Äta bör man, annars dör man

I USA och  ibland vissa andra länder ( ibland också Sverige), verkar det inte finnas någon som är normal, i alla fall om man ska tro det man ser på tv. Jag menar normalbyggd. Inte överviktigt, inte underviktig, utan normalviktig.
Finns det nån såpa, nån komediserie, nån film, nån dramaserie etc. där det är en person som är helt normal? Inte för tjock och inte för smal, utan helt normal?
Hollywood-idealet är ju att man ska vara jätte smal och ha typ 20 kg:s undervikt. Då har man rätt kropp och är så snygg man kan bli. Sen har vi de överviktiga. För att de ska få vara med i tv så ska de vara mycket överviktiga, inte lite överviktiga. De är tydligen bra att ha med för att göra narr av, eller tvärtom, att respektera enormt.
Vill man satsa på en karriär i Hollywood så får man välja: Ät typ inget eller ät för mycket.
Är man en hälsosam person som tänker på sin kropp, sitt hjärta, sina muskler och allt annat så passar man helt enkelt inte in.
Till och med tv-programmen heter ju såna saker som gör att bara supersmala och supertjocka får vara med där. Några exempel: The biggest loser, Supersize vs Superskinny, Du är vad du äter, Top model, Snygg naken och många fler.
Vilka sjuka ideal det finns!


Jag ställer samma fråga som min mormor...

Vad gjorde man innan TV fanns?
Vilken tårta tycker ni är snyggast?


Båtsman eller Lassie?

Vem tycker du mest om?

Klicka på länken ovan för att rösta.


Lassie

 
Båtsman


Idas sommarvisaDu ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart
På sommarn och gör lite somrigt då kommer blommorna snart
Jag gör så att blommorna blommar jag gör hela kohagen grön
Och nu så har sommaren kommit för jag har just tagit bort snön

Jag gör mycket vatten i bäcken så där så det hoppar och far
Jag gör fullt med svalor som flyger och myggor som svalorna tar
Jag gör löven nya på träden och små fågelbon här och där
Jag gör himlen vacker om kvällen för jag gör den alldeles skär

Och smultron det gör jag åt barna för det tycker jag dom kan få
Och andra små roliga saker som passar när barna är små
Och jag gör så roliga ställen där barna kan springa omkring
Då blir barna fulla med sommar och bena blir fulla med spring


Midsommar


Idag är det midsommarafton. Blir det dåligt väder ute och ni har lite att göra så kan ni ju alltid titta på tv.
Jag tittar i tablån och jag märker att det bara är typ fotboll. Fyyy så tråkigt. Jag fattar inte hur folk står ut att titta på det med dessa ljudtutor hela tiden. Jag fick reda på igår att Sverige inte var med i VM. Haha! Jag fick veta det igår. Jag visste det inte förut. Så intresserad var jag. Fotboll är bland det tråkigaste jag vet helt enkelt.
Midsommar för mig och en stor del av resten av sommaren förknippar jag med Saltkråkan. Saltkråkan är nog bland det bästa som gått på tv någon gång. Astrid Lindgren skrev den ju först för tv och sen som bok.
Alltså Astrid Lindgren är som en GUD för mig. Vad mycket bra jag skulle ha missat om hon aldrig hade funnits.
Vi tar ett litet midsommar-klipp när Saltkråkan firar midsommar. 

Väntar mig redan minst en kommentar där det kommer stå: "Malin är så fