TVminnen


Idol? Kär i en kändis?

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i programmet Idol. Jag har aldrig följt en enda säsong sen det började år 2004 förrän 2009 när jag fick en massa dötid över på kvällarna så då blev det automatiskt att jag råkade följa programmet. Samma är det den här hösten, mycket dötid, automatiskt följande av Idol.

Idoltårta

Nu har man kommit fram till det där momentet när en efter en åker ut vecka efter vecka. Det är nu det blir spännande att se, vad är det för slags säsong? Jag tycker att Idol har komit lite framåt i bra röstning om man tittar tillbaka på de sista åren, men nu börjar jag tveka.... Har vi komit tillbaka till Darin-stadiet när man kan tänka sig att det endast är olyckliga kära småflickor som ringer in och röstar?Agnes har bevisat att hon är en otroligt bra artist. Att lyckas vinna det året hon vann var riktigt duktigt gjort. Varför? Jo, för det var ett riktigt killår, när alla tjejer åkte ut en efter en och endast Agnes blev kvar. Varför? Jo, för är man tjej och ska ha en chans att bli top 3 i Idol så måste man vara dubbelt så bra som alla killar plus lite till för att ta sig dit. När inte juryn bestämmer längre och tv-tittarna får betsämma så röstas det mest på killarna. Det viktigaste är att det är en kille, en kille som är snygg som går vidare vecka efter vecka. Att han spricker i rösten ibland gör ingenting.Den sämsta killen kan lätt bli kvar längre än den bästa tjejen. På nåt sätt verkar många tjejer ha ett behov att ha en killidol. Jag har aldrig haft det, men jag vet ju att många, speciellt småtjejer har ett sånt behov. En tjejidol. En tjejs killidol.Jag har en gammal tjejbok som jag fick när jag var typ 11 och i den stod det just om att "vara kär i en kändis". Förklaringen var att vissa tjejer blir kär i kärleken, hittar en offentlig kille de tycker ser bra ut som oftas syns överallt, gör upp en bild av hur han är och bestämmer sig för att så är han. Eftersom de inte känner killen så vet de inte om hans brister, utan ser bara att han är helt perfekt. Då blir de helt förbannade över att den bilden någon gång kanske förstörs. Ett gott exempel på det är förra årets Idolfinal när Idol-Erik tog upp sin tjej på scenen framför tusentals andra tjejer som hellre hade velat stått där.Tusentals olyckliga tjejer rådde i vårat land på grund av detta ögonblick. Det visade de snabbt genom att bomba cybervärlden med sin ilska; FB-grupper, youtubeklipp, blogginlägg, etc... Helt plötsligt var Idol-Eriks tjej Sveriges nya hatobjekt. Vanliga ogillande kommentarer, men också grova kommentarer som ingen männika förtjänar att få, och allt för att hon ställde sig på scenen i några minuter under finalen.Jag personligen brydde mig inte över att hon stod där uppe, vissa tyckte det enbart var fånigt att hon stod där, medans andra yttrade sig så gott de bara kunde överallt för att riktigt visa denna avsky mot henne, och det är de som antagligen hade fått sin bild av Idol-Erik helt krossad. Stackars tjejer.... men tur är det väl att det nu har gått ett år så dessa tjejer har kunnat fått sig en helt ny idol?
2010-10-16 @ 13:12:08 Extra viktigt Permalink


Kommentarer
Postat av: FilipWho?

"Skandalen" kring Eriks flickvän förra året var så sjuuukt löjlig. Att folk ens orkar engagera sig. Sen är internethatet överhuvudtaget väldigt löjligt och framförallt genomskinligt, alla vet ju att det handlar om avundsjuka.

