I-landsproblem topp 10 när man ser på TV10. Tillfälligt avbrott! VAD I....

9. Den här reklamen är jämt på tv. Kom på nåt nytt liksom!

8. Ehhh....du är i rutan. Säg något då!

7. Ursäkta, men vad är det här? Snacka om att det finns mycket skit på tvn.

6. Är den där människan där? Alltså den där människan är fan överallt. Sååå jobbig! Orka med. Jag byter kanal.

5. Alltså hur kan det va reklam igen, det var ju nyss?

4. Men åh, vart är fjärrkontrollen? Där borta? Varför ligger den där? Orka gå och hämta den.

3. Jaha! Mitt program utgår alltså på grund av den här skiten. KUL.....NOT!

2. - Nu ska jag bestämma över tvn.
- Eh, ja sitter här nu, du får gå till den andra tvn.
- Du har ju fått se
hur mycket som helst. Nu är det min tur!
- Men nu var jag här först. FATTA!

1. Fan också! Varför ska jag bli kissnödig just nu?


Skrotnisse och hans vänner

Jag fick en kommentar i mitt inlägg om dockprogram, (kan inte länka för tyvärr är det nåt fel). Kommentaren såg ut såhär:Helt sant! Skrotnisse måste ju få en viktig plats i min blogg. Så det här inlägget är ägnat åt Skrotnisse.
Skrotnisse är en väldigt speciell gubbe. Jag tror att man som barn hatar honom eller älskar honom, det finns oftas inget mellanting. Själv så älskade jag Skrotnisse och hans vänner. För mig var det en skräckblandad förtjusning att se Skrotnisse.
Jag var alltid lite spänd inför varje avsnitt. Jag var riktigt rädd för att Ture Björkman skulle hitta Bertil Enstörning.
Det gick till och med så långt att jag drömde mardrömmar om Ture Björkman. Jag hade något viktigt och värdefullt och ville gömma mig för Ture Björkman men han hann alltid ikapp mig och tog det värdefulla jag hade. Jag minns inte alls vad det var som var så värdefullt....
Skrotnisse måste vara ett av de mest unika TV-programmen som någonsin har funnits. Jag kan verkligen inte komma på något annat som är likt.


Kalle och Skrotnisse


Så mycket bättre

Jag såg på Så mycket bättre igår, och ja, jag tyckte faktiskt att det var rätt bra. Det överträffade klart mina förväntningar av det jag har sett på reklamen.
De har verkligen lyckats blanda olika slags artister, vilket är väldigt smart om man vill ha en bred publik. Lite fantasilöst kändes det som, lite som en kopia av Stjärnorna på slottet. Men det är tydligt att TV4 alltid lyckas få fler intressanta personer till sina underhållningsprogram än SVT. Det beror på något kanske.... Mer om det skriver jag om någon annan gång....
I alla fall så var det roligt att se hur alla artister tolkade Lasse Berghagens låtar. Jag tycker att Petra Marklund var bäst, sen kom Thomas Di Leva. Haha, han är ju så jäkla speciell. Haha! 
Jag minns att jag gillade hans låt Dansa din djävul när jag var liten, bara för att det var svärord med i texten och det tyckte jag var jätte roligt. Knäpp humor, jag vet.
När man frossade cd-skivor för några år sedan så låg Petra Marklund högt på topp i min skivhög.
Sen har vi ju Lillbabs också jag bara måste kommentera. Hon säger att den enda hon känner i det där gänget är Lasse Berghagen. Ja, tänkte jag; Ni borde nästan känna varandra eftersom ni har levt ihop och har en dotter tillsammans. Haha! Minns inte hur hon uttryckte det men det lät då kul.
Undrar hur många låtar Malin Berghagen har fått egentligen....hmm....?????
Detta är en serie jag ska försöka att följa rätt bra och jag ser fram emot nästa veckas program.


Bild från TV-programmet; "Så mycket bättre".


Barbie Girl in a Barbie World

Så, vad tycker ni om detta? Vilken Babriedocka skulle ni helst vilja ha om ni var i ett Barbiestadie?


