Mors dag

Idag är det alla mammors dag. Eftersom inte min mamma befinner sig i samma land som mig just nu så får jag istället fira hennes mamma, alltså min mormor.
För alla er som tycker om att baka så kommer något roligt nu.
Leila bakar hoppas jag att de flesta har sett någon gång, och har ni inte det så kan jag berätta att det handlar om Leila som bakar. Leila har bland annat bakat en paj till mors dag och nu har jag gjort en exakt likadan paj. I alla fall har jag försökt... Ända skillnaden är att jag hade äpplen i min paj istället för blåbär. Kanske lite annan skillnad också, men jag gjorde mitt bästa.

Här nedan kan ni se hur Leila gör sin mors-dags-paj:

http://www.tv4play.se/hem_och_fritid/recept/leila_bakar?videoId=1.1016988

Såhär blev Leilas paj:


Såhär blev min paj:
Paj

Min paj blev ju betydligt ljusare för att det var äpplen med, plus att Leila har nog en bra mycket bättre kamera än vad jag har.

Hängde ni inte riktigt med hur Leila gjorde när hon bakade pajen så står receptet här:
Ingredienser
Mördeg:
 300 g kallt smör
 8 dl vetemjöl
 1 dl florsocker
 2 st ekologiska ägg
 1 msk kallt vatten (om det behövs)
Fyllning:
 500 g frysta björnbär (två paket)
eller 500 g frysta blåbär (två paket)
eller några äpplen om man vill göra äppelpaj
 2 st citroner, rivet skal av
 2 dl strösocker
 3 dl potatismjöl
Pensling:
 1 st ägg
 1 msk mjölk
Råsocker
Vaniljkräm:
 1 st vaniljstång
 6 st ekologiska äggulor
 1 dl strösocker
 6 dl vispgrädde

Gör så här
1. Mördeg:
2. Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl och florsocker.
3. Tillsätt äggen och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. Tillsätt vatten vid behov.
4. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
5. Fyllning:
6. Sätt ugnen på 175 grader.
7. Klä ett pajskal med cirka 2/3 av mördegen.
8. Rör ihop tex. de djupfrysta björnbären eller blåbären.
9. Tillsätt socker, potatismjöl och citronskal och fyll pajskalet, se till att blandningen fördelas jämt över pajskalet.
10. Kavla ut resten av degen till en avlång platta och skär ut 7 stycken 1 ½ cm breda remsor och lägg remsorna som ett rutmönster över bärfyllningen.
11. Vispa upp ägget med mjölken och pensla remsorna. Strö råsocker över.
12. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter.
13. Vaniljkräm: (8 portioner)
14. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
15. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
16. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.

Tips
Leilas tips!
Denna pajen bakar jag med djupfrysta bär. När bären bli varma släpper de mycket vätska, detta gör att man måste ha ganska mycket potatismjöl i bärblandningen.
Obs!
Man ska INTE tina upp bären innan och hälla bort någon överflödig vätska.
Gör man pajen på färska bär bör man dra ner på mängden potatismjöl eftersom dessa inte släpper lika mycket vätska.


Förkväll, jag spyr!

fort jag ser Förkväll så byter jag kanal. Jag orkar inte mer än några minuter av deras världelösa pladder. Tyckte förkväll var bättre förr med Carina Berg och innan de sparkade ut Elisabeth Höglund för att hon inte passade bra in i den ytliga fasaden.
Droppen var ju här om dagen när den här lilla 11åriga tjejen Chloé var där. Jag tänker, varför, varför? Varför kan aldrig något annat barn få en chans att visa upp sig som inte bor i huvudstaden och som inte har rika föräldrar med kontakter? Istället för att något barn eller någon ungdom som har gjort något extra bra, som till exempel Amanda från Bjästaskolan får komma dit och ta plats framför tv-rutan, så kommer en tjej dit vars enda mål är att visa hennes dyra väska för 10.000 kr och att hon är dotter till en mamma som äger en av Sveriges flottaste butiker enligt Carolina Gynning. Ena dagen ska man ha debatter och nyheter och dokumentärer om att insidan är det viktigaste och andra dagen en massa tv-program där bara utsidan spelar roll. Vadå dubbla budskap?
Fy, jag mår illa. Orkar inte skriva om detta ytliga tv-program något mer.

