TVminnen


Val och valvaka

Jag har bestämt mig. Idag ska jag gå och rösta. Jag står för mina åsikter och är helt öppen med att jag ska rösta Rödgrönt = Miljöpartiet. Inget av alla partier passar mig till 100%, men efter mycket läsning, tester och tv-tittande så har jag ändå komit fram till att det är Miljöpartiet som jag ska rösta på.
Den största anledningen till mitt val är hur alliansen har behandlat sjukskrivna människor. För mig är det helt obegripligt att det finns de som tycker att moderaterna har gjort ett bra jobb. För de rika har de gjort det bättre, men för andra har de gjort det sämre.
Till er som tänker rösta på alliansen: Hur tror ni att vi nånsin kommer att få en bättre skola och bättre sjukvård genom att sänka skatterna? Sen har vi det där med rut eller slut. Känner ni någon som har jobbat med hushållsnära tjänster de senaste fyra åren? Vet ni vilka villkor de arbetar för? Klart att alliansen kan skryta med att de har skapat nya jobb när de ger dessa människor en pisslön som knappt går att leva på. Ett arbetsförhållande som är för j-vligt.
Ibland tror jag att Sverige är ett av världens mest själviska land. Om vi ser att någon är ledsen som vi inte känner, alltså riktigt ledsen, går vi då fram och frågar hur den personen mår? Alltså jag menar en helt vanlig person som vi inte känner? Detsamma är det när man tänker...åHHH mindre skatt för mig och mer i plånboken. Skiter verkligen folk i hur andra människor får det?

Jag ska visa för er vad några kändisar tänker och har röstat på.

AlliansenLulu Carter och Anki Bagger. Det var ju inte svårt att förstå sig på att de var moderater. Ska man glänsa på stureplan och finest så ska man. Lulu Carters svar, det var det sämsta svar jag läst. Ska man ha en bra sjukvård och en bra skola så måste man betala mer skatt, men det viktigaste för henne var ju att få mer i plånboken till sig själv. Anki Bagger då, jag undrar vad har de gjort för bra?

Nej nu gaskar vi upp oss lite och tar några som röstar rödgrönt.

OppositionenSå rätt de har i vad de säger. Positiv överraskad av Alex Schulman faktiskt.

Nu ska ni få en till anledning till varför man inte ska rösta på alliansen enligt mig. En skriven liten spalt av en tjej som jobbar på försäkringskassan.
Här kommer den:

Personal på försäkringskassan ber om ursäkt för utförsäkring

TYVÄRR JOBBAR JAG PÅ FÖRSÄKRINGSKASSAN och är mycket ledsen och har stor ångest över en hopplös arbetssituation. Jag pratar dagligen med gråtande, förtvivlade och mycket sjuka människor. Jag får tyvärr inte hjälpa dem som jag vill. Jag måste tyvärr lyda orimliga direktiv och order från mina chefer.

Jag är tillsagd att leta mycket noga efter brister och otydligheter i tex läkarutlåtanden så att jag kan neka sjukpenning eller sjukersättning. Om jag hittar något till en kunds fördel ska jag bortse helt från detta.

Jag är beordrad att säga NEJ i nästan alla lägen. Jag ska inte ta hänsyn till något.

Försäkringskassans chefer vet att få orkar överklaga till domstol. Resultatet blir det att vi praktiskt taget "skiter" hur människors öde blir. Det är inte vårt problem vi har inget ansvar. Vi skyller bara på att vi följer bara våra nya riktlinjer och lagen.

Jag är beordrad att ta bort så många sjukfall som möjligt även om jag måste ta till mycket tveksamma arbetsmetoder. Jag hatar mig själv för detta.

Vi har våra produktionsmål att uppfylla och att sänka ohälsotalet. Inget annat verkar räknas. Medmäsklighet NEJ ! Omtanke NEJ ! SERIÖS REHABILITERING NEJ NEJ. När jag gjort undantag och godkänt fortsatt sjukersättning har jag fått en ordentlig utskällning och hot om omplacering.

Gissa hur jag mår?! I alla våra interna dokument, presentaioner och internwebb står det mycket tydligt om rättvisa, kundvård och omtanke. Ute i det verkliga livet är det en helt annan dold agenda som gäller. Jag tycker det är ett stort hyckleri.

Om det ska bli någon förändring måste de ledande personerna som jobbar på regeringkansliet, socialdepartementet och verksledningen på Försökringskassan bytas ut, och det snabbt.

Jag ber om ursäkt till alla sjuka som jag har gjort illa och jag hoppas Ni kan förlåta mig någon gång.

Jag hoppas dock att mina inlägg här ska göra att det sovande folket väcks ur sitt passiva tillstånd och gör revolt mot dagens människofientliga sjukförsäkringssystemNu har jag skrivit om vad jag tycker om valet, men alla över 18 har ju en egen röst som de själva måste bestämma över. Ni vet nu vart jag tänker lägga min.

2010-09-19 @ 04:26:54 Extra viktigt Permalink


Kommentarer
Postat av: Andrea

Skönt att det finns någon som fortfarande tänker klart, håller tummarna för att de rödgröna vinner ikväll :)

2010-09-19 @ 11:43:51
URL: http://andreahansson.se
Postat av: Marielle

Jag också! WOHO!

