TVminnen


Att sjunga i körslaget

Idag ska vi ta upp något jag faktiskt har funderat på ett tag. Det har ju varit några säsonger av Körslaget nu på tv. Det  är en sak jag undrar med en sån där kör; Är det verkligen så bra sammanhållning som det ser ut att vara på tv? Kommer körmedlemmarna bra överens med varandra och med körledaren? Eller är det bara så som det verkar i media? Idag får vi en liten intervju av Kattis som är en av alla de som har sjungit i Körslaget, i team Ann-Louise. Nu ska hon snart släppa en egen singel.

Såhär såg intervjun ut:

*Vad får man göra för kul när man är med i Körslaget förutom att sjunga?

"Vi gör inget annat än övar ,  fikar en massa gott och onyttigt  och åker buss mellan Stockholm och Kristianstad.
Riktigt stort är, att man får ju vara med om hela produktionen, uppleva allt BAKOM kameran. DET är häftigt ! Man kände sig som en drottning där man satt i ”sminket” och blev ompysslad, och fick fina frisyrer. Avkoppling på HÖG nivå. Annars är livet bakom kulisserna mycket hektiskt och stressigt. Du får ha en mage av stål för att palla med denna resan, men det är VÄRT det!"

*Hur länge har du sjungit?

Började i en Ungdomskör när jag var 14 år. Sen har det rullat på. Har hunnit med det mesta. Körsång i 15 år, körtjej i olika coverband, Karaokevärdinna, sjunger i dansband. Medverkade även i Musikslaget förra året, Kristianstads lokala svar på Körslaget. Jobbar även i studion nu med en egen låt som ska bli min första singel.

*Hur har sammanhållningen i din kör varit?
Den allra bästa ! Vi är som en familj på riktigt. I och med att vi träffades minst 3 timmar om dagen, plus hela helgerna så har vi blivit duktigt sammansvetsade.

*Tror du att vissa körer haft bättre sammanhållning än andra körer?
Ja absolut. Det märks bakom kulisserna vilka som är tajta, och vilka som är mindre sammansvetsade. Alla körerna tar nog detta olika seriöst, och alla HAR nog inte kunnat öva lika mycket, kan jag tänka mig. Säkert beroende på  flera olika anledningar.

*Hur var känslan första gången när du stod i tv och sjöng?
Jag trodde man skulle vara så nervös att man dog en smula, men man hann aldrig bli det. Allt gick så fort. Man springer omkring hela tiden där bakom studion. Allt kan jämföras med en tornado av 7  st körer i sina färglada scenkläder, personal och artister. Sen bara stod man där, och gjorde sin grej. Svårt att ta in det, allt var som i ett töcken.

*Har det varit svårt att få tiden i kören att gå ihop med den vanliga vardagen eller vad man ska säga?
Ja och nej. Har en bra chef som gett mig ledigt, men det är klart, vänner och familj fick sättas åt sidan HELT ! Man stupade i säng när man kom hem om kvällarna. Vi övade varenda kväll direkt efter jobbet, och var bortresta under helgerna.

*Nu när ditt lag från körslaget har åkt ut, vilket lag hejar du på då?
Vi får ju bära den Skånska fanan vidare, och heja på Sjöbo.

Kort fakta:

Namn: Kattis
Ålder: 48
Blogg:
http://norrlandsbling.blogg.se
Favorit tv-program: DR Phil
Tack till Kattis som ville vara med i dagens inlägg. Nu har finalen varit och vi vet vilket lag som vann. Grattis till Järvsö! Nu blir det paus i några dagar till. I min stad har man faktiskt fortfarande påsklov. ;)

2011-04-26 @ 06:00:00 Vi vill faktiskt veta Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

kul att få veta mer om hur det funkar i körerna:)

2011-04-26 @ 20:30:10
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Lilitha

Har faktiskt inte tittat på körslaget i år. Jaja, hoppas att du haft ett bra påsklov nu, och har vilat upp dig ordentligt.Nu är det snart Valborg...Kram sötnos

Lilitha

2011-04-28 @ 23:23:03
URL: http://lilitha.blogg.se/
Postat av: cv writer

Ganska konstruktivt svar på frågorna!

2011-12-01 @ 18:26:21
URL: http://cv-writing-services.org.uk/about-help.php

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0