Rött som julen, rött som hår

Vem har den snyggaste frisyren?


Pippi och Musse är gamla pensionärer

För några dagar sedan fyllde Pippi Långstrump 65 år. - Grattis Pippi!Några dagar tidigare fyllde Musse Pigg hela 80 år. - Grattis Musse!Musse Pigg är väldigt pigg för att vara 80 år. Fattar ni? Hahahaha! Älskar min humor, den är den bästa.
Men allvarligt talat så undrar jag om vi någonsin kommer se Pippi och Musse som pensionärer? Kommer de någonsin sluta att underhålla oss? Fast det kommer så mycket nya TV-kanaler, böcker, serietidningar, barnprogram, radioprogram, så fortsätter Pippi och Musse att dominera rejält.

Kommer dessa två figurer någonsin försvinna under våran livstid?
Vad tror ni?


Tillbaka denna första advent

Japp! Nu är jag tillbaka igen. Anledningen till att jag har varit borta från bloggen ett tag är inte bara för att jag mådde lite dåligt, utan också för att jag har och är fortfarande ganska irriterad på blogg.se av lite olika orsaker; Bland annat för att jag skulle stå med på en viss sida som jag inte gör nu för att blogg.se inte verkar fungera normalt i detta läget. Men det värsta är att jag inte får någon respons när jag mailar så de kan vänta sig lite mindre glada samtal från mig lite senare idag...Idag är det i alla fall första advent, då man ska tända ett ljus.
Inte så lång tid kvar tills julkalendern börjar på SVT på onsdag som tydligen handlar om en familj som ska hyra ett hotel eller nåt.
Vad tror jag om detta? Om jag säger såhär: Det är väl nästan omöjligt att den ska vara sämre än de senaste två åren. Jag tycker faktiskt att en julkalender ska passa alla familjemedlemmar, gammal som ung, det är liksom det som är grejen med julkalendrar tycker jag. Tex: Sunes jul, Teskedsgumman och Trolltider är bra exempel. Sen gillar jag ju också; Pelle Svanslös, Jul i Kapernaum, Mysteriet på Greveholm etc.
Ialla fall så älskar jag julen. Det kommer verkligen bli jultema på den här bloggen från och med nu och framöver. Så ni som inte gillar julen, (vilka ni nu är) kommer nog tycka att min blogg blir ganska tråkig, men ni kan ju alltid gå tillbaka och läsa gamla inlägg om ni inte redan har läst alla.

Årets julvärd 2010

Ni vet den där julvärden som brukar presentera Kalle Anka, Kan du vissla Johanna och typ de där vanliga programmen på julafton på ettan. I år så är det André Pops som är julvärd.

Jag tycker det är rätt okej, och min mamma tycker att det är väldigt okej.
Vad tycker ni om det? Gilla eller ogilla?


André Pops är årets julvärd i Sveriges television.


Jag är kär....

....i Cinemascore. SÅÅÅ SJUKT BRA MUSIK!!!
Han som har skrivit den musiken måste jag träffa innan jag dör.
Jag imponeras och har alltid imponeras av människor som klarar av att skriva filmmusik och TV-musik, vinjetter och intron. Utan musiken skulle TV-programmen och filmerna inte vara hälften så bra som de är. Otroligt underskattade arbetare som gör de där ljuden som förtjänar att synas mer.
Jag har nu hittat sådan där TV-musik på Spotify och får rysningar när jag lyssnar på den.
Det finns en människa som heter Thomas Lindahl som har gjort musiken till: Sunes sommar, Sunes Jul, Diselråttor och sjömansmöss, Julens hjältar, Dårfinkar och dönickar, Pip-larssons, Stormen, Pappa polis, Hunden som log och mycket annat. Tänk er själva, vad skulle dessa serier och filmer vara utan musiken?
Gullspiran till Thomas Lindahl tycker jag.

Varning för töntigt inlägg

Jag var inte så jätte förtjust i Smurfarna som gick på TV när jag var liten, men däremot så var jag förtjust i Smurfskivorna som släpptes. Jag minns att jag och mina syskon fick smurhits av min moster. Haha! Hon hade smurfskivorna fast än hon var 15 år äldre än mig...
Men melodierna som de har stulit är ju faktiskt riktigt bra.


12 år gammal reklam

Den här reklamen är tydligen 12 år gammal, och jag minns när den gick på TV. Jag funderade alltid på hur hon skulle kunna ta sig ifrån den där ön om hon behövde något. För det såg då sannerligen ut som att det inte fanns något annat än det där lilla huset där. Haha! Knäppa tankar.