Lady Gaga


CherKronprinsessan Victoria


Heidi Klum


Beyonce och Jay Z


Angelina Jolie


Britney Spears


Reese Witherspoon

Jag skulle nog vilja ha Reese Witherspoon för då verkar man ju få en hund på köpet.


Dockprogram

 Just nu faller första snön utanför mitt fönster. Det kommer bli mycket jultema på min blogg, men jag ska försöka hålla mig lite till. Jag älskar nämligen julen. Jag älskar att julbaka, köpa julklappar, skicka julkort och typ allt annat som har med julen att göra.Idag tänkte jag ta upp någonting som jag verkligen älskade när jag var liten, nämligen dockprogram. Alltså program där otecknade dockor pratade.
Några exempel på såna program:

Bella och Theo

Magister munter

Bio Rio

Björnes magasin

Abrakadabra

Hotell kantarell

Värsta bästa vänner

Diddi och Salabim

Vad tyckte jag var så speciellt med dessa barnprogram egentligen? Jag lekte väldigt mycket med dockor och gosedjur när jag var liten och jag hade nog alltid en hemlig dröm om att de skulle börja att prata och leva sitt eget liv.
Skrållan var ju såklart jätte bra, hon kunde ju prata ibland när man tryckte på henne.Tänk vad kul att ha en riktig dockkompis, som Björne? Han skulle alltid vilja leka det jag ville leka, allt skulle vara på mina villkor. Jag skulle bestämma allt.
Fast helst av allt skulle jag nog ha befunnit mig i Kapernaum, där det fanns hur många dockor som helst att leka med.

Berg flyttar in

Jag måste erkänna att jag tycker att Berg flyttar in är ett rätt bra program.
När jag såg reklam för att det skulle börja och vilka som var med så kände jag mig inte speciellt intresserad av att se. Tyckte det verkade som ganska ointressanta personer för min smak, men där hade jag fel.
Carina Berg ställer alltid de rätta frågorna och hon trycker alltid till på kändisarnas ömaste punkter och de svarar förvånadsvärt bra. Man blir oftas förvånad över att se deras hem, för man får se saker som man verkligen inte förknippar med personen hon flyttar in hos.
Den här säsongen är det också kändisar med totalt olika slags hem, vilket också är intressant att se. Christer Sjögren med sitt Hollywoodhus, Gunde Svan med sin vanliga villa och Anderas Lundstedts innerstadslägenhet etc. Hiss för Berg flyttar in tycker jag.


Bild från TV4 på Carina Berg.


10 filmer till man bara måste se

Jag var kanske inte tillräckligt tydlig när jag skrev att jag slumpmässigt valde ut 10 filmer man bara måste se, och att det inte var någon rangordning. För att göra det hela mer självklart så kommer 10 filmer till här som man bara måste se.

 Pretty Woman - Behöver ingen anledning till varför man ska se den här filmen. Den här filmen måste man bara se. Två av världens största skådespelare är ju med. Richard Gere och Julia Roberts.

 Så som i himmelen - Tänk vad musik kan göra med en film. Det är i den här filmen som kanske 2000-talets populäraste svenska låt är med, nämligen Gabriellas sång som sjungs av Helen Sjöholm. Det är inte heller konstigt att denna film blev Oscarsnominerad.

 Jurassic Park - Tycker att man ska se minst en ut av filmerna i denna serie. En av de få skräckfilmer jag verkligen känner skräck för.

 Pearl Harbor - En film som utspelar sig under andra världskrigets tid. Om att välja, om att hoppas och om att försöka överleva det helt omöjliga.

 Den bästa sommaren - Ganska ung film, men redan nu en svensk klassiker. Har många kända filmrepliker som man kommer att känna igen även om man ser den för första gången. Vi har ju till exempel Kjell Bergqvists replik som jag bara älskar: ”Passa på nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång” Den här filmen har allt. 

 Sound of Music - Klart man också måste se filmen som är utsedd till den bästa familjefilmen geom tiderna.

 Grease - Kanske världens största musikalfilm? Den måste man se.

 Ondskan - "Det finns bara ett ord för sådana som du, och det är ondska." Ännu en Oscarsnominerad film. När man ser den här filmen funderar man på hur det kan komma sig att det finns så mycket ondska bland människor. Hur kan man behandla varandra så illa som de gör i den här filmen?

 Shrek - Ja, den första Shrekfilmen måste man bara se. Shrek är liksom alla sagors GUD ungefär. Haha!

 Glasblåsarns barn - Det här är nog den bästa svenska filmen jag någonsin har sett. Jag blir lika berörd varje gång jag ser den. En gammaldags film runt 1800-talet om vad som händer när barn går från en  fattig arbetarklass till en sträng överklass. Jag måste ändå varna er för detta är ingen må-bra-film.

Kända grisar

Vad ska man skriva om idag då tänkte jag. Ja, varför inte kända grisar kom jag på.

Nasse

Nasse kan nog tänkas vara världens kändaste gris. Dock att han är gris är ingenting man tänker på så ofta. Jag skrev här om dagen om att jag aldrig hade varit kär i någon kändis. Jag måste nog ta tillbaka det lite grann. Jag var lite småförtjust i Nasse i mina yngre dagar....

Babe

Här har vi den modiga lilla grisen. Visst är han modig, men på nåt sätt har jag nog alltid tyckt att han har varit lite töntig. Haha! Lite cool måste han ju ändå vara med tanke på att han har fått några helt egna filmer.

Griseknoen

Emil i Lönnebergas gris. Tänker på den klassiska repliken mellan Ida och Anton. Ida: Men han tycker de e rolit. Anton: Rooolit och roolit! Griser ska inte ha rolit. Griser ska di bli julskinka ut av. Enda gången i Emil-filmerna som Anton blir riktigt arg på vad Ida säger. Annars är det bara: Eeeeeeemiiiiil! En hemsk sak är att det ryktas om att Griseknoen faktiskt blev julskinka till slut. Jag är inte vegetarian, men det finns väl gränser? Ofta man äter upp Sveriges största TV-stjärna-gris. God jul, nu ska vi äta upp Griseknoen.

Nej, nu skiter jag i alla svin som är kvar. Det där låter hemskt, jag vet, men vi tar en omröstning ändå.
Frågan är alltså: Vilken är den bästa grisen?
Jag vet vem jag ska rösta på....

webvoter-omröstning
Vilken gris gillar du mest?

Annan gris
Babe
Griseknoen
Ingen gris
Nasse

Se resultat

Jag är kär i....

..... Dirty Dancing. Jag vet, jag har sett den 4 gånger nu på ett dygn. Jag har komit fram till att det är min favoritfilm nummer 1. Jag var nog en proffsdansare i mitt tidigare liv tror jag. Jag kan typ alla repliker och händelser nu. Haha! Förutom den klassiska som även alla kan som inte har sett filmen, nämligen "Nobody puts Baby in a corner".  Älskar också de äldre tjuvparet. Haha! Men så tänker jag då, att har jag gått hela mitt liv och undvikit en såhär bra film, vad är det som inte säger då att det inte finns fler bra filmer som jag inte sett? Tror att min klassiska filmlista är ganska komplett men det kanske finns någon till jag har missat?

Jag har i alla fall här gjort en lista med 10 filmer jag tycker att man ska se minst en gång. Utan inbördes ordning och bara slumpvist valt av alla dessa filmer som finns som man bara måste se.

 Titanic - Självklart måste man ju se den här filmen. Det är en viktig verklig händelse som har påverkat mycket i världen.

 Fanny och Alexander - Sveriges största film genom tiderna. Fler-Oscarsbelönad bland annat. Här får man verkligen en inblick av förra sekelskiftets överklass och hur en stor släkt starkt påverkas av en familjemedlems bortgång.

 Steka gröna tomater - En starkare film om evig vänskap har jag nog aldrig sett.

 Notting Hill - En klassiker helt enkelt.

 Fyra bröllop och en begravning - Viktig att se. Om saker man borde göra i sitt liv. Man borde gifta sig, borde skaffa barn, borde ha ett bra jobb och ingår man inte i den mallen så blir man utanför cirkeln hur snälla dessa människor innanför cirkeln än är.

 Kan du vissla Johanna - Ja, den där filmen som alltid går på julafton, jag vet. Man kan säkert se den här filmen på olika sätt, men jag anser att en stor del av budskapet till filmen är att se hur mycket man kan förändra för en helt vanlig ensam människa genom att bara bry sig lite extra som medmänniska.

 Elina - som om jag inte fanns - En mycket viktig film att se, särskilt om man har eller jobbar med barn. Om att våga vara stark och säga ifrån och att inte ta för givet att man alltid kan lite på vuxenvärlden som barn.

 Den bästa av mödrar - Om ett viktigt historieämne det talas allt för lite om i vårat land. En påminelse om hur människor i vårat land påverkades när finska krigsbarn kom till Sverige.

 Hajen - Bara för att.

 Dirty Dancing - Självklart måste man se den bästa filmen också. Haha!

Fråga till er: Vilken eller vilka filmer tycker ni att man bara MÅSTE se?


Idol? Kär i en kändis?

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i programmet Idol. Jag har aldrig följt en enda säsong sen det började år 2004 förrän 2009 när jag fick en massa dötid över på kvällarna så då blev det automatiskt att jag råkade följa programmet. Samma är det den här hösten, mycket dötid, automatiskt följande av Idol.

Idoltårta

Nu har man kommit fram till det där momentet när en efter en åker ut vecka efter vecka. Det är nu det blir spännande att se, vad är det för slags säsong? Jag tycker att Idol har komit lite framåt i bra röstning om man tittar tillbaka på de sista åren, men nu börjar jag tveka.... Har vi komit tillbaka till Darin-stadiet när man kan tänka sig att det endast är olyckliga kära småflickor som ringer in och röstar?Agnes har bevisat att hon är en otroligt bra artist. Att lyckas vinna det året hon vann var riktigt duktigt gjort. Varför? Jo, för det var ett riktigt killår, när alla tjejer åkte ut en efter en och endast Agnes blev kvar. Varför? Jo, för är man tjej och ska ha en chans att bli top 3 i Idol så måste man vara dubbelt så bra som alla killar plus lite till för att ta sig dit. När inte juryn bestämmer längre och tv-tittarna får betsämma så röstas det mest på killarna. Det viktigaste är att det är en kille, en kille som är snygg som går vidare vecka efter vecka. Att han spricker i rösten ibland gör ingenting.Den sämsta killen kan lätt bli kvar längre än den bästa tjejen. På nåt sätt verkar många tjejer ha ett behov att ha en killidol. Jag har aldrig haft det, men jag vet ju att många, speciellt småtjejer har ett sånt behov. En tjejidol. En tjejs killidol.Jag har en gammal tjejbok som jag fick när jag var typ 11 och i den stod det just om att "vara kär i en kändis". Förklaringen var att vissa tjejer blir kär i kärleken, hittar en offentlig kille de tycker ser bra ut som oftas syns överallt, gör upp en bild av hur han är och bestämmer sig för att så är han. Eftersom de inte känner killen så vet de inte om hans brister, utan ser bara att han är helt perfekt. Då blir de helt förbannade över att den bilden någon gång kanske förstörs. Ett gott exempel på det är förra årets Idolfinal när Idol-Erik tog upp sin tjej på scenen framför tusentals andra tjejer som hellre hade velat stått där.Tusentals olyckliga tjejer rådde i vårat land på grund av detta ögonblick. Det visade de snabbt genom att bomba cybervärlden med sin ilska; FB-grupper, youtubeklipp, blogginlägg, etc... Helt plötsligt var Idol-Eriks tjej Sveriges nya hatobjekt. Vanliga ogillande kommentarer, men också grova kommentarer som ingen männika förtjänar att få, och allt för att hon ställde sig på scenen i några minuter under finalen.Jag personligen brydde mig inte över att hon stod där uppe, vissa tyckte det enbart var fånigt att hon stod där, medans andra yttrade sig så gott de bara kunde överallt för att riktigt visa denna avsky mot henne, och det är de som antagligen hade fått sin bild av Idol-Erik helt krossad. Stackars tjejer.... men tur är det väl att det nu har gått ett år så dessa tjejer har kunnat fått sig en helt ny idol?

