. Det är tydligen alternativa världar och massa annat konstigt. Du borde nämnt något om det, eftersom jag tycker det är utspårat som fan.Håller med om resten, dock finns det såklart fler tv-serier som har spårat ut mer faktiskt enligt mig. Men det var bra exempel iaf :)

2011-04-04 @ 12:53:16
Postat av: SVAR till Josefine

Jag har faktiskt inte gjort det. Var därför jag bara skrev så långt jag visste. ;) Inte så långt alltså. Haha! ;P Självklart finns det fler, det kanske kommer en lista till senare. :)

2011-04-04 @ 13:16:54
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Postat av: anna

jag håller verkligen med dig. fast, jag älskar O.C :)

2011-04-04 @ 14:23:42
URL: http://awho.blogg.se/
Postat av: Laks

Lost hade varit grymt om det bara varit en säsong. Satt som spikat hela tiden i början, men efter ett tag när jag kände att jag liksom aldrig kom framåt i handlingen tröttnade jag. Håller med dej, dem drog verkligen ut på det för mycket...

2011-04-04 @ 22:06:32
URL: http://laks.webblogg.se/
Postat av: Jasmine

Jag har faktiskt inte sett någon av de serier som du skriver om i detta inlägg...Svar: Tack, roligt att du tyckte om inlägget. :)Kram

2011-04-06 @ 16:25:18
URL: http://rosanatt.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0