Ingrid Luterkort

Jaha, och vem är det och varför ska det stå om henne idag kanske några undrar? Andra kanske vet vem hon är. Såhär var det: I helgen var jag hemma hos mina föräldrar och vi ville se en film vi inte sett på TV, men det slutade ändå med att vi såg Underbar och älskad av alla som vi redan sett. I den filmen var det en gammal tant med:

Mamma: Hon måste ju vara död nu. Hon ser ju väldigt gammal ut i filmen. Man känner ju igen henne, men jag kommer inte på vad hon heter.


Ingrid Luterkort.

Jag googlar och hittar henne. Jag säger till mamma att hon inte är död och vill att hon ska gissa hur gammal hon är. Mamma gissar på 90 år. Men det var fel, Ingrid Luterkort är 100 år och sen nyligen väldigt aktiv i svensk film.
Som 97-åring var hon aktiv i två filmer, var av en var en Beckfilm.
En väldigt cool dam måste jag säga. För tänk er att film och TV-världen har bara funnits i ca 100 år av alla dessa år som världen har funnits, och Ingrid Luterkort har varit med i den enda från början.
Hon har förutom som skådespelerska arbetat som musiker, dramapedagog och regissör.
Hon gick på Dramatens elevskola i början av 30-talet i samma klass som ingen mindre än Ingrid Bergman. Hon var dessutom med i den absolut första svenska barnfilmen, klassikern Barnen från Frostmofjället år 1945, och då var hon redan 35 år. Hon är Dramatens äldsta aktiva skådespelerska någonsin.
Tycker inte ni som jag att hon verkar ganska cool?

Ung och bortskämd

Jag tänkte då skriva om detta program som typ alla andra redan har skrivit om för flera dagar sedan. Jag är lite efter, men eftersom jag inte sett ett helt program av denna serie förrän nu så tyckte jag inte att jag kunde göra en reflektion av serien.
Så vad ska man säga om Ung och bortskämd? Kanske, betalar jag TV-avgift för att se den här skiten?!? SVT sjunker ytterligare i mina ögon.
Jag kan inte säga att jag blir direkt förvånad, för man har redan fattat att det finns bortskämda ungdomar lite här och där i vårat land, men det som upprör mig är att en ut av dem ska få en jordenruntresa som vinner allt. Alltså en person ska belönas med att få en jordenruntresa för att under en period klara av att leva ett liv i verkligheten som de flesta andra människor redan lever i, vardagen liksom. Att själv ta ansvar för sina handlingar.
Tydligen har TV kommit på att ju mer dum i huvet man är, desdå bättre chans att förtjäna något och få något fint. För i varannat program ska man ju vara lite korkat gemfört med omvärlden. Man ska hylla de ansvarslösa för att de klarar sånt som alla andra redan klarar. Vore det inte bra med lite fler program som hyllar de som gjort något extra bra istället? Nej, för den största fördelen om man ska vara med i TV har man om man är så korkad som möjligt. Lyxfällan och Sveriges värsta bilförare är också såna exempel.- Jag har skulder på miljoner.
- Men grattis! Du kommer med i Lyxfällan och får ett års gratis matcheckar på Icamaxi och en resa till Kreta.


Ibland så skäms man bara så grymt mycket över TV-tablån.

En viktig fråga till er

Ni behöver inte svara på denna fråga om ni inte vill, men skulle tycka det var intressant att få veta.
Har ni anmält någon blogg till blogg.se någon gång?
Jag har nu gjort det två gånger. En gång för ca ett halvår sedan och en gång för bara någon dag sen...
Jag är ingen petig person som ska ha åsikter om allt om vad andra skriver, men det går till vissa gränser.
Den första bloggen jag anmälde var en anorektisk tjej som gav tips till andra med anorexi hur man skulle göra för att "förbränna fett". Bloggen jag anmälde sist var en blogg av en liten flicka som skrev om högst olämpliga saker som inte ens vuxna borde skriva om. Det handlade om konstiga grejer hon tänkte göra och hela bloggen antydde att tjejen inte mådde bra. Blogg.se raderade hela bloggen och tackade mig för sin anmälan.
Jag kan känna mig lite förstörare som gjorde så att hon inte fick ha kvar sin blogg, men tänker jag vidare så gjorde jag nog rätt, för annars skulle blogg.se inte tagit bort den. Det känns ju ändå som att blogg.se ska vara en hyffsad säker plats och inte uppmana andra att göra dumma saker.Eller, hur tänker ni?

Farsdag och lite annat

Idag är det farsdag. Eftersom jag är så snäll så skulle pappa få välja vad han ville att jag skulle skriva om idag. Men eftersom han är dålig på att förklara eller jag är dålig på att fatta vad han menar så får jag bestämma ändå.

