Att sjunga i körslaget

Idag ska vi ta upp något jag faktiskt har funderat på ett tag. Det har ju varit några säsonger av Körslaget nu på tv. Det  är en sak jag undrar med en sån där kör; Är det verkligen så bra sammanhållning som det ser ut att vara på tv? Kommer körmedlemmarna bra överens med varandra och med körledaren? Eller är det bara så som det verkar i media? Idag får vi en liten intervju av Kattis som är en av alla de som har sjungit i Körslaget, i team Ann-Louise. Nu ska hon snart släppa en egen singel.

Såhär såg intervjun ut:

*Vad får man göra för kul när man är med i Körslaget förutom att sjunga?

"Vi gör inget annat än övar ,  fikar en massa gott och onyttigt  och åker buss mellan Stockholm och Kristianstad.
Riktigt stort är, att man får ju vara med om hela produktionen, uppleva allt BAKOM kameran. DET är häftigt ! Man kände sig som en drottning där man satt i ”sminket” och blev ompysslad, och fick fina frisyrer. Avkoppling på HÖG nivå. Annars är livet bakom kulisserna mycket hektiskt och stressigt. Du får ha en mage av stål för att palla med denna resan, men det är VÄRT det!"

*Hur länge har du sjungit?

Började i en Ungdomskör när jag var 14 år. Sen har det rullat på. Har hunnit med det mesta. Körsång i 15 år, körtjej i olika coverband, Karaokevärdinna, sjunger i dansband. Medverkade även i Musikslaget förra året, Kristianstads lokala svar på Körslaget. Jobbar även i studion nu med en egen låt som ska bli min första singel.

*Hur har sammanhållningen i din kör varit?
Den allra bästa ! Vi är som en familj på riktigt. I och med att vi träffades minst 3 timmar om dagen, plus hela helgerna så har vi blivit duktigt sammansvetsade.

*Tror du att vissa körer haft bättre sammanhållning än andra körer?
Ja absolut. Det märks bakom kulisserna vilka som är tajta, och vilka som är mindre sammansvetsade. Alla körerna tar nog detta olika seriöst, och alla HAR nog inte kunnat öva lika mycket, kan jag tänka mig. Säkert beroende på  flera olika anledningar.

*Hur var känslan första gången när du stod i tv och sjöng?
Jag trodde man skulle vara så nervös att man dog en smula, men man hann aldrig bli det. Allt gick så fort. Man springer omkring hela tiden där bakom studion. Allt kan jämföras med en tornado av 7  st körer i sina färglada scenkläder, personal och artister. Sen bara stod man där, och gjorde sin grej. Svårt att ta in det, allt var som i ett töcken.

*Har det varit svårt att få tiden i kören att gå ihop med den vanliga vardagen eller vad man ska säga?
Ja och nej. Har en bra chef som gett mig ledigt, men det är klart, vänner och familj fick sättas åt sidan HELT ! Man stupade i säng när man kom hem om kvällarna. Vi övade varenda kväll direkt efter jobbet, och var bortresta under helgerna.

*Nu när ditt lag från körslaget har åkt ut, vilket lag hejar du på då?
Vi får ju bära den Skånska fanan vidare, och heja på Sjöbo.

Kort fakta:

Namn: Kattis
Ålder: 48
Blogg:
http://norrlandsbling.blogg.se
Favorit tv-program: DR Phil
Tack till Kattis som ville vara med i dagens inlägg. Nu har finalen varit och vi vet vilket lag som vann. Grattis till Järvsö! Nu blir det paus i några dagar till. I min stad har man faktiskt fortfarande påsklov. ;)


Förresten....

Känner att jag behöver en liten paus från bloggen.

Glad påsk!


Saltkråkan - citatmoment # 1Farbror Söderman:
Ja, nu kommer sommargästerna. De är som Egyptens gräshopper.

Farbor Melker:
Jaså du Söderman, du tycker inte om sommargäster du?

