Nu har det gått för långt

Jag brukar aldrig skriva om de här "storbloggarna" för jag är allvarligt talat inte så intresserad ut av deras bloggar och tycker inte heller att det passar sig att skriva om det i en TV-blogg. Men eftersom detta ska bli sveriges största TV-blogg behöver jag fler läsare och går man in på deras bloggar så kan man hitta många kommentarer från olika bloggar.
Igår var jag inne på Kissies blogg. Automatiskt så läste jag hennes inlägg, och kände på en gång: Varför gick jag in här? Det här är en tjej som tjänar pengar på att vara elak och varje gång någon går in på hennes blogg får hon pengar för det. Hon har hur mycket hatkommentarer som helst, men varför går dessa personer ens in på hennes blogg och bidrar till hennes inkomst?
Efter det jag läste igår så har jag bestämt mig för att jag i alla fall aldrig ska gå in på hennes blogg igen och bidra till att hon får pengar. Ett litet utdrag i hennes blogg:

Jag trodde inte “sånahär tjejer” bloggade! Blev lite förvånad men jag har faktiskt hört talas om henne förut.. Anamissen typ..? Känner ni igen det? Folk brukar skriva elaka kommentarer till hennes videobloggar vilket jag tycker är synd Hon kan inte rå för, för hur hon är eller hur..? Hon föddes ju säkert sådär!
Nej men jag tänkte jag kunde ge henne lite reklam för att vara snäll, kan inte vara lätt att blogga när man har oddsen emot än. För idealet i bloggvärlden är minst sagt krävande..   

Det här är en tjej som är ganska kraftig och har haft det ganska tuft. Hon har bland annat förlorat sin mamma. Kissie känner inte henne, men hon skriver om henne på det här sättet ändå. Tyckte ni att detta var ett snällt inlägg? Jag trodde inte “sånahär tjejer” bloggade! Ni går in på vilka bloggar ni vill, men tänk på att varje gång ni går in på hennes blogg så bidrar ni till hennes inkomst.


Lite musik

Det var nån som ville att jag skulle lägga upp lite mer musik på bloggen så här kommer några musikvideos.
Jag tror vi kör lite disneytema.


Malou efter tio - ovanligt för mig

Idag ska jag se på Malou efter tio för ovanlighetens skull. Det verkar vara riktigt bra idag.
Gunilla Bergström som skrivit Alfons Åberg böckerna är där. Kanske ska jag äntligen få svar på en fråga jag haft i hela mitt liv: Har Alfons Åberg någon mamma?
Inte nog med det är två av sveriges äldsta och bästa skådespelare där, Meta Velander och Ingvar Kjellson. Alltså kan ni fatta att de har varit gifta i 61 år?
Sedan är ju också Kristina Lugn där och hon är ju så speciell men en grymt härlig person.


Hehe, Ingvar Kjellson och Meta Velander uttrycker sig alltid på ett speciellt sätt.

Tänkte nästan avsluta mitt inlägg nu, men jag måste svara på en riktigt idiotisk kommentar jag fick av en kille som heter Daniel. Han skrev såhär:


daniel om Katastrofval:

hur du kan du rösta på MP & krisera SD? Du kan inte bo på landet iaf. Deras politik är rena katastrofen för oss. höjd bensinskatt & kilometerskatt på det... Skoj för oss det...

Svar: Hej Daniel! Att gemföra några som vill höja bensinskatten och några som vill kasta ut människor ur vårat land är lite konstig gemförelse tycker jag. Om du har följt med i valdebatter riktigt så skulle du förstå varför MP vill höja bensinskatten. Det handlar om miljön. Hade vi människor behandlat våran planet lite bättre så hade de aldrig behövt göra det. Det kanske inte är jätte kul att bensinskatten blir höjd men hur kan man tycka att det är lika hemskt som att stödja ett parti som är främlingsfientliga? Jag måste ärligt talat säga att jag inte har en aning om vad MP och SD har gemensamt.