Idag är det exakt 103 år sedan världens bästa författare (enligt mig) föddes. Alltså det är 103 år sedan Astrid Lindgren föddes.
När Astrid Lindgren skrev sina sagor så tog hon oftas mycket ifrån verkligheten.
Ni vet väl att Madicken på Junibacken fanns på riktigt en gång i tiden? Hon var faktiskt Astrids bästa kompis från och med att de var små tills Madicken dog.
Madicken eller Anne-Marie som hon egentligen hette, var en rik överklassflicka med en pappa som jobbade som bankdirektör och hon bodde dessutom i en stor vit villa. En lillasyster hade hon också, men hon var 13 år yngre.
Astrid och Madicken hade en överenskomelse att aldrig berätta vem Maidicken i Astrid Lindgren böckerna egentligen var, inte förrän Madicken dog år 1991 gick Astrid Lindgren ut och berättade vem Madicken egentligen var.
Även om inte allt stämde på sago-Madicken och riktiga Madicken så håll med om att de är ganska så lika ändå...


Madicken i sagan


Madicken i filmen


Madicken i verkligheten


Ännu en bra film med bra filmmusik till

Från Pearl Harbor. Faith Hill har en bra röst, men ni vet väl att allt är fusk? Hon har opererat stämbanden för att låta så.

 


Huset fullt

Jag har fått många önskemål om att jag borde skriva om Huset fullt. Så nu har jag bestämt mig för att göra det också.

För er som inte vet vad det är för serie då så kommer här en lite handling:
Huset fullt är en amerikansk dramakomediserie som spelades in i slutet av 80-talet och i början av 90-talet. Det handlar om en från början ganska vanlig familj med en mamma, pappa och tre barn, (alla flickor). Men när bara minsta flickan Michelle, (spelad av Mary-Kate och Ashley Olsen) är några månader gammal så dör mamman i en bilolycka. Pappa Danny, (spelad av Bob Saget) måste nu ta hand och klara av att uppfostra sina tre döttrar helt ensam. Till sin hjälp tar han svågern Jesse, (spelad av John Stamos) och kompisen Joey, (spelad av Dave Coulier). Jesse gifter sig med Becky, (spelad av Lori Loughlin) och de får tillsammans tvillingpojkarna Nicky och Alex. Grannen Kimmy som också är bästa kompis med äldsta dottern i huset bor där nästan kan man tro. Med alla dessa personer så blir huset fullt.
Vi får följa Michelle, Stephanie, (spelad av Jodie Sweetin), DJ, (spelad av Candace Cameron) och alla de andra i sorg och glädje i deras vardag genom flera år.


För några år sedan så såg jag jätte mycket på den här serien. Jag såg den om och om igen och blev helt fast. Jag blev då väldigt intresserad av att se andra saker som Mary-Kate och Ashley Olsen har varit med i. Men jag tycker ärligt talat att de inte är så bra att spela när de är äldre.
När man ser på dessa två magra med bara skinn och ben så tänker man att det har blivit för mycket för dem. Det är så genomskinligt i allt att de har mått/mår otroligt dåligt. Särskilt MK som har haft jätte mycket problem med droger och sånt. Det har även Jodie Sweetin haft. Det är så hemskt när det ska bli så. Det visar vilka sjuka ideal vi har i världen. Just därför dissar jag alla utseendefixerade bloggar.


"Idealet"

SÅ SJUKT!


Kända citat"Kom in eller stå kvar, mig kvittar det!" / Pippi Långstrump


"My name is Bond....James Bond...." / James Bond


"Jag är en vacker och genomklok och lagom tjock man i mina bästa år." / Karlsson på taket


"Ska du ha en stänkare?" / Grannen i Beck


"Göta Petter." / Teskedsgumman


"Nobody puts baby in a corner." / Johnny


"Not in Big Momma´s house!" / Big Momma


"You dated Mr Big. I´m dating Mr Too Big." / Samantha


"Men han fattas mej!" / Mattis


"Sol i sinne, brun inne." / Rudolf Andersson


Utmanarna

Åhh, vet ni vad jag kom att tänka på? Den här serien som gick för kanske över tolv år sedan eller nåt på trean som hette Utmanarna. Man skulle göra en massa svåra saker för att lyckas vinna massa pengar. Det var allt från bebisar till gamlingar som var med och tävlade.
Bebisarna skulle typ tävla om vem som först kom till sin mamma med lockbete.
Sedan var det små barn som skulle lyckas gå och handla mat själva i affären med hjälp av en förälder i telefon.
Det fanns också en utmaning för små barn som skulle lyckas baka chokladbollar med hjälp av en vuxen i telefon.
Sen kommer jag också ihåg en utmaning för vuxna som skulle äta upp all mat på ett rullband på några sekunder typ och sist skulle de ta pengarna på rullbandet, om de ätit upp alla mat. Haha!
Jag tyckte i alla fall att det programmet var bra. Någon annan som minns det? 