Igår så skrev jag om en tv-kedja, men eftersom ingen verkar direkt peppad på det så struntar vi i den grejen. Inte roligt om bara jag tycker det är kul. TV-KEDJAN ÄR NEDLAGD!

Jag skrev här i torsdags att jag skulle missa Familjen Bernadotte eftersom jag skulle se på ESC, men där ljög jag allt. Familjen Bernadotte är ju alltid klockan 20.00, haha för de som är intresserade så vet ni det. Jag missade inte Familjen Bernadotte.

Jag avslutar dagens inlägg med att skriva att jag härmed har bestämt mig för att dissa Eurovsion Song Contest 2010 finalen.
Dissad igen!


Nu börjar allvaret...

Jag har funderat på en sak. Den låten som vinner eurovision song contest kan ju bara få rikitigt "leva" ute i europa ett halvår, eftersom förberedelserna tar typ ett halvår innan det är dags för final. Jag har faktiskt tröttnat lite grann. Det är som att ha ett kungabröllop varje år, så stort är det typ.
Nästan i början av året sätter första svenska deltävlingen igång, sen andra, sen tredje, sen fjärde...När allt det är klart ja då är det dags för andra chansen och sen är det final av den svenska melodifestivalen.
Ett tag efter den är avgjord så sätter alltid nåt inför ESC-program igång där de varje vecka ska gå igenom massa låtar och ge låtarna betyg. Det är ju typ 100 låtar dom ska gå igenom också, så det tar ju några veckor.
När det sedan är klart, då tänker man att det hela ska börja, men nej då börjar första delfinalen och sen andra och sen är det final. DRYGT!
Ikväll är det första delfinalen och jag får väl se om jag ser den eller inte. Sverige är ju inte med ikväll och man kan ju vänta sig en massa oseriösa skitlåtar som vanligt. Som till exempel den här nere:Tycker verkligen ni ska se på denna video. Ett bidrag i ESC för några år sedan. Jag tror att det är den sämsta skit jag sett i hela mitt liv. Jag kände någon eller några som seriöst tyckte att det här var den bästa låten. Men bara för att se hur dålig skit ser ut så tycker jag att ni ska se den.

Doris och Gösta bor i Kapernaum

Vissa personer, till exempel jag, minns att det gick en julkallender i mitten på 90-talet som hette Jul i Kapernaum. Det handlade om en stad som hette Kaperanum, man fick följa med allt möjligt som hände i den staden. I hem, på caféer, i stadens skola, på bion etc.
Ni som är lite yngre vet ju också att det fanns ett barnprogram som hette Abrakadabra med Doris som var en ko och Gösta som var en grävling.
Jag vill idag bara informera er om att Doris och Gösta bodde i Kapernaum, det är viktigt att veta tycker jag. Kapernaum-gänget hade nog flyttat och Doris tog över huset och gjorde om trädgården till hennes stil, samtidigt som Gösta också kom med på ett hörn.
Ni ser väl att det är samma hus?


Ett hus i Kapernaum.


Vilken sagoprinsessa är bäst?

Jag hade ju en omröstning här för ett tag sedan om vilken sagobjörn som var den bästa björnen, eller nalle om man hellre vill säga det. Inte helt oväntat så vann Nalle Puh.
Nu tänker jag ha en ny omröstning. Den här gången ska vi ta reda på vilken sagoprinsessa som är den populäraste. Jag tycker att det passar bra nu när vår kronprinsessa snart ska gifta sig.
Omröstningen börjar idag och slutar om två veckor, alltså den 6:e juni. Det betyder att den vinnande prinsessan ska få en liten hörna på mina blogginlägg från den 7:e juni till den 20:e juni. Kronprinsessan gifter sig den 19:e juni tror jag. Haha! Det vore ju lite kul om jag har skrivit det här inlägget och det visar sig att hon inte gifter sig då, men jag tror att hon gifter sig den dagen. Jag har ju blivit lite av ett prinsessfan på slutet, till min morbrors troligen förtvivlan...
Ni röstar längst uppe i det vänstra hörnet på min blogg. Vi har åtta kandidater även denna gång.
Jag tycker det ska bli väldigt spännande för jag har verkligen ingen aning om vem som vinner den här gången.

Nu får jag presentera kandidaterna:

1. Snövit - Då sätter vi igång med första kandidaten då. Snövit ger alla djur och människor en chans. Stora som små. Snövit kan vara rätt lättlurad, som till exempel att smaka fina äpplen och sånt och tro att allt då ska bli bra, som främlingar ger till henne.
2. Akungen - Här har vi en tjej som vet hur det är när man måste arbeta och stå i för lönen. Askungen har ganska svårt att säga nej.
3. Fiona - Fiona är en snäll och härlig tjej som är bra förebild för unga tjejer. Hon har visat att inte utseéndet är det viktigaste. Men man kan ju ha åsikter om hennes killsmak...
4. Törnrosa - Här har vi ett vackert barn som vuxit upp och blivit vuxen. Nackdelen med Törnrosa är ju att hon kan sova över alldeles för länge ibland. En gång har hon sovit i hundra år.
5. Belle - En tjej som gillar att läsa mer än något annat. Belle är inte född med blått blod, men hon lyckas ta sig till slottet i alla fall.
Belle6. Ariel - En prinsessa som bokstavligen är uppvuxen i havet. Ariel är lite svårlärd ibland, men hon är snäll och det är ju det som är det viktigaste.
7. Pocahonatas - Pocahontas är ingen mindre än alla indianers prinsessa. Pocahontas har ibland lite mycket sprall i benen och svårt att sitta still.
8. Jasmine - Sista prinsessan för idag. Asiens kanske populäraste prinsessa. Men jag är fortfarande inte så säker på att hon är en sagoprinsessa för hon flyger ju runt på flygande mattor hela tiden och vill ha frihet...
JasmineJa, det här är alltså alla prinsessor ni kan rösta på. Är det ingen som faller er i smaken så röstar ni på annan. Om ni inte gillar någon prinsessa så röstar ni på ingen.
Röstningen avslutas söndag den 6:e juni.
Må bästa prinsessa vinna!

Röstningen är avslutad.


Från I´m like a bird till Maneater

Nelly Furtado är kanske inte den första man förknippar som lättklädd-utmanande-avklädd-typplayboytjej.
För nåt år sedan så såg jag och en annan, (min bror) på MTV eller nån liknande kanal där de spelade Nelly Furtado-musikvideos. Tror de spelade nån tio-toplista eller nåt sånt. Vi märkte då att ju högre upp topplistan kom, ju mindre kläder hade hon på sig och ju mer utmanande videos var det över lag. Skitdåligt tycker jag. I´m like a bird är ju hennes bästa låt och video enligt mig, men då var det väl nån eller några helt ytliga personer som hade tänkt att den skulle hamna långt ner på grund av för mycket kläder. De där mer avklädda videorna sög ju ganska mycket annars också till skillnad mot I´m like a bird som har ganska många häftiga effekter.
Ni kan ju se här nedan och avgöra själva. Här har jag bara lagt in I´m like a bird och maneater men ni kan ju alltid se fler videos med Nelly på YouTube till exempel om det är så att ni vill, har lust och ork med det.


Maria Montazami

Här har vi min nya idol: Maria Montazami.

Montazami

Har varit dålig på att se Svenska Hollywoodfruar på slutet och det är nog för jag blev så arg förra året så fort jag såg Anna Anka. Störde mig på typ allt hon gjorde, och tanken på att det skulle komma nya fruar som hela tiden talar om saker de egentligen inte har någon aning om skulle göra mig less ganska fort tror jag.
Första gången jag såg Maria Montazami så tyckte jag att hon var precis som alla andra Svenska Hollywoodfruar, men efter ett tag så lärde man sig att hon var annorlunda. Hon är så sjukt rolig och speciell. Ser typ aldrig ett inslag med henne utan att skratta. Hon med sin svengelska, ett stort fan till ostkrokar och sina speciella grejer hon sysslar med. Köper ett kylskåp liksom, vem köper ett kylskåp bara sådär? Haha! Hon är ju verkligen egen, men jag gillar ju personer som är lite udda...ja vissa i alla fall...

Sanningen om "Iprenmannen"

Såg på Sverige! igår. Jag såg i alla fall inslagen med "Iprenmannen", eller rättare skrivet han som spelar Iprenmannen. Tyckte det var ganska hemskt att se och höra när han berättade om en massa hemska saker han varit med om.
Han heter egentligen Johann Neumann och är uppvuxen i Österrike. Som ni ser på bilden är han väldigt kort och det är för att han föddes med ett fel som gjorde att han växte normalt tills han blev två år och sedan så stannade han nästan helt i växten.Hans föräldrar ville sälja honom till en cirkus, men hans farmor satte stopp för det. Han berättade om nackdelarna att vara kort, hur illa behandlad han har blivit för det, om att han är buddhist, men också hur hemma han kände sig när han kom in i teatervärlden.
Tycker verkligen att ni ska gå in och se på det senaste avsnittet av Sverige! om ni har tid över.


Mumindalen

Någon gång skulle jag vilja åka till Mumindalen. Det var längesen jag tittade på Mumin nu, så jag skulle väl få gå igenom några avsnitt innan jag åkte dit för att få den riktiga Mumin-känslan.

Mumindalen
Mumindalen.

Mumin
Mumintrollen i Mumindalen.

Muminkarta
Karta över hela Mumindalen.

Snobben har också en liknande egen värld. För att kika in det stället, klicka då [HÄR].


Familjen Bernadotte

Jag måste erkänna en sak...jag har sett alla tre avsnitt av familjen Bernadotte och jag tyckte dessutom att det var bra. Helt sjukt! Vet inte vad som hänt med mig som gjort att jag tycker det är bra.
Jag har typ alltid varit emot kungahuset för att de tar våra skattepengar och att det verkar som de är mer värda än alla andra.
Men nu när jag har sett familjen Bernadotte och dessutom den här lilla filmen, har jag fått liten annan uppfattning.
Speciellt av den här filmen...Jag tycker på nåt sätt att den är lite sorglig...En liten flicka som sitter nedtvingad på en stol för att bara visas upp. Man ser hur mycket sprall det är i hennes ben och hur svårt hon har att sitta still. När andra barn får springa i lekparkar, äta glass och bara få leka och leka som barn ska få göra så sitter hon på
den där stolen, år in, år ut.
 
Prinsessan Victoria som liten på Sveriges nationaldag.

Sen har vi ju den andra sessan också: Madeleine. Alla medier gillar ju att skriva hur snygg hon är, men de gillar lika mycket att klanka på henne. År 2007 så gillade de att skriva att hon blivit lite tjock, har hon glömt att det är bikinisäsong? Hon ser gravid ut. Man bara WHAT? Mycket har hon nog varit, men hon har fan aldrig varit tjock. Skulle gärna vilja se hur de själva ser ut som skriver sånt. Nu är det ju också ett evigt gemförande med henne och den lilla norska sl*mp*n. Är det någon annan än jag som har funderat på hur mycket norskan fick för att gå ut i pressen och berätta om hennes affär med Jonas?

Prinsessan Madeleine
Den här bilden var tydligen en av de bilderna hon var "tjock" på.

Än gillar jag nog inte kungahuset allt för mycket att jag kan säga att jag är för monarkin.