KatastrofvalJa, ingen har väl missat valresultatet. Fredrik Reinfeldt blir stadsminister i minst fyra år till och Sverigedemokraterna går in i riksdagen.
Jag vet att jag skrev i gårdagens inlägg om hur mycket jag inte ville att alliansen skulle vinna. Men nu känns det inte värst att de har vunnit. Det känns värst att SD har komit in i riksdagen. Med 5,7% av alla röster kommer de in. Fattar ni? 5,7% är riktigt många röster. Förstår ni hur många okunniga människor det finns i vårat land? Jag skäms. Att SD är främlingsfientliga vet ju alla om, men det är inte bara det. Sverigedemokraterna är så oallämbildade, oskickliga och opolitiska.
Har ni nån gång åkt buss en lördags eller en fredagsnatt? Ni vet de där fulla människorna som busschafören bara vill kasta ut, såna personer är Sverigedemokraterna.
Till de som röstade på Alliansen: Jag hoppas för eran skull att ni aldrig blir sjuka eller arbetslösa, för blir ni det så får ni faaan skylla er själva att ni kommer bli behandlade som skit.


Val och valvaka

Jag har bestämt mig. Idag ska jag gå och rösta. Jag står för mina åsikter och är helt öppen med att jag ska rösta Rödgrönt = Miljöpartiet. Inget av alla partier passar mig till 100%, men efter mycket läsning, tester och tv-tittande så har jag ändå komit fram till att det är Miljöpartiet som jag ska rösta på.
Den största anledningen till mitt val är hur alliansen har behandlat sjukskrivna människor. För mig är det helt obegripligt att det finns de som tycker att moderaterna har gjort ett bra jobb. För de rika har de gjort det bättre, men för andra har de gjort det sämre.
Till er som tänker rösta på alliansen: Hur tror ni att vi nånsin kommer att få en bättre skola och bättre sjukvård genom att sänka skatterna? Sen har vi det där med rut eller slut. Känner ni någon som har jobbat med hushållsnära tjänster de senaste fyra åren? Vet ni vilka villkor de arbetar för? Klart att alliansen kan skryta med att de har skapat nya jobb när de ger dessa människor en pisslön som knappt går att leva på. Ett arbetsförhållande som är för j-vligt.
Ibland tror jag att Sverige är ett av världens mest själviska land. Om vi ser att någon är ledsen som vi inte känner, alltså riktigt ledsen, går vi då fram och frågar hur den personen mår? Alltså jag menar en helt vanlig person som vi inte känner? Detsamma är det när man tänker...åHHH mindre skatt för mig och mer i plånboken. Skiter verkligen folk i hur andra människor får det?

Jag ska visa för er vad några kändisar tänker och har röstat på.

AlliansenLulu Carter och Anki Bagger. Det var ju inte svårt att förstå sig på att de var moderater. Ska man glänsa på stureplan och finest så ska man. Lulu Carters svar, det var det sämsta svar jag läst. Ska man ha en bra sjukvård och en bra skola så måste man betala mer skatt, men det viktigaste för henne var ju att få mer i plånboken till sig själv. Anki Bagger då, jag undrar vad har de gjort för bra?

Nej nu gaskar vi upp oss lite och tar några som röstar rödgrönt.

OppositionenSå rätt de har i vad de säger. Positiv överraskad av Alex Schulman faktiskt.

Nu ska ni få en till anledning till varför man inte ska rösta på alliansen enligt mig. En skriven liten spalt av en tjej som jobbar på försäkringskassan.
Här kommer den:

Personal på försäkringskassan ber om ursäkt för utförsäkring

TYVÄRR JOBBAR JAG PÅ FÖRSÄKRINGSKASSAN och är mycket ledsen och har stor ångest över en hopplös arbetssituation. Jag pratar dagligen med gråtande, förtvivlade och mycket sjuka människor. Jag får tyvärr inte hjälpa dem som jag vill. Jag måste tyvärr lyda orimliga direktiv och order från mina chefer.