Farbror Söderman:
Jo nog tycker jag om dom. Men nästan hela rasket är ju Stockholmare, åhåh resten är ju egentligen bara skräp de också.
Vi har kommit i mål! Tyckte att detta faktiskt var det bästa citatet.
Jaha, och vad händer nu då?
Klicka HÄR för att läsa resten av citaten.


Brev till Skurt

Skurt finns! Påstår någon något annat så blir jag grymt sur. För ca ett år sedan så skrev jag om Skurt i den här bloggen, om hur saknad han är av mig och förhoppningsvis flera andra. Nu tänkte jag skriva ett brev till Skurt med lite frågor och hoppas att få något svar. Vill ni vara med på det? Lägg till lite frågor i kommentarsfältet i såna fall.
Dessa frågor har jag tänkt att ställa:

Hej Skurt!
*Hur mår du nuförtiden och vad gör du?

*Vad är det mest intressanta mötet du minns att du har gjort?

*Varför tror du att du var så populär under alla dina år när du jobbade på TV 3?

*Har du någonsin gjort något du har ångrat? I så fall, vad?

*Vad är det värsta du vet?

*Vad är det bästa du vet?


Sådär ja. Nu kommer jag inte på några fler frågor så nu får ni faktiskt lägga till några stycken. Vi får hoppas att vi får några svar från den lilla grodan.Imorgon är det långfredag och då ska vi få träffa en tjej som snart ska släppa en helt ny singel och är med i körslaget just nu. Det vill ni inte missa!

Saltkråkan - citatmoment # 2Krister:
Du Malin? Jag tänker sticka över till Åland på en vecka.

Malin:
Med båten?

Krister:
Mm, ska du med?

Malin:
Hmm...

Krister:
Ja, men du som ser så klok och förståndig ut, ta en chans när du har en vetja.

Malin:
Nä du. Jag ska inte åka till Åland med dej inte.

Krister:
Jaså, varför inte? Det förstår jag inte?

Malin:
Förstår du inte? Det är mycket lätt. Det är nämligen så att jag är precis så klok och förståndig som jag ser ut.

Pelle:
Vilken blåsning va?!?!?


Statist

Det här är en statist:Det här är en annan statist:


Det här är Linnea och hon är också statist.Linnea har varit med i några svenska filmer där hon har varit just statist. "Dom som bara finns där", är nog kanske just de rätta orden om man ska beskriva lite kort vad en statist gör för något. Precis så beskriver Linnea det. "Man är med i bakgrunden i filmen och kanske går förbi kameran då och då när de filmar huvudpersonerna. Man är helt enkelt den personen som syns i rutan, men som man aldrig tänker på", säger Linnea.
Hon gjorde sin första statistroll när hon var 14 år, idag är hon 18. Det är endast en roll hon har fått betalt för och det är för den svenskhyllade filmen: Låt den rätte komma in. De pengarna gick till en speciell grej som hon inte talar om vad det var för något.
Tänk er själva vad en staist är viktig i filmer och tv-serier. Fanns det inga statister så skulle alltid gatorna på stan vara tomma, sjukhusen vara så gott som utan personal, skolan skulle inte ha några elever och de stora festerna skullle inte ha några gäster. Vi kan nog alla vara överens om att statister behövs.

Kort fakta:

Namn: Linnea
Ålder: 18
Blogg:
neafoshoo.blogg.se
Favorit tv-program: Vampire diariesVill tacka Linnea så hemskt mycket för att hon ville vara med i dagens inlägg. Imorgon blir det nostalgi på hög nivå. Då ska vi forska om grodan Skurt. Då är det viktigt att ni också deltar. Missa inte det!


Saltkråkan - citatmoment # 3Tjorven:
Nu får ni sluta gifta er för nu har det hänt andra olyckor här!