Lite om Seinfeld

Är det någon komediserie jag älskar så är det Seinfeld. Jag kan inte säga vad det är som gör den så bra, den är bara hur bra som helst utan att jag vet varför.
Svårt att välja ut någon favorit, men någon jag ALLTID skrattar åt är Kramer. Han med sin klumpighet. Bara när han på sina speciella sätt går in till Jerry är roligt.
I Seinfeld hittar de alltid fel på alla andra människor, fast de själva är så långt ifrån perfekta som det går.
Jag fattar inte hur George med dum insida och ful utsida alltid hittar nya tjejer som gillar honom? "Annars skulle serien inte bli rolig," sa min brorsa. Kanske är det så det är. Alla dessa nya och gamla människor de hela tiden möter gör allt så roligt i serien.
Det kommer garanterat bli mer Seinfeld i den här bloggen framöver. Då måste jag hitta lite kula citat och nån rolig video också....kanske.....
Sen så är det all denna mat också, de äter F.A jämnt.
Jag ÄLSKAR Seinfeld!

Seinfeld
Kramer, Gerorge, Elaine och Jerry.


Pippi Långstrump på olika språk

Pippi

 • Arabiska : Pypy gob abbandh
 • Bosniska : Pipi duga carapa
 • Bulgariska : Пипи Дългото Чорапче (Pipi Dalgoto Chorapche) (Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче - Pipilota Viktualiya Transparanta Mentolka Efraimova Dălgoto čorapče)
 • Danska : Pippi Langstrømpe
 • Engelska : Pippi Longstocking
 • Esperanto : Pipi Ŝtrumpolonga
 • Estniska : Pipi Pikksukk
 • Finska : Peppi Pitkätossu
 • Franska : Fifi Brindacier
 • Färöiska : Pippi Langsokkur
 • Georgiska : პეპი გრძელი წინდა pepi grdzeli tsinda
 • Grekiska : Πίπη Φακιδομύτη
 • Indonesiska : Pippi Si Kaus Panjang
 • Isländska : Lína Langsokkur
 • Hebreiska : בילבי בת-גרב (Bilbee Bat-Gerev)
 • Italienska : Pippi Calzelunghe
 • Japanska : 長靴下のピッピ Nagakutsushita no Pippi
 • Kinesiska : 长袜子皮皮 Changwazi Pipi
 • Koreanska : 말괄량이 소녀 삐삐 (Malkwallyangi Ppippi)
 • Kroatiska : Pipi Duga Carapa
 • Kurdiska : Pippi-Ya Goredirey
 • Lettiska : Pepija Garzeķe
 • Litauiska : Pepė Ilgakojinė
 • Makedonska : Pipi dolgiot corap
 • Norska : Pippi Langstrømpe
 • Nederländska : Pippi Langkous
 • Persiska : پی‌پی جوراب بلند Pipi Jurâb-boland
 • Polska : Pippi Pończoszanka (första översättningen: Fizia Pończoszanka)
 • Portugisiska : Pipi Meia-Longa (eller Pippi das meias altas)-Portugal, Píppi Meialonga (Brasil)
 • Romska : Pippi longo trinfja
 • Ryska : Пиппи Длинный Чулок" (eller "Пеппи Длинныйчулок (Peppi Dlinnyjtjulok)
 • Serbiska : Pipi Duga Čarapa
 • Slovakiska : Pippi Dlhá Pančucha
 • Slovenska : Pika Nogavička
 • Spanska : Pipi Calzaslargas
 • Svenska : Pippi Långstrump
 • Thai : Pippi Thung-Taow Yaow
 • Tjeckiska : Pipi Dlouhá Punčocha
 • Turkiska : Pippi Uzuncorap
 • Tyska : Pippi Langstrumpf
 • Ungerska : Harisnyás Pippi
 • Vietnamesiska : Pippi Tat Dai
 • Vitryska : Піпі Доўгаяпанчоха (Pipi Doŭhajapančocha)

 • Att ha eller icke ha namnsdag.....det är frågan.....


  Bolibompa har egna namnsdagar.