Jag är tillsagd att leta mycket noga efter brister och otydligheter i tex läkarutlåtanden så att jag kan neka sjukpenning eller sjukersättning. Om jag hittar något till en kunds fördel ska jag bortse helt från detta.

Jag är beordrad att säga NEJ i nästan alla lägen. Jag ska inte ta hänsyn till något.

Försäkringskassans chefer vet att få orkar överklaga till domstol. Resultatet blir det att vi praktiskt taget "skiter" hur människors öde blir. Det är inte vårt problem vi har inget ansvar. Vi skyller bara på att vi följer bara våra nya riktlinjer och lagen.

Jag är beordrad att ta bort så många sjukfall som möjligt även om jag måste ta till mycket tveksamma arbetsmetoder. Jag hatar mig själv för detta.

Vi har våra produktionsmål att uppfylla och att sänka ohälsotalet. Inget annat verkar räknas. Medmäsklighet NEJ ! Omtanke NEJ ! SERIÖS REHABILITERING NEJ NEJ. När jag gjort undantag och godkänt fortsatt sjukersättning har jag fått en ordentlig utskällning och hot om omplacering.

Gissa hur jag mår?! I alla våra interna dokument, presentaioner och internwebb står det mycket tydligt om rättvisa, kundvård och omtanke. Ute i det verkliga livet är det en helt annan dold agenda som gäller. Jag tycker det är ett stort hyckleri.

Om det ska bli någon förändring måste de ledande personerna som jobbar på regeringkansliet, socialdepartementet och verksledningen på Försökringskassan bytas ut, och det snabbt.

Jag ber om ursäkt till alla sjuka som jag har gjort illa och jag hoppas Ni kan förlåta mig någon gång.

Jag hoppas dock att mina inlägg här ska göra att det sovande folket väcks ur sitt passiva tillstånd och gör revolt mot dagens människofientliga sjukförsäkringssystemNu har jag skrivit om vad jag tycker om valet, men alla över 18 har ju en egen röst som de själva måste bestämma över. Ni vet nu vart jag tänker lägga min.


Födesledag video

Jag blev lite kär i hunden Mastiff när det gick på TV. Sen så fick jag en katt.


Min mammas idol...

..är självklart Ernst (med efternamnet jag inte kan stava, alltså inte Billgren), men det var inte han jag menade nu. Hon har på nåt sätt kommit på att hon tycker väldigt bra om Jenny Östergren. Igår tittade jag på TV4:s utfrågning av alliansen och hon sågade de riktigt ordentligt. Grymt bra jobbat av henne tycker jag! Bästa och intressantaste valprogrammet jag sett hittills.

Nyhetsmorgon
Jenny Östergren till höger.

Ett stort grattis till TV4 också som fyller 20 år idag!


Skolfoto

Nu får ni hjälpa mig att fylla i namnen. Vad heter alla?


Första raden från vänster: 1.Tomas 2.Linda 3.Jerry 4.Erik 5.X 6.X
Andra raden från vänster: 1.X 2.Tess 3.X 4.Hillary 5.Frank 6.X
Tredje raden från vänster: 1.X 2.X 3.X 4.Mimmi 5.X 6.X


Tione

Den lilla damen slår alla rekord. Blir inte hon en ny värdsstjärna då tror jag inte på nånting längre. Är det någon som förtjänar respekt är det hon.


Elfte september - Minns ni något av dessa?

Militärkuppen i Chile, World Trade Center, Sabina fem år blir knivmördad på dagis och Anna Lindh?
Jag läste någonstans att vissa människor som är riktigt sjuka säger att de känner av demoner som säger till dem att göra något som djävulen vill att de ska göra just den elfte september. Helt sinnesjukt. Hur kommer det sig att vissa människor blir så störda?


Hon borde ha blivit våran stadsminister.


Valreklamer

Idag tänkte jag visa några valreklamer och skriva lite vad jag tycker om dem.

Vi börjar med Socialdemokraternas reklam.

Vi kan inte vänta är deras valspråk. Denna reklamfilm berättar hur många arbetslösa ungdomar det finns idag. Det är ju bra att de vill dra ner på arbetslösheten bland unga, men samhället i denna reklamfilm ser väldigt stressat ut och så vill jag inte ha det.