Svar på en fråga

Jag fick en fråga för ett tag sedan angående Astrid Lindgren som jag vet att många andra också undrar över, därför tänkte jag svara på den här.
Hon som frågade undrade vart man kunde hitta Astrid Lindgrens kortfilmer. Jag har hört flera som har undrat just det och jag förstår varför.
Hennes långfilmer som; Emil, Madicken, Pippi, Karlsson på taket etc. ser man ju överallt. Hennes kortfilmer som; Kajsa Kavat, Allrakäraste syster, Hoppa högst etc. ser man ju inte överallt. Det har tagit ett tag men nu verkar det som att alla kortfilmer har släppts på dvd. Fattar egentligen inte varför det skulle ta sån tid.
Kortfilmerna kan man oftas hitta på typ stora matvaruhus som; Ica maxi, Coop forum och såna liknande affärer. De brukar ligga i en låda blandade med andra filmer. Där kan man även hitta den äldre versionen av Bullerbyn. Filmerna brukar se ut såhär:De är alltså blandade med korta avsnitt från långfilmerna.


Tysk IKEA-reklam

Det är alltså såhär Tyskland ser på Sverige.Okej? HAHAHA!

Hissa

Då går jag över till det roliga då, nämligen att hissa.

Jag hissar:

- att Så mycket bättre är ett bättre program än mycket annat som visas på TV just nu

- att reklamen inte är lika tråkig nu som på 50-talet - HAHAHA

- att alla avsnitt av Rederiet finns att se på Youtube

- att en massa andra bra serier också finns att se på Youtube

- att det nästan alltid finns nåt bra på TV, i alla fall så bra som gör att man ska ha en ursäkt att äta något extra gott och något extra onyttigt

- att den nya SATC-filmen finns ute på dvd bland dessa dagar

- att det finns nyhetsprogram på TV så att man slipper läsa i dagstidningar - tycker det är tråkigt

- att Halv åtta hos mig är tillbaka i TV4 nästa vecka igen


Dissa

Jag tänker göra en disslista och en hisslista. Jag börjar med disslistan så det roliga är kvar till sist.

Jag dissar:

- att dåliga program som Kungarna på Tylösand har rätt till sändningstid på tv

- att Postkodlotteriet tar Halv åtta hos migs plats i tv två hela veckor

- att det är så dumma regler med tv-avgiften

- att inte Rederiet kan sändas i repris på tv eller släppas på dvd

- att var och varannan tv-reklam bara handlar om ytliga ting

- att det finns ett dåligt program för barn med en dålig förebild kallad: Hannah Montana

- att jag inte har kanal 5 längre

- att jag inte kommer på nåt mer att klaga på nu när jag faktiskt får klaga på i-landsproblem


11 TV-serier DU måste se


 Rederiet - Har man aldrig sett Rederiet så är det nördning framför Youtube som gäller. Man måste se Rederiet. Världens bästa TV-serie!

 Seinfeld - Kanske den roligaste amerikanska TV-serien som finns. Seinfeld måste man se.

 Vänner - Vänner är ju USA:s svar på ja, bra TV-program. Vänner måste man se.

 Skenet bedrar - Om en speciell äldre dam som man önskar att man aldrig träffar på. Jag lovar er att man känner igen sig lite ändå...

 Huset fullt - En riktig familjeserie. Om pappor, mammor, barn, systrar, kusiner, morbröder, mostrar etc. 

 Fresh Prince i Bel Air - Om en kille i en förort som flyttar till sin rika moster och hennes familj och vänder allt uppochner. Det finare hemmet blir ett riktigt tokhem.

 Sex and the City - Ja....i alla fall om du är tjej. Man känner igen sig, jag lovar, vem man än är.

 Vi på Saltkråkan - Saltkråkan är enligt mig den bästa familjeserien som någonsin gjorts.

 Skärgårdsdoktorn - Om det inte redan var tillräckligt dyrt att bo i skärgården innan denna serie sändes, så steg nog priserna rejält när första säsongen visats.....

 Raskens - Man måste ju helt enkelt se hur Sveriges största TV-serie genom tiderna ser ut. Över fem miljoner svenskar bänkade sig framför denna TV-serie.

 Hem till gården - Hem till gården måste jag ju ta med, annars blir nog inte min mormor så glad.....

Jaa...

Såhär såg Marabous reklam ut på 50-talet.


Guuuu vad jag älskade den här filmen och videon och Celine Dion


Det är inte så ofta man ser den här videon längre faktiskt.


Ibland funderar jag....

...hur många scener i Seinfeld som INTE har med mat att göra?