TVminnen


Statist

Det här är en statist:Det här är en annan statist:


Det här är Linnea och hon är också statist.Linnea har varit med i några svenska filmer där hon har varit just statist. "Dom som bara finns där", är nog kanske just de rätta orden om man ska beskriva lite kort vad en statist gör för något. Precis så beskriver Linnea det. "Man är med i bakgrunden i filmen och kanske går förbi kameran då och då när de filmar huvudpersonerna. Man är helt enkelt den personen som syns i rutan, men som man aldrig tänker på", säger Linnea.
Hon gjorde sin första statistroll när hon var 14 år, idag är hon 18. Det är endast en roll hon har fått betalt för och det är för den svenskhyllade filmen: Låt den rätte komma in. De pengarna gick till en speciell grej som hon inte talar om vad det var för något.
Tänk er själva vad en staist är viktig i filmer och tv-serier. Fanns det inga statister så skulle alltid gatorna på stan vara tomma, sjukhusen vara så gott som utan personal, skolan skulle inte ha några elever och de stora festerna skullle inte ha några gäster. Vi kan nog alla vara överens om att statister behövs.

Kort fakta:

Namn: Linnea
Ålder: 18
Blogg:
neafoshoo.blogg.se
Favorit tv-program: Vampire diariesVill tacka Linnea så hemskt mycket för att hon ville vara med i dagens inlägg. Imorgon blir det nostalgi på hög nivå. Då ska vi forska om grodan Skurt. Då är det viktigt att ni också deltar. Missa inte det!

2011-04-20 @ 06:00:00 Vi vill faktiskt veta Permalink


Kommentarer
Postat av: Eva

Ja, statister är viktiga! Det är även musiken i filmer. Tänk t ex en skräckfilm med glad dansbandsmusik, eller en rolig film med hemsk musik. :)

2011-04-20 @ 12:03:19
URL: http://cizzibellan.blogg.se/
Postat av: anna

statister är jätte viktiga, å duktiga många gånger. för det är inte helt lätt att bara smälta in i miljön

2011-04-20 @ 22:08:00
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Laks

Shit va roligt, jag skulle gärna vara statist till någon film. Tänk vad coolt att kunna säga "i den filmen är jag med..." coolt! :P

2011-04-22 @ 09:21:42
URL: http://laks.webblogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0