Då går vi vidare med Moderaternas valreklam.

Kärlek på jobbet. Man undrar hur mycker kärlek på jobbet de själva känner?

Miljöpartiets valreklam.

Det är jätte bra att man sopsorterar, men måste man slänga bort sin gamla docka för det?

Nu kommer Folkpartiets valreklam.

Jaha, då var vi tillbaka i skolan igen då. Jan Björklund tycker att vi ska rösta för arbetsro. Jag bara undrar vad han har gjort dessa fyra år för skolan? Jo, nedskärningar, och ändå ska man lita på han ger skolan arbetsro.

Nu är det dags för Vänsterpartiets reklam.
Men, haha. Jag hittar ingen reklam. Ledsen Lars Ohly, ingen reklam för dig.

Kristdemokraternas valreklam ser ut såhär:

Om jag säger såhär: Första gången jag såg den här reklamfilmen trodde jag att det var reklam för Sverigedemokraterna....

Sist men verkligen inte minst, Centerpartiets valreklam.

Det här är enligt mig den absolut roligaste reklamfilmen. Särskilt när tjejen säger att hon helst skulle vilja hoppa från praktikplats till praktikplats också avslutar Maud med frågan om vi ska gå tillbaka till bidragssverige. Skillnaden mot för nu och fyra år tillbaka är att det är fler som har behov av bidrag. Fler som praktiserar, men det är mindre bidrag. Varför då göra fler praktikplatser om man inte tycker att det ska finnas så många? HAHA! Hon slår ut sig själv där. Stackars Maud.


TV-recept på hallonchokladtårta

Nu har jag tvbakat igen. Alltså jag har bakat en tårta som har bakats på TV.
Jag har bakat en hallonchokladtårta som även Mia Öhrn har gjort.
Här kommer receptet:

Ingredienser

Kladdkakor
200 200 g smör
4 4 st ägg
4 4 dl strösocker
5 5 dl vetemjöl (300 g)
1.25 1.25 dl kakao
1 1 msk vaniljsocker
1 1 krm salt
Smör till formarna
Fyllning
4.5 4.5 dl hallon, färska eller frysta och tinade (ca 200-250 g)
Glasyr
250 250 g mörk choklad
2.5 2.5 dl vispgrädde
1 1 msk honung
25 25 g rumsvarmt smör
Eventuellt färska hallon till dekor

Gör så här

1. Klä botten av två formar med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formarnas kanter. Har du inte två lika stora formar kan du grädda en kaka i taget.

2. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret.

3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten. Fördela smeten jämnt mellan formarna och bred ut den.

4. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 200 grader i 10-15 minuter. Kakorna ska fortfarande vara kladdiga. Låt svalna och lossa sedan formarna.

5. Strö hallonen över den ena kakan och lägg den andra ovanpå. Låt gärna kakan stå till nästa dag.

6. Hacka chokladen till glasyren ganska fint. Koka upp grädden med honungen, dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden. Rör tills all choklad har smält. Tillsätt smöret i små klickar och rör ihop till en slät smet. Låt helst glasyren stelna i rumstemperatur till nästa dag. Ställ in den i kylen om du har bråttom, men passa noga så att den inte blir för kall och hård.

7. Bre glasyren över kakans topp och kanter och dekorera eventuellt med färska hallon.

Gör så här

1. Klä botten av två formar med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formarnas kanter. Har du inte två lika stora formar kan du grädda en kaka i taget.

2. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret.

3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten. Fördela smeten jämnt mellan formarna och bred ut den.

4. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 200 grader i 10-15 minuter. Kakorna ska fortfarande vara kladdiga. Låt svalna och lossa sedan formarna.

5. Strö hallonen över den ena kakan och lägg den andra ovanpå. Låt gärna kakan stå till nästa dag.

6. Hacka chokladen till glasyren ganska fint. Koka upp grädden med honungen, dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden. Rör tills all choklad har smält. Tillsätt smöret i små klickar och rör ihop till en slät smet. Låt helst glasyren stelna i rumstemperatur till nästa dag. Ställ in den i kylen om du har bråttom, men passa noga så att den inte blir för kall och hård.