Nina fick en makeover av Trinny och Susannah

Trinny och Susannah stylar om Sverige är ett rätt aktuellt program som går på tv just nu. Tvminnen har intervjuat Nina som är en av alla de som har fått sig en makeover i tv-programmet. Min kategori talar för sig själv när jag har fått reda på av Nina hur hon kom med i programmet. Jag trodde att endast människor som mådde dåligt på grund av sitt utséende var de som var med där, men där hade jag inte helt rätt.
Såhär berättar Nina om hur hon kom med:

"Jag hade anmält mig på en internetsida som heter statist.se där hade jag tidigare fått ett statistjobb och varit med på en inspelning i en serie som hette Lite som du. TV produktionsbolaget Mastif sökte efter personer som ville söka nu till Trinny och Susannah och då skickade de mail till de som bodde i närheten av Karlstad och som registrerat sig på denna sida. De annonserade även i dagspressen. De som ville vara med fick skicka in en ansökan och några blev kallade till Karlstad på en casting. Av oss alla som intervjuades där denna dag så togs 10 personer ut att få vara med. De ringde upp mig dagen efter och meddelade att de ville ha mig med i programmet."

Jag frågar också Nina om det var för hennes egen skulle eller någon annans skull som hon gjorde en makeover. Då svarade hon såhär:

"Jag gjorde detta enbart för min egen skull. Detta kommer kanske inte fram i programmet så tydligt. Det har en speciell historia för mig eftersom jag redan sedan länge hade planerat att göra något åt mitt utséende. Jag är arrangör på ett dansställe i Kristinehamn och i samband med mina danskvällar så har jag själv under hela detta år satsat på att låta mina kunder få komma och göra styling, vara med på BH skola, få hjälp med hud- nagelvård m.m. Tanken var att jag skulle ha kostat på mig en egen makeover som avslutning på säsongen. Jag har sparat mitt hår och låtit det växa fritt utan att färga om det. Jag såg faktiskt väldigt eländig ut med flit för att jag skulle få visa upp ett positivt resultat när det var min tur. Att detta kom var verkligen bokstavligt talat som ett brev på posten. Jag ville göra detta och det var bara för att få plocka fram de egenskaper hos mig som är till min fördel att exponera mer."

Om själva förvandlingen:

"Det var Susannah som stylade mig och jag kan säga att hon var en mycket trevlig kvinna som inte en enda gång visade den bitska sidan som dessa två är kända för. Det var mycket trevligt att vara med om detta men också väldigt jobbigt. Det var ett fullspäckat program och mycket svårt att hinna klart med allt. Om man kunde vrida tillbaka klockan och göra om så skulle man ha bantat ner det hela lite och inte ha så många att styla varje gång."

Sen frågade jag:
*Har den här förvanligen förändrat dig som människa?

"Nej det kan jag inte säga. Jag är densamma men jag är övertygad om att många människor som inte lagt märke till mig innan har sett något mer hos mig som de inte sett tidigare. Jag vet att det är över en kvarts miljon människor som sett mig på tv förra veckan. Många har hört av sig och sagt att tycker att det blev bra. Jag är nöjd själv med resultatet och mycket glad och tacksam att jag fick den här chansen."

Nina före förvandlingen:


Nina efter förvandlingen:Vill ni veta mer om Nina, om något mer i tv-programmet eller om varför Tina Turner är hennes stora förebild så besök hennes blogg här:http://livetstartarvidfemtio.blogg.se/Tack Nina för att du ville vara med i dagens inlägg. Imorgon ska vi få en blick av 18-åriga Linnea som har varit med i en del filmer. Det får ni inte missa!

Saltkråkan - citatmoment # 4Stina:
Alla bara gifter sej och gifter sej och gifter sej. Snart så är det bara du och jag Tjorven som inte är gifta ett enda dugg.

Tjorven:
Och det är skönt! Jag ska aldrig gifta mej, så deså!

Stina:
Men du sa ju förut att du skulle gifta dej med en rörmokare.

Tjorven:
Jag kan väl inte gå och gifta mej med en vilt främmande karl heller.