2010-10-16 @ 14:06:16
URL: http://filipwho.blogg.se/
Postat av: Lisamarie

själv följde jag idol den andra tredje och fjärde året, nu tittar jag bara för att mamma gör det och för att jag annars inte har så mycket för mig. Haha jo såg inte när erik tog upp sin flickvän på scenen, men jag såg alla fb grupper, och blev ju självklart tvungen att kolla på youtuve klipp från det. Haha gud ;)

2010-10-16 @ 14:20:06
URL: http://lillalisaaa.blogg.se/
Postat av: mirandaj

idol har förändrats mkt =)

både bra och dåligt =))

darin är faktiskt riktigt bra :Dokej =D det kan vi göra =DIfall alice hade åkt hem hade jag blivit galen :P

2010-10-16 @ 14:41:46
URL: http://mirandajakobsson.blogg.se/
Postat av: Pauline

Idol ;o Brukar inte följa det...SV: Hah, okej. Jag har inte nördat youtube så här mycket på länge x)

2010-10-16 @ 14:47:43
URL: http://lolstars.blogg.se/
Postat av: ljusblo

Trevligt ställe det här där dina tankar skrivs ner på ett härligt och stabilt sätt...

2010-10-16 @ 14:51:40
URL: http://ljusblo.blogg.se/
Postat av: Felicia - mina författardrömmar

Det här är nog anledningen till att jag inte gillar idol. Känns som det inte handlar så mkt om själva musiken :(sv: det var min mamma, men jag ville inte säga det ifall hon skulle läsa :P

2010-10-16 @ 15:03:38
URL: http://feliciasigfridsson.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Jag brukar se uttagningarna till Idol, de är roliga. Resten bryr jag mig inte om. Det är enformigt, passar inte mig i smaken.Svar: Ja, precis! Elin och Felix har precit "blivit ihop". De visar det mer öppet och de har sagt att de älskar varandra. Sött!

Har du bra koll på Rederiet?Jag har hittat ett gäng som jag umgås med, bland annat för att en nära vän från högstadiet umgås med dem. Så det fungerar i skolan nu. Men visst, jag känner mig fortafarande annorlunda. Och ensamheten är nog en sjukdom, vill jag tro.Kram

2010-10-16 @ 15:12:58
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Postat av: Monika

Uttagningarna e ju roligast, det andra börjar jag tröttna på :)

2010-10-16 @ 15:33:09
URL: http://monckan.blogg.se/
Postat av: Tina

fin blogg då :)

haha usch gillar verkligen inte idol, orkar inte med det ;)

2010-10-16 @ 15:36:42
URL: http://tinaanttila.blogg.se/
Postat av: s a r a -

svar; nej jag vill inte göra bloglovin byten, för dels så ska jag ta bort min blogg..

2010-10-16 @ 15:37:44
URL: http://baradennaflickan.blogg.se/
Postat av: Ida

Jag har börjat tröttna på idol faktiskt...

2010-10-16 @ 16:58:26
URL: http://alittlebitmoreee.blogg.se/
Postat av: >> En skrivande Amanda <<

håller med, man kollar mkt för att man inte har nått annat för sig =)svar: jadå, superskoj =)

hur är det med dig idag annars? =)

2010-10-16 @ 17:33:51
URL: http://enskrivandeamanda.blogg.se/
Postat av: Laks

Det är sant att killar har mycket lättare för sig i idol! Kan en tjej lyssna på en manlig artist? JA. Kan en tjej lyssna på en kvinnlig artist? JA. En kille lyssnar oftast däremot inte på en kvinnas musik.. Och blir heller inte "förälskade" på samma sätt.. Det är ganska orättvist faktiskt..Jag har aldrig känt någon slags "KÄRLEK" till en offentlig person. Eller jo, i filmer, men då är det ju personen i filmen som man gillar. Fast då handlar det mest om "åh han är så snygg".. i en veckas tid sen glömmer man bort han..

2010-10-16 @ 18:43:15
URL: http://laks.webblogg.se/
Postat av: Diana

Jag tittar bara på den delen då folk gör bort sig, uttagnignarna. Haha. Sen slutar jag. :)

2010-10-16 @ 18:49:58
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Jocke

Tjena!

Rätt bra analys utav Idol måste jag säga men sen så är det väl mest småtjejer som följer det oxå :) Ett byte kan vi göra!