  Tänk er att man hör talas om en massa olika personer som man inte känner. Om jag hör namnet Lena, då tänker jag nog oftas att hon som heter det är 50 eller 60-talist. Hör jag namnet Ulf så tror jag att han också är 50 eller 60-talist. Hör jag namnen Margareta och Sven så tror jag att de är 50, 40 eller kanske till och med 30-talister. Hör jag namnen Hanna och Joel så tror jag att de är 90-talister eller 00-talister. Hör jag däremot namnen Elsa och Helmer så blir det plötsligt väldigt svårt. De kan vara födda på 1910 talet likaväl som 2010 talet. Det finns många namn jag kan ha 100 års fel på.
  Det handlar om namntrender. De populära namnen som kommer och går, kommer tillbaka, försvinner för gott och kommer som nya. Att heta efter någon har alltid varit populärt. I och med det att tv föddes så föddes också nya figurer som levde in i ens vardag och man började döpa sina barn efter TV-figurer, verkliga och overkliga.
  Jag har för några år sedan läst om detta lite grann. Inte förrän i slutet av 80-talet och i början av 90-talet började TV-namnen märkas ut mer och mer på alla håll i Sverige. Ett av de första märkvärdiga namnen var Ebba efter Ebba i Ebba och Didrik. Sedan rullade det på med TV-namn, gamla som nya. Allt från skärgårdsdoktorns Vilma till Astrid Lindgrens Mio och Ronja, och ja, till och med finns det de som heter Bamse och Alfons. De sistnämnda namnen behöver jag inte ens skriva vart de kommer ifrån.
  Jag är själv 80-talist. När jag var liten och gick på dagis och i skolan och det var dags att läsa upp dagens namnsdag som man gjorde ibland så fick nog nästan alla varsin namnsdag någon gång tror jag.
  I slutet av 90-talet fram till nu så bestämde sig tydligen Sveriges föräldrar att det var dags för en ny namntrend igen. Blandat med kända namn så skulle de riktigt gamla namnen komma tillbaka igen, samtidigt som man reser som aldrig förr, det bosätter sig fler människor från andra länder här, folk från olika länder blir ihop och skaffar barn och då blir självklart utländska namn också populära, samtidigt som man nu försöker hitta på nya namn som härstammar från underbart vackra ting. 
  Resultatet kan alltså bli = Alfons, Ronja, Elsa, Helmer, Jasmine, Kevin, Tindra och Romeo.
  Väldigt blandat, vilket alltså betyder att många barn idag inte har sitt tilltalsnamn som namnsdag för att namnen inte finns med i almanackan.
  Därför vill jag rosa Bolibompa som själva komit på att majoriteten ut av deras tittare idag inte har namnsdag. De har nu i ca två år dragit ett namn varje dag som något barn heter som tittar på programmet. De har lagt till namnet i en Bolibompaalmanacka bredvid den "riktiga" almanackan och gjort så att en massa barn har fått en namnsdag. Jag tar självklart del av deras almanacka och lägger in den vid min vanliga almancka sen förut.
  Tycker att det är hög tid med lite namnbyte i almanackan, så de kan väl byta lite namn....vilka det nu är....Vilka sjutton bestämmer namnsdagar? Jo, läste det här:

  Fyra personer i Sverige bestämmer över almanackan

  TORSDAG 4 MARSAlmanacka

  Vem bestämmer vilka namn som ska finnas med i almanackan? frågade Tatiana i veckans Allting.

  Annika Nordström, panelens etnolog berättade att det är fyra personer, eller egentligen fyra institutioner, som har uppdraget att uppdatera almanackan.

  En person från vardera Svenska Akademien, Vetenskapsakademien, Vitterhetsakademien, och Institutet för språk och folkminnen, träffas med jämna mellanrum för att bestämma hur almanackan ska se ut - och man kan faktiskt kontakta dem om man har förslag på nya namnsdagar!

  Adressen, för Tatiana och andra: registrator@sofi.se.  Sofi-adressen kan vänta sig ett mail från mig snart. Ska typ inte en enda i den kommande generationen ha namnsdag? Hur tänker de? Idag har Esbjörn och Styrbjörn namnsdag och man kan ju undra hur många som heter det? Flora och Hero har Bolibompanamnsdag.  Detta har jag tagit från Statistiska centralbyrån:


  Efternamn

  • Det finns 1 personer som har efternamnet Esbjörn.