Livet i en annorlunda familj

Äntligen! Idag börjar min nya kategori som jag har tjatat om som jag vet inte vad.
Först ut idag är Amanda och Linnéa Johansson som är det två äldsta tjejerna i familjen Johansson från Älvdalen och som medverkat två säsonger i tv-programmet Familjen annorlunda.
Måste bara berätta vilka otroligt roliga och härliga tjejer detta verkar vara. Alltså, haha! Den här kategorin kommer bli mycket rolig.

Tjejerna från Älvdalen har fått mycket tv-vana efter två säsonger i en dokumentärserie, besök i morgonprogram, medmera. De har fått testat på en hel del roliga saker sen de kom med i Familjen Annorlunda. En av de roligaste sakerna de gjorde var när de åkte på Turkiet-resan, det är båda tjejerna överens om. Något som var mindre roligt var synkarna som de gjorde, då när de satt och berättade vad de hade gjort under alla inspelnings-inslagen. "Det var jättejobbigt," säger Amanda. Linnéa håller med. Annars så ser tjejerna hela programmet som mestadels positivt. De hade dock svårt för filmteamet som arbetade den andra säsongen. "Men vi gjorde roligare grejer i andra säsongen", berättar Amanda. Teamet var ändå helt klart bättre den första säsongen.
Jag frågar om de har upplevt att medverka i tv på ett annorlunda sätt än deras yngre syskon har. Då svarar de; "Vi vet inte, kanske att de inte tar det på samma sätt som oss. Alltså ha koll på hur man ser ut och så vidare. De var nog mer sig själva än vad vi var, haha". När jag frågar varför de inte medverkade i en tredje säsong så svarar de att de helt enkelt inte kände att de hade så mycket att visa längre. De blev tillfrågade men tackade nej.
Nu förtiden lever Amanda och Linnéa helt vanliga tonårsliv utan att medverka i tv-rutan längre. Amanda gillar att lyssna på musik, sitta vid datorn, träffa kompisar, fotografera och sminka sig. Linnéa föredrar att spela fotboll, titta på film och vara med kompisar.
Efter att de hade varit med i programmet så känner ändå Linnéa och Amanda att allt ändå var ganska så vanligt när de var ute bland folk. Det var mest blickar på stan, men i skolan blev de behandlade precis som de alltid hade blivit. De är båda väldigt glada över att ha fått medverka i en sån här speciell tv-situation. "Jag har fått ett minne för livet", säger Linnéa.

Jag gav också tjejerna ett uppdrag som de skulle göra tillsammans. Det var att lista ut vilka kända syskon som fanns på några suddiga bilder.
Såhär såg bilderna ut:

 1.
 

2.


3.


Linnéas och Amandas svar:

1, Knatte, Fnatte, Tjatte
2, Madicken och Lisabeth
3, Mary-kate och Ashley

Självklart var svaren helt rätt. Såhär ser orginalbilderna ut:

 1.
 

2.


3.Kort fakta:

Namn: Amanda
Ålder: 15
Blogg:
http://aaamandajohansson.blogg.se/
Favorit tv-program: Nikita eller Desperate Housewives

Namn: Linnéa
Ålder: 13
Blogg:
http://www.neaajohansson.blogg.se/
Favorit tv-program: Desperate housewives, Grey's anatomy, Nikita, Top modelDå får jag tacka Amanda och Linnéa så hemskt mycket för att de ville vara med i min blogg. Imorgon ska vi få träffa Nina som har blivit omstylad av Trinny och Susannah. Missa inte det!


Saltkråkan - citatmoment # 5Tjorven:
Fast jag ska i alla fall gifta mej när jag blir stor.

Malin:
Med en förtrollad prins?

Tjorven:
Nähä! Med en rörmokare. För dom tjänar så snuskigt med pengar nu förtiden. Det har pappa sagt!


Saltkråkan - citatmoment # 6Farbror Melker:
Jag ser att herr Grankvist håller på och målar båten.

Nisse:
Eh... Ja, det kan man ju kalla det. Annars så tjärar jag ekan.