2010-09-19 @ 11:45:43
URL: http://mariellekarusell.blogg.se/
Postat av: Elin

Jag håller helt med om att det är alldeles för många människor som utförsäkras nu när den nya lagen om sjukförsäkring har börjat gälla. Men frågan är om det ändå inte är ett steg i rätt riktning? Förr fanns det människor som kunde leva hela sitt liv på att säga att de var "psykiskt sjuka" eller "har lite ont i ryggen", och på så sätt få skattebetalarnas pengar och inte behöva jobba. För att komma åt de här bedragarna krävdes en förändring och det var bra att någon vågade genomföra den. Att det har blivit fel i många fall tror jag beror på att det här är nytt och det tar tid för landsting m.m.att lära sig det nya och hårdare systemet. Det står inte någonstans i någon lag att de som är svårt sjuka ska utförsäkras och tvingas jobba, utan det är något som gått fel i just de fallen där det har hänt.

Hade jag varit 18 år och haft rösträtt hade min röst gått till Alliansen!

2010-09-19 @ 11:52:16
Postat av: En tjock katt i en smal värld

Jag röstade i måndags. :) Orka vara soffliggare liksom!

2010-09-19 @ 12:01:44
URL: http://tjockkatt.webblogg.se/
Postat av: matilda

Ja då var det allt det med valet nu!

Själv så fyller man 18 år först om två veckor kvar så jag får int rösta.. .2010-09-19 @ 12:36:06
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: joey

Jag håller helt med dig, de rika klarar ju sig alltid ändå, det är vi i de lägre klasserna som får ta den stora smällen om alliansen vinner igen. Om jag hade fått rösta, jag är bara 17, hade jag röstat på vänsterpartiet.

Go rödgrönt! <3

2010-09-19 @ 12:55:29
URL: http://smokeyjoey.blogg.se/
Postat av: Tess

Rödgrönt! Jag är en av de som hamnat "mellan stolarna" så jag har på första hand upplevt hur skruvat man numera behandlar sjuka och folk som mår dåligt. Att vara sjuk är jobbigt nog, att bli misstrodd och behöva kämpa för att få ut sin rättighet då blir det för mycket. Inte konstigt att hopp och ork försvinner.

2010-09-19 @ 12:56:01
URL: http://highlandertess.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Sv: Haha. ;) Skönt med en person som verkar kunna stå upp för sina värderingar och diskutera dem utan att framstå som en idiot. :)

2010-09-19 @ 13:38:07
URL: http://lizzlie.blogg.se/
Postat av: LOUISE NYBERG

Sv: det finns det säkert, men det tänker jag såklart inte lägga upp. Jag röstade ju på alliansen.Det de röd-gröna väljarna inte förstår är att alliansen inte kommer att lösa allt genom att sänka skatterna. Skatterna har ju inget med skolan att göra. De har en bra skolpolitik!

2010-09-19 @ 18:47:55
URL: http://lnyberg.blogg.se/
Postat av: Ma

Försäkringskassan är ett ställe som verkar ha fått för mycket makt, med för mycket konstiga chefer. Tycker faktiskt synd om dem som tvingas jobba där. jag skulle inte vilja göra det.

Jag har lagt till Din blogg på blogglovin.

Min blogg heter Berättelser och tankar. http://berattelserochtankar.blogg.se

Hoppas rätt block vinner ikväll.

Ha en trevlig kväll.

/Ma

2010-09-19 @ 19:01:55
URL: http://berattelserochtankar.blogg.se/
Postat av: Erika

Det är bara att hålla tummarna nu!

2010-09-19 @ 19:02:08
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: a.k

Hej!

Bradär! Jag håller verkligen med och din kommentar till "rut eller slut" är så jävla klockren!

Skulle gärna dock ha källa till texten "Personal på försäkringskassan ber om ursäkt..." Länken verkar felaktig.

Jag fyller 18 den 29e sept. Alltså tio dagar efter valet! Svider så jääävla hårt..

2010-09-19 @ 20:15:00
URL: http://decibel..webblogg.se/
Postat av: Sara

Så jävla sant!! Alliansen ser jag nästan som egoister. Allt för en hundring mer i plånboken. Vad spelar det för roll om det finns andra som inte får några pengar alls...?

2010-09-19 @ 20:35:23
URL: http://dreyra.blogg.se/
Postat av: DONKEN- 2 BarnsMorsa 2 be

det tycker jag att du gör helt rätt i. bensinskatten höjs, men det är också det enda negativa de har att säga, tycks det. Jag vet inte allt, men det jag hört o läst om MP det tycker jag är vettigt. rödgrönt idag!

2010-09-19 @ 20:48:25
URL: http://donkens.blogg.se/
Postat av: Morbror Klas

Bra sagt Tv tjejen! Jag är stolt över dig och du har mer vett än de flesta!

2010-09-19 @ 22:07:02
Postat av: Linnea

Jag FÅR ju inte rösta, men hade jag fått hade det absolut blivit på MP!Jag tänkte försöka blogga lite igen nu, titta gärna in :)

2010-09-19 @ 22:11:30
URL: http://astridlindgrenstjarnor.blogg.se/
Postat av: BlondinBella + Paow + Kissie

har fåt betalt

för säga moderaterna

bloggare fick betalt

av moderaterna

de skulle skriva positivit

om moderaterna

läs om det min blogg

2010-09-21 @ 02:01:02
URL: http://toppenfem.blogg.se/
Postat av: simone

Håller helt klart med tjejerna och röstade starkt blått :)

2010-09-22 @ 11:32:50
URL: http://fattybom.se
Postat av: simone

sv: Jag tänkte på Lulu och Anki :P

2010-09-22 @ 11:53:55
URL: http://fattybom.se

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0