  Förnamn

  • Det finns 2 kvinnor som har förnamnet Esbjörn. Av dessa har 0 namnet Esbjörn som tilltalsnamn.
  • Det finns 1800 män som har förnamnet Esbjörn. Av dessa har 543 namnet Esbjörn som tilltalsnamn.

  Efternamn

  • Det finns 35 personer som har efternamnet Styrbjörn.

  Förnamn

  • Det finns 1 kvinna som har förnamnet Styrbjörn. Av dessa har 0 namnet Styrbjörn som tilltalsnamn.
  • Det finns 427 män som har förnamnet Styrbjörn. Av dessa har 158 namnet Styrbjörn som tilltalsnamn.

  Efternamn

  • Det finns 19 personer som har efternamnet Flora.

  Förnamn

  • Det finns 552 kvinnor som har förnamnet Flora. Av dessa har 361 namnet Flora som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Flora som förnamn.

  Efternamn

  • Det finns 225 personer som har efternamnet Hero.

  Förnamn

  • Det finns 88 kvinnor som har förnamnet Hero. Av dessa har 82 namnet Hero som tilltalsnamn.
  • Det finns 19 män som har förnamnet Hero. Av dessa har 3 namnet Hero som tilltalsnamn.   Bevis på att fler skulle få namnsdag om Flora byttes ut mot Styrbjörn till exempel. Men vem vet...det kanske börjar födas Styrbjörnar på löpande band....???? Vi kan väl inte spå namntrender?

  Och vinnaren är....

  NALLE PUH!
  Grattis Nalle Puh, du är Sveriges populäraste tv-björn enligt tvminnens bloggstatistik.
  Nu har det gått två veckor sedan tävlingen började om vem som var Sveriges mest populära TV-björn, idag avslutas tävlingen med en överlägsen vinnare av åtta kandidater.
  Nalle Puh tog hem hela 44% av röstningarna, på andra plats kom Bamse och på tredje plats kom Björne.

  Vinnarbjörnar
  På första plats kom Nalle Puh med hela 44% ut av rösterna, på andra plats kom Bamse med 20% ut av rösterna och på tredje plats kom Björne med 15% ut av rösterna.
  Hela deltagarstatistiken ser ni nedan:
  1. Nalle Puh - 44%
  Nalle Puh 1

  2. Bamse 20%
  Bamse 2

  3. Björne 15%
  Björne 3

  4. Balou 10%
  Balou 4

  5,6. Nalle och Lille John 3%
  Nalle 5,6Lille John 5,6

  7. Björn 2%
  Björn 7

  8. Farmor 1%
  Farmor 8


  Den där j*vla reklamen

  Just nu finns det nog ingen reklam jag stör mig så mycket på som arbetsförmedlingens högkonjuktur reklam. Att reklamer ljuger ibland vet vi ju, men ingenting är ju sant i den där reklamfilmen som ständigt går på tv just nu.
  Jag hade velat lägga upp den här, men hittar den tyvärr ingenstans. Men ni kanske vet vad jag menar för reklamfilm? Den där reklamen när typ alla lämnar sina jobb för att de ska gå i pension. Så ställer sig arbetsförmedlingen frågan hur de ska klara av högkonjukturen när en så stor pensionavgång kommer. Stackars lilla arbetsförmedlingen, hur ska ni klara det? Jo, jag kan svara att ni behöver inte oroa er för jag har sett nåt nyhetsinslag för ett tag sen där de berättar att de flesta jobben ska läggas ner av jobben som pensionavgångarna har just nu, så ni behöver inte vara oroliga att de kommer en högkonjuktur.
  Det är ju ganska kul att se att de fortfarande tror på sig själva, frågan är ju bara: Gör någon annan det?

  Arbets


  En tjej som heter Malin Axelsson har skrivit denna dikt

  Tv 1
  Jag har sett nog!

  Kanin
  Jag har sett alla djuren på skansen

  Robinson
  och jag har sett Robinson

  Rinkeby
  och jag har sett Rinkeby i verkligheten

  Seven eleven
  och jag har sett Seven Eleven öppna på varje jävla gathörn

  Fröken Sverige
  och jag har sett Fröken Sverige sluta röka

  Mord på öppen gata
  och jag har sett mord på öppen gata

  Båt
  och Rederiet

  Bingolotto
  och Bingolotto

  Aktuellt Rapport
  och Aktuellt, Rapport

  Tv 2
          och jag har sett TV-program, TV-program, TV-program, och nu vill jag se nåt annat....