Saltkråkan - citatmoment # 7Tjorven:
Mamma, vet du vad? Den dära farbrorn som gick på taket, han hållde sig i spiskroken.

Märta:
Ja, se du Tjorven. Det där är stadsbor och dom har så mycket underligt för sig så.


Saltkråkan - citatmoment # 8Farbror Melker:
Jag ska säga det att när jag var grabb och gick i skolan, då sprang jag 100 meter på 11,7.

Johan:
Ash! Det tror jag inte på.

Farbror Melker:
Jo! 11,7, 11,8 kanske då...

Niklas:
Det är konstigt pappa. Ju äldre du blir, desdå fortfare sprang du i skolan.


Saltkråkan - citatmoment # 9Stina:
Det kostar pengar om jag ska berätta sagor. 25 öre om jag ska berätta en saga.

Farbror Melker:
Hur mycket kostar det om du inte berättar en då?

Stina:
Bara en krona.

Farbror Melker:
Det tycker jag är billigt.

Stina:
25 öre kostar det om jag ska sjunga en visa.

Farbror Melker:
Vad kostar det om du låter bli då?

Stina:
Jag låter inte bli, för nu börjar jag.


Saltkråkan - citatmoment # 10Stina:
Och då vet du morfar, så sa häxan: "Du prins Illo, du sa att jag såg ut som en fisk, som straff för det ska du bli en fisk." Ruskigt va? Tycker du inte häxan var bra dum då?

Farbror Söderman:
Åh nej, det var hon nog inte.

Stina:
Det var hon väl visst det. Du hör ju inte på morfar. Det var hon visst det. Hon var visst dum!

Farbror Söderman:
Nä..jodå. Lite dum var hon nog förstås, men det är så många som är det så.


Saltkråkan - citatmoment # 11Farbror Melker:
Det står här förstår du: Denna dagen ett liv. Det betyder att man ska, man ska leva just den här dan som om det vore hela ens liv. Man ska ta vara på varenda ögonblick. Förstår du? Så att man känner att det liksom är hela livet.

Niklas:
 Och då tror du att jag ska stå och diska?


Saltkråkan - citatmoment # 12Stina:
Vet du vad jag ska säga dej en sak?! Att hemma på vår gata i stan; Där är det en fru i en mjölkaffär åh hon slår sönder alla sina ölflaskor.

Tjorven:
Åhhh, vad du ljuger!...Varför gör hon derå?

Stina:
Därför hon tycker inte om öl. Men min morfar: HAN TYCKER OM ÖL!


Saltkråkan - citatmoment # 13Stina:
Hemma på vår gata i stan: Där bor det en fru och hon har sålt alla sina ungar för 25 öre styck, alla 18.

Tjorven:
Om jag vore som du och din mamma då skulle jag flytta ifrån den där gatan så fort som möjligt.


Grattis bloggen!

Idag fyller min blogg 1 år. Det ska firas ordentligt, tror jag.
När jag började blogga för ett år sedan så gjorde jag det mest för att testa mig fram lite och se vad bloggning egentligen var för något. Hade ingen aning om att bloggning består av en helt egen värld med egna ord, egna koder, egna känslor med mera.
Att komma in i bloggningen och förstå vad det egentligen var för något tog mig nog ett halvår. Det var också för ca ett halvår sedan som jag bestämde mig att jag ska satsa på bloggen ordentligt, bli den största och bästa TV-bloggen i Sverige. Därför säger jag grattis till bloggen på 1-årsdagen och jag ser fram emot ännu ett år med TVminnen. Hoppas att ni också gör det!


Saltkråkan - citatmoment # 14Stina:
Pelle? Tycker du att jag är söt?

Tjorven:
Nej, fy sjutton! Han har väl ögon i skallen.


Saltkråkan - citatmoment # 15Johan:
Säger ni DU åt eran magister?

Teddy:
Ja, det gör vi här på Saltkråkan.