2010-10-16 @ 21:33:56
URL: http://tjockjocke.blogg.se/
Postat av: sussa

haha vet inte om jag ska ta åt mej jag som just skrivit att jag va lite småkär i idol geir :p men de är bara för att han KAN sjunga :)

visst vi kan köra bloglovin byte

2010-10-16 @ 22:27:01
URL: http://sussnanna.blogg.se/
Postat av: ChibiNihon.blogg.se

Oj vad du har legat i med information! Det är alltid kul med tv-minnen. Min kusin är tillsammans med en utav "bonde söker fru" men hon var aldrig en utav fruarna, snarare en utav dem som skickade ett brev till en av killarna långt efterråt. Lite fräckt. Tips är även att gräva upp minnen från 24 Karat och Gladiatorerna på TV4, fanns både amerikanska och den svenska anpassade gladiatorerna. Bara tips som sagt.Jag kan gärna göra "blog-byten", jag vet inte hur det fungerar bara (!?)

2010-10-16 @ 22:42:39
URL: http://chibinihon.blogg.se/
Postat av: Pocki<3

det e ju typ bara uttagningarna jag kollade på. lite samma som du. dötid xD men nu i år hat jag inte kollat något, inte förra heller. förutom uttagningarna då xD

2010-10-16 @ 22:51:49
URL: http://moshi.webblog.se
Postat av: grottis

det är nog endast är olyckliga kära småflickor som ringer in och röstar :D ja har aldrig ringt in i alla fall :)

2010-10-16 @ 23:55:45
URL: http://grottmanniskan.blogg.se/
Postat av: Sandra

Idol är så kul

2010-10-17 @ 09:10:08
URL: http://fotoniss.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag håller med dig i detta inlägg! Jag har dock följt IDOL sen det började 2004, men tog en paus från det 2006 & 2007.Jag fick Darin som favorit när jag kolla på idol, men inte för att han var snygg eller något utan för att han sjöng BRA! Jag tyckte att hans talang var riktigt stor för att bara vara 17år!Och jag VET att dagens ungdomar(tjejer) röstar på killarna bara för att dom är snygga, fast dom inte ens kan ta en ton! Det suger verkligen x( Några av mina kompisar är precis likadana. En gång när vi satt och kollade på Idol så frågade jag min kompis "Skulle du fortfarande gilla honom om han var ful?" Till svar fick jag "Nee verkligen inte".Och som du säger också i ditt inlägg, att tjejerna måste kämpa dubbelt så hårt! Gah, det suger fan! Dumma fjortisar....Sv: Ouch....det suger verkligen att mista en förälder :( <3

2010-10-17 @ 11:51:02
URL: http://chestersflikka.blogg.se/
Postat av: Sissi

idol är så bra :)

2010-10-17 @ 12:36:39
URL: http://enligtsissi.blogg.se/
Postat av: DONKEN- 2barnsmorsa 2be

samma här, förr i världen hade jag aaandra intressen än att sitta hemma o glo på teve på fredagarna, om man säger sååå... (festade satan förr i tiden)

men nu när man tittar, så har man ju fastnat. haha! mys idolfredagar är det ju som gäller nu istället. ;)

2010-10-17 @ 22:14:53
URL: http://donkens.blogg.se/
Postat av: Johanna

Hahaha jag va döds kär i Darin när jag va mindre asså! ;)

2010-10-19 @ 23:26:24
URL: http://spesiell.devote.se
Postat av: viccan

hahaha din beskrivning av Eriks fans kunnde inte stämma bättre! Rätt sjukt att alla började stor hata hans flickvän p.g.a det. KLART hon blir glad å vill "fira" honom liksom.HÄRLIG blogg du har! :)

Har inet bloglovin just nu hehe men kan kanske fixa :P

2010-10-21 @ 20:54:46
URL: http://ifiaintgotyou.blogg.se/
Postat av: josefin

samma här,jag har heller aldrig följt det direkt.

men gud vad bra skrivet i slutet. håller med till 110 % !

2010-10-24 @ 21:20:55
URL: http://jjosefinsahlin.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0