  Ängel
  ....nu vill jag verkligen se nåt annat.


  Ellen DeGeneres i American Idol

  Jag är ingen sån som brukar följa Idol, varken den svenska eller den amerikanska versionen. När Idol startade så kände jag bara "Nej, inte ett till sånt där program.". Jag följde ju Popstars och Fame factory så nu hade jag tröttnat på det där: Du kan bli stjärna stuket.
  I höstas hade jag rätt mycket dö-tid över och av nån anledning så började jag titta lite på den svenska versionen av Idol. Haha! Fick den där Popstars-känslan som jag hade när jag var 12 år. Det visade sig att jag hade förändrat TV-smak lite grann att såna program var något jag gillade för längesen. Men vad gör man när man har så mycket dö-tid?
  Vill ändå berätta att jag tycker att vissa artister som kommer från Idol är jätte duktiga, som till exempel Agnes.
  Nu har jag råkat TV-zappat ibland när den amerikanska versionen sänds på kvällarna och med i juryn nu för tiden sitter ju ingen mindre än Ellen DeGeneres. Jag tycker att det är så kul varenda gång hon ska tala om för en Idol-deltagare vad hon tyckte om dens låt. Hon vågar aldrig gå fram för hårt mot dem. Hon kan till exempel säga att det lät lite falskt men sen verkar det typ som om hon får ångest när hon sagt det och drar till med en massa snälla omdömen och avslutar det hela med att säga att det lät jätte bra när han eller hon sjung. Man kan tänka sig att hon har hamnat på fel plats när hon gick med i den där juryn, men samtidigt varför ska man vara elak?


  Ellen DeGeneres

  Tänker idag avsluta med en bild på en Idol-tårta som jag gjorde till min kusin när hon fyllde 9 år. Blev väl inte världens snyggaste design, men det är väl ändå rätt coolt att det finns så mycket kul att använda till tårtor idag?

  Idoltårta
  Idoltårta


  Vad säger man?  Inte så långt ifrån verkligheten längre. Känns som om det snart inte finns någonting i våran värld som inte styrs av teknik....


  Nu blir det humor!

  Kommer ni ihåg Vasakronans reklam för några år sedan? Sån typ av humor har jag. Tittade på reklamfilmerna nyss och tyckte att de var ännu roligare nu än de var då de gick på TV.

  Hög nostalginivå = "Dra in magen så jag kommer förbi och fram."

     


  I varje land finns en bra saga för någon

  Japp! Så är det! Men det är svårt att lista ut en bra saga i varje land. Jag har i alla försökt lite grann med sagor jag känner igen som alla på ett eller annat sätt visats i svensk tv någon gång. Jag har gjort en karta som finns precis här nedan:

  Sagokarta

  Var det svårt att tyda?
  Då kommer en till karta här:

  Nummerkarta  Är det någon annan än jag som tycker att Professor Balthazar och Doktor Snuggles är otroligt lika varandra?


  Professor Balthazar och Doktor Snuggles

  BTW! NATURLIGTVIS SKA ÅTTAN OCH NIAN BYTA PLATS MED VARANDRA. NI FÅR HA ÖVERSENDE MED ATT DATORN INTE ALLTID GÖR SOM MAN VILL.


  Första maj

  Idag är det första maj och det är många som går i första maj-tåg.
  Jag var ute en sväng och jag trodde inte det var sant när jag såg en kändis från tv:n. Inte vilken kändis som helst var det, för det var faktiskt ingen mindre än Nalle Puh.  Första maj

  Aja, det kanske bara var i min fantasi som jag såg den här lilla nallen, men skylten stämmer ändå rätt bra, det enda vi behöver är ju rättvisa, fast det verkar vara rätt svårt att få...men skam den som ger sig!