YES!!!!

Min gud eller kanske gudinna man ska säga har fått en plats på en sedel. Är så sjukt glad för det. Tyvärr är jag nog mest skadeglad över alla människor som inte tyckte att hon förtjänade platsen. Astrid hamnar på 20-kronorssedlen och tanken med det var tydligen att att hon var mest populär och ska finnas på flest sedlar så att alla människor ska få ha henne när de handlar. Jag sitter och skrattar åt en massa bittra människor på aftonbladets forum som inte alls blev nöjda med de nya sedlarna. Snacka om lyxproblem!


Dessa motiv kommer hamna på de blivande sedlarna:

20 kr: författarinnan Astrid Lindgren och naturmotiv från Småland.

50 kr: sångaren Evert Taube och naturmotiv från Bohuslän

100 kr: skådespelerskan Greta Garbo och naturmotiv från Stockholm.

200 kr: regissören Ingmar Bergman och naturmotiv från Gotland.

500 kr: sångerskan Birgit Nilsson och naturmotiv från Skåne.

1 000 kr: diplomaten Dag Hammarskjöld och naturmotiv från Lappland.


Jag tycker dock inte att Ingmar Bergman förtjänar platsen. Han är så grymt överskattad. Annars är det en bra blanding och Evert Taube är ett plus för han gillar jag också.

Vad tycker ni?


Asg = Asgarvar

Kommer ni ihåg när Arvingarna gjorde den här låten speciellt för TV-serien Tre kronor?
Gahahahaha. Serien fick liksom en dansbandslåt.


Sen har de även gjort en låt till TV-serien Leende guldbruna ögon. Den heter Sandra. Man måste väl älska dem lite ändå, eller hur?


Saltkråkan - citatmoment # 16Farbror Melker:
Allvarligt talat: Du tycker väl inte att jag har blivit gammal?

Nisse:
Nä..nej, det tycker jag inte.

Farbror Melker:
Fast man borde tänka på det där med formen förstås, gymnatisera och sånt där. Gör du det?

Nisse:
Visst! Knäna böj för att riva fram borstar som DU ska ha.


Saltkråkan - citatmoment # 17Björn:
Hur står det till med din "boyfriend" då?

Malin:
"Boyfriend"? Vem menar du?

Björn:
Ja, han som var så bra på ägglöpning?

Malin:
Jaså han! Ja, det var en sorglig historia. Han sprang och kom aldrig mer igen.

Björn:
Så det är slut nu då?

Malin:
Nä, det har jag inte sagt.

Björn:
Jaså inte?

Malin:
Nä, det kunde inte gärna ta slut. Det hade aldrig börjat.


Hjälp vad glad jag blir!
Kanske lite efter med denna artikel, men skitsamma. Gissa om jag kommer sitta bänkad framför det här TV-programmet?! Tänkte att de kanske lyckas få ditt Aqua som var mina stora idoler på 90-talet. Hahahaha! Sen blir det väl nån såpaskådis och kanske Björne? Hoppas! Hoppas! Hoppas! Jag är så förväntansfull inför detta.


Saltkråkan - citatmoment # 18Stina:
Jaså, det är här som mina korpar é?

Farbror Melker:
Ja, dom brukar äta frukost här ibland.

Stina:
Det tycker jag är bra det. Det blir mycket biligare för oss på det viset.


TV-serier som spårade ur

Nu tänkte jag att vi skulle ta oss en liten titt på några gamla TV-serier som gick på TV förr i tiden. De började så himla bra men blev bara sämre och sämre. De spårade ur helt enkelt. Har valt ut fem exempel.

¤ Tre kronor

Tre kronor är jag uppvuxen med. Fanns ingen "vuxenserie" som jag gillade så mycket när jag var liten som Tre kronor. Men vad fan hände egentligen? Från att vara ett hyfsat lugnt och intressant "familjedrama" så blev det nåt konstigt Arkiv X. Helt plötsligt kom det en massa utomjordisk kraft och styrde hela Mälarviken + en konstig präst som sprängde upp alla sina grannar i luften. Ja, den serien kan man verkligen kalla för "urspårad".