Tidsprogram

Om man någon gång i sitt liv ska göra ett tv-program och vill att tv-tittarna lättare ska komma ihåg när programmet börjar så kan man döpa det till nåt sånt här....
Jag heter Amanda. Vad skulle mitt program heta?
Om ni hade ett tidsprogram, vad skulle det då heta?


Reflektion av ett nyhetsinslag

Nu ska jag se på nyheterna och reflektera alla händelser de tar upp. Det ska bli väldigt kul.Vad tycker jag om...


- Gruvarbetarna som kom upp från gruvan i Chile?

Det har ju varit värsta såpan typ. De har varit där nere sen i början av augusti. Vilket liv dom ska ha haft liksom. Hollywood har väl redan börjat göra en film om det vid den här tidpunkten. Det var tydligen en kille som hade blivit saknad av både sin fru och älskarinna. Haha! När frun fick reda på att han hade en annan ville hon inte välkomna honom längre. Hahahaha!

- Den misstänkte serievåldtäksmannen i Örebro?

Varför inte ta fast de och att de sedan får sitta inne på livstid? För låga straff har vi i Sverige när det gäller såna saker.

- Thomas Bodströms pappaledighet och dissning av hans viktiga riksdagsroll?

Jag vet egentligen inte hur mycket han har slarvat, men det är väl roligt att någon politiker vill ge tid till sina barn. Hur många timmar om veckan tror ni Fredrik och Filippa Reinfeldt ägnar åt sina barn till exempel?

- Vänsterpartiets och Miljöpartiets samarbete med SD i Värnamo kommun?

Tror att V och MP tappade några röster inför nästa val där...

- Ny forskning om Prostatacancer?

All forskning som ger resultat är bra. Vi vill ju ha bort cancern helt.

- Irans president besöker Libanon?

Haha! Jag bryr mig ärligt talat inte. Men tydligen var det en viktig händelse, men alltså hur insatt är man i såna saker?

- Polischefen som blivit straffad efter att han stulit en whiskeyflaska?

Klart som F att han ska få samma straff som alla andra när han har tagit något. Sedan kan man ju undra hur bra en polischef är som gör en sådan sak? Jag skulle inte ha förtroende för en sån chef.


Astrid Lindgrens filmatiseringar

 • Mästerdetektiven Blomkvist, 1947, regi: Rolf Husberg
 • Pippi Långstrump, 1949, regi: Per Gunwall
 • Mästerdetektiven och Rasmus, 1953, regi: Rolf Husberg
 • Luffaren och Rasmus, 1955, regi: Rolf Husberg
 • Rasmus, Pontus och Toker, 1956, regi: Stig Olin
 • Mästerdetektiven Blomkvist lever farligt, 1957, regi: Olle Hellbom
 • Alla vi barn i Bullerbyn, 1960, regi: Olle Hellbom
 • Bara roligt i Bullerbyn, 1961, regi: Olle Hellbom
 • Vi på Saltkråkan, 1964 (TV-avsnittt), 1968 (biofilm) regi: Olle Hellbom
 • Tjorven, Båtsman och Moses, 1964, regi: Olle Hellbom
 • Tjorven och Skrållan, 1965, regi: Olle Hellbom
 • Tjorven och Mysak, 1966, regi: Olle Hellbom
 • Skrållan, Ruskprick och Knorrhane, 1967, regi: Olle Hellbom
 • Pippi Långstrump, 1968/69 (TV-avsnitt), 1973 (biofilm) regi: Olle Hellbom
 • På rymmen med Pippi Långstrump, 1970, regi: Olle Hellbom
 • Pippi Långstrump på de sju haven, 1970, regi: Olle Hellbom
 • Emil i Lönneberga, 1971, regi: Olle Hellbom
 • Nya hyss av Emil i Lönneberga, 1972, regi: Olle Hellbom
 • Emil och griseknoen, 1973, regi: Olle Hellbom
 • Världens bästa Karlsson, 1974, regi: Olle Hellbom
 • Bröderna Lejonhjärta, 1977, regi: Olle Hellbom
 • Du är inte klok, Madicken, 1979, regi: Göran Graffman
 • Madicken på Junibacken, 1980, regi: Göran Graffman
 • Rasmus på luffen, 1981, regi: Olle Hellbom
 • Ronja Rövardotter, 1984, regi: Tage Danielsson
 • Alla vi barn i Bullerbyn, 1986, regi: Lasse Hallström
 • Mer om oss barn i Bullerbyn, 1987, regi: Lasse Hallström
 • Mio, min Mio, 1987, regi: Vladimir Grammatikov
 • Kajsa Kavat, 1988, regi: Daniel Bergman
 • Godnatt, herr luffare!, 1988, regi: Daniel Bergman
 • Allra käraste syster, 1988, regi: Göran Carmback
 • Inga rövare finns i skogen, 1988, regi: Göran Carmback
 • Gull-Pian, 1988, regi: Staffan Götestam
 • Hoppa högst, 1988, regi: Johanna Hald
 • Nånting levande åt Lame-Kal, 1988, regi: Magnus Nanne
 • Peter och Petra, 1989, regi: Agneta Elers-Jarleman
 • Nils Karlsson Pyssling, 1990, regi: Staffan Götestam
 • Pelle flyttar till Konfusenbo, 1990, regi: Johanna Hald
 • Lotta på Bråkmakargatan, 1992, regi: Johanna Hald
 • Lotta 2 – Lotta flyttar hemifrån, 1993, regi: Johanna Hald
 • Kalle Blomkvist – Mästerdetektiven lever farligt 1996, regi: Göran Carmback
 • Kalle Blomkvist och Rasmus, 1997, regi: Göran Carmback


Det är ganska coolt när man tänker på att dessa filmatiseringar började när min mormor var liten, fortsatte när min mamma var liten och fortsatte när jag var liten.
Astrid Lindgren tappade verkligen aldrig sitt barnasinne.
Vad spelades in samma år som ni föddes? När jag föddes spelades Peter och Petra in, den där sorgliga filmen. Jag minns när jag såg Lotta på bio. Vad minns ni?

För att komma till ett inlägg med Pippi Långstrump på olika språk, klicka då [HÄR].


Hellenius hörna

Åhh vad glad jag blir. Äntligen ett nytt program som är ett bra program och som har lite nytänkande.
Var det någon annan än jag som såg på Hellenius hörna igår? Jag tycke det var grymt bra. David Hellenius är ju enligt mig Sveriges roligaste...jaa typ i alla fall... Kul att Maria Wetterstrand var där. David Hellenius ställer alltid de perfekta frågorna. Hellenius hörna är verkligen ett program jag kommer att följa.


Kan jag?1. Lets dancé
2. Bonde söker fru
3. Lyxfällan
4. Den lilla sjöjungfrun
5. På spåret
6. Körslaget
7. Ullared
8. Det sjunde inseglet
9. X
10. Efterlyst
11. Ronja Rövardotter
12. X
13. X
14. X
15. Svenska Hollywoodfruar
16. Lets dancé

Hjälp mig med det jag har satt ett X för. Det jag alltså inte kan...


Sjunde himlen - " 7th Heaven "

Idag var en såndär dag då jag inte visste vad jag skulle skriva om. Jag frågade därför en kompis vad hon tyckte och hon sa Sjunde himlen eller 7th Heaven som orginaltiteln lyder, men jag skriver Sjunde himlen för det är enklast. Haha!
Ja, vad ska man säga om Sjunde himlen? Det är ju en såndär serie som följer barnens uppväxt. Serien börjar när skådespelarna är barn eller inte ens finns och slutar när de är vuxna. Såna där skådespelare som växer upp med en roll. Är det bra eller dåligt? Jag vet inte. Man kan ju se samma sak som sker ifrån Lilla huset på Prärien och Huset fullt.
Jessica Biel är väl den som kanske har blivit mest känd ifrån Sjunde himlen. Hon är ju här och där, veckotidningar och galor, klä dig som Jessica Biel, sminka dig som Jessica Biel, få samma frisyr som Jessica Biel...ja ni vet.
I alla fall, för er som inte har sett Sjunde Himlen. Det handlar om Eric Camden som arbetar som präst och är gift med Annie Camden som är hemmafru och tar hand om deras sju barn; Matt, Mary, Lucy, Simon, Ruthie, Sam och David och deras hund Happy. Det händer lite olika saker i deras familj som i alla andras familjer och Eric Camden som är präst har oftas många människor att ta hänsyn till i sitt arbete.
Familjen Camden är typ familjen perfekt. Ibland ska det va så överdrivet perfekt så att man spyr. Typ: "Vi får bara varsin julklapp i jul som inte är något speciellt, men vi är ändå jätte glada för det." Hallå? De är liksom barn. I stort sätt alla barn tycker att julklappar är viktiga på jul.
De gånger jag har sett på den där serien har jag sett med lite ironi. Hahaha! Hur troligt är det att en hemmafru som Annie alltid är på topphumör och nästan aldrig blir arg när hon i stort sätt får göra allting själv i den där familjen? HAHAHA!
Men det är bra att den där serien finns, den är lite småkul att titta på ibland.Familjen Camden.


Kanelbullens dag

Idag är det Kanelbullens dag. Förutom att se på TV så älskar jag att baka. Går ni in på http://www.recept.nu/ så hittar ni en massa bra kanelbullerecept som har bakats på TV från olika kända kockar.
Ni ser ju själva vad mycket goda bullar det finns här.Själv föredrar jag de klassiska bullarna på Kanelbullens dag. Mina bullar brukar se ut såhär:


Världens bästa TV-serie ♥

Vet ni vilken världens bästa tv-serie är? Det vet jag. 
Det är REDERIET!!!!
Det är rätt skrämmande vad tiden går fort när man tänker att dagens nya unga dagens-outfit-bloggerskor aldrig ens har sett den serien. I alla fall har nog inte många ut av dem gjort det. De har kanske sett Andra avenyn. Men snälla, vad var det? Andra avenyn är det mest pinsamma och dåliga program jag nånsin sett tror jag.
Rederiet i mitt hjärta.
Den serien har allvarligt betytt riktigt mycket för mig. Men varför den har betytt så mycket berättar jag inte förrän jag ligger på plats ett på Bloggtoppen, kategori film och tv. Hahaha!
En såpa är en sak, men Rederiet är en annan sak.
Halva Sveriges skådespelarelit har ju varit med där; Gösta Pruzelius, Mikael Persbrandt, Suzanne Reuter, Kim Anderzon, Per Morberg, Josephine Bournebusch, Per Myrberg, Helena af Sandberg, Bert-Åke Varg, Anita Wall, Dan Ekborg, Gaby Stenberg, Krister Henriksson, Malin Berghagen, Peter Harrysson, Regina Lund..........shooooo...listan kan göras lång.
Det är typ 300 svenska skådespelare som har varit med i den serien. Det är också Sveriges längsta serie genom tiderna med sina 318 avsnitt. Rederiet hade i genomsnitt 2 miljoner TV-tittare varje vecka från starten år 1992 till slutet år 2002. Det är inte många TV-serier som håller sig på topp under så lång tid, men Rederiet är ett undantag. Jag är en Rederiet nörd, men skönt är det att jag inte är ensam om det eftersom jag har hittat jätte många facebookklubbar. Gissa om jag är med i någon?
Åhhhhh! Freja i mitt hjärta.


Freja som är den stora båten i Rederiet.


Familjen Flinta


Var någon inne på Google igår? I så fall såg ni kanske den här bilden.
Alltså Flinta är nu 50 år.
Jag har inte sett på Flinta sen jag var riktigt riktigt liten.
När jag tänker på Flinta så tänker jag på Yabbadabbadooo. När man var liten och ritade hopphagar så använde man ju oftas flintasten och jag tänkte att det hade nog Flinta också.
Sen störde jag mig grymt mycket på en sak när jag var liten. Det var ju först och främst fyra personer, Fred Flinta, Wilma Flinta, Barney Granit och Betty Granit, det blev ju två par av dessa. Sen fick Fred och Wilma Pebbles och Barney och Betty fick Bambam. Sen blev väl Bambam och Pebbles ihop och då fick de ett barn tillsammans. Nu kommer det jag störde mig på: Vem skulle deras barn bli tillsammans med?
Aja, haha det kanske blev stopp där.