7. Bre glasyren över kakans topp och kanter och dekorera eventuellt med färska hallon.

Såhär blev Mia Öhrns tårta:


Såhär blev min tårta:


Det här skulle jag vilja se på TV


Pucko!


Här är ditt liv

Jag såg på det programmet igår. Jag tycker att det är bra, intressant och spännande....om det inte är så att det är en mycket ointressant person med, men Lena Endre som var igår är inte ointressant.
Nackdelen med henne och vissa andra är ju att man inte blir ett dugg förvånad över att just de är med, eftersom att de är så självklara. Jag menar att det var ju ingen direkt överraskning att det var hon igår.
Andra jag också skulle kunna tippa på som kanske någon gång i framtiden skulle kunna vara med är: Suzanne Reuter, Claes Elfsberg, Tommy Körberg, Magnus Härenstam, Viveca Lärn...etc.
Ja, ni förstår kanske typen av människor jag menar?


Angående gårdagens inlägg

Jag har fått lite svar på mina funderingar som jag hade igår.
Lite svar om Kalles brorsöner och Bamses resterande familj förutom farmor.DONKEN- 2barnsmorsa 2 be om Knäppa funderingar:
det sista har jag ett svar på! :P
det stod i en kalletidning. de ÄR inte brorsöner egentligen. det blev bara fel när de skulle översätta uncle till svenska, för då visste inte de i sverige att det var kalles systers barn han har hand om. han är alltså egentligen deras morbror.
systern är med ibland i serierna med, stod det nåt om, men jag är inte säker på vem det är..En tjock katt i en smal värld om Knäppa funderingar:
Fast det där med knattarna är en felöversättning. :P Dom är barn till hans syster Dumbella. :P Och Bamses föräldrar har jag för mig att jag läst om någon gång... hans farfar var ju sjöman iallafall, minns ett bamseavsnitt när dom är uppe på farmors vind och hittar massa av hans gamla saker. :P

Jaha, tack, nu vet jag det!

Bamse 2Jag har även fått lite svar om Bamses föräldrar:

Kajsa om Angående gårdagens inlägg:
Bamses föräldrar var med om ett vulkanutbrott när de räddade några små varelser. De blev sedan fast på grannön. Bamse, Lille Skutt och Skalman hälsade på dem i två tidningar från 70-talet tror jag. :)Tack för det Kajsa.

Knäppa funderingar

Det är sjukt vad mycket knäppa grejer man kan hitta i vissa sagor. Vi börjar med Babar. Babar har många säregna drag, men det knäppaste är nog att han är gift med sin kusin Celeste. Haha! Celeste, hans stora kärlek.

Att vara kär i sin kusin är han inte ensam om. Frank i De tre vännerna och Jerry har ju sin drömtjej i Linda som också är hans kusin. Haha!
 

Sen har jag något svagt minne av att Bella och Theos mamma är en människa? Hur kan hon vara människa när de är dockor? Sen när började människan att föda dockor?


I den svenska versionen av Franklin heter alla djur förutom Franklin det de är. Typ Bäver, Björn, Räv etc. Vad heter deras föräldrar och syskon då kan man undra? Heter alla björnar i Franklins värld Björn på rikitigt? Varför heter då Franklin Franklin och inte Sköldpadda?


Alfons mamma nämns aldrig i Alfons-sagorna, har han ingen mamma? Eller bor hon någon annanstans?


Bamse har en farmor, men man får aldrig veta något om varken hans farfar, pappa eller mamma. Varför inte det?
Bamse

Varför är Ior alltid så dyster? Har han varit med om en traumatisk upplevelse eller är det en vanlig depression han har?

Om Knatte, Fnatte och Tjatte är Kalle Ankas brorssöner, vem är då hans bror?


Har ni också några såna här knäppa funderingar?