¤ OC

OC följde jag slaviskt varje vecka i några säsonger. Det var verkligen så att man längtade till OC-dagen hela veckan typ. Men vad hände? Jo, det blev onormalt mycket med olyckor hela tiden. Man visste alltid vad som skulle hända eftersom samma sak redan hade hänt flera gånger tidigare. Marissa och Ryan skulle aldrig vara ihop särskilt länge för de skulle alltid göra slut av någon anledning. Marissas föräldrar skulle hamna i trubbel, samt Ryans familj. Samma trubbel hela tiden. Till slut dog en efter en eller försvann. Då blev det en helt ny serie, fast den bytte aldrig namn. En massa karaktärer kom in och gjorde det hela till nån konstig komedi. Alltså spårade även OC ur.

¤ Sjunde himlen - 7th heaven

Har aldrig varit något stort fan av denna serie men den får stå här för den är ändå rätt bra gjord. Det hela handlar ju om en familj som består av många personer. Pappan är präst och mamman är hemma-prästfru typ. Barnen växer upp och flyttar hemifrån till nya orter. Ja, precis, de flyttar hemifrån, alltså de slutar i serien. Där hade de kunnat sluta med Sjunde himlen tycker jag. Hela handlingen om hur de får ihop den stora familjen i vardagen har ju tappat sin innebörd.

¤ C/O Segemyhr

Jag älskar den här komediserien. Man kan sitta och skratta i timmar till dessa roliga karaktärer. Jag kan aldrig säga att den blir direkt dålig, men på nåt sätt spårar den ändå ur. I fjärde säsongen och femte som är den sista säsongen så blir det en helt ny humor. Detta är ganska förvirrande för meningen med en serie tycker jag är att den har samma publik under alla avsnitten.

¤ Lost

Jag minns när man såg trailern för en ny serie kallad Lost som skulle börja gå på TV4. Så spännande med en massa människor som åkte i ett flygplan och kraschade så att alla hamnade på en öde ö. Nu skulle de alla bo på den där öde ön tillsammans och lyckas överleva. Ingen annan visste att det var där som de hade hamnat. Ja, det var intressant de två första avsnitten ungefär. Men jag fattar inte hur man kan lyckats dryga ut allt i säsong efter säsong innan man fattar att det här inte är en bra långtids-serie? Det säger sig väl självt? Hur spännande kan det bli på en öde ö egentligen? Det enda de siktar på är ju att komma därifrån.

Ja, det var några TV-serier som spårade ur enligt mig.

Saltkråkan - citatmoment # 19Tjorven:
Pelle, hur mycket är klockan?

Pelle:
Oj! Hon är fyra.

Stina:
Det kan hon ju inte va.

Tjorven:
Det kan hon väl!

Stina:
Nähä! För morfar sa att jag skulle vara hemma klockan fyra och det é jag ju inte.


Saltkråkan - citatmoment # 20Tjorven:
Varför badar du alltid med kläderna på farbror Melker?

Farbror Melker:
Det är en liten lustig idé jag har bara.


Saltkråkan - citatmoment # 21Stina:
Jag ska säga dej, att hemma på vår gata i stan: Där bor det en fru och hon har...48 barn!

Pelle:
Nu ljuger du igen Stina!

Tjorven:
Erkänn det!

Stina:
Ja, jag ljuger. Ingen människa kan ha 48 barn, det är ju fånigt och komma och säga.

Pelle:
Där ser du!

Stina:
Nää! För egentligen har hon bara 45.


Första april

Idag är det första april. Är inte alls på nåt skämthumör, så det får vara.
Någon som är ändå är som ett stort skämt i sig är ju Charlie Sheen. Han slår och misshandlar folk, han knarkar, bråkar och mycket annat. Ändå ser de flesta honom som en hjälte. Hmm??!