TVminnen


Jag är kär....

....i Cinemascore. SÅÅÅ SJUKT BRA MUSIK!!!
Han som har skrivit den musiken måste jag träffa innan jag dör.
Jag imponeras och har alltid imponeras av människor som klarar av att skriva filmmusik och TV-musik, vinjetter och intron. Utan musiken skulle TV-programmen och filmerna inte vara hälften så bra som de är. Otroligt underskattade arbetare som gör de där ljuden som förtjänar att synas mer.
Jag har nu hittat sådan där TV-musik på Spotify och får rysningar när jag lyssnar på den.
Det finns en människa som heter Thomas Lindahl som har gjort musiken till: Sunes sommar, Sunes Jul, Diselråttor och sjömansmöss, Julens hjältar, Dårfinkar och dönickar, Pip-larssons, Stormen, Pappa polis, Hunden som log och mycket annat. Tänk er själva, vad skulle dessa serier och filmer vara utan musiken?
Gullspiran till Thomas Lindahl tycker jag.
2010-11-22 @ 06:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer
Postat av: Lilitha

Jo, nog är det sant alltid. Musiken gör väldigt mycket. Se på en spännande film utan spännande musik. Men å andra sidan i filmen "Paranormal Aktivity" var det ingen musik alls. Och den var ju läskig ändå. Beror väl på hur man lägger upp filmen. Men musiken är ju till för att skapa sinnestämningar och det kan vara oehört befriande ibland...tycker jag. Ha en bra mån-dag. Kram Lilitha

2010-11-22 @ 15:07:09
URL: http://lilitha.blogg.se/
Postat av: miw

älskar hur du tar upp grejer som jag trodde jag var ensam om att tänka på. som den här skivan! och thomas lindahl! åh så bra.tipsar även om Johan Söderqvist som har gjort massa sån bra musik med te.x till agnes cecila och glasblåsarens barn. finns inte på spotify men man kan höra lite på hans hemsida iaf http://www.johansoderqvist.com/music.html

2010-11-22 @ 18:09:42
URL: http://enmoviebox.blogg.se/
Postat av: s

Visst är det? Så grymt mysigt!

När du säger Dieselråttor och sjömansmöss börjar jag tänka på julkalendern! :)

2010-11-23 @ 14:36:54
URL: http://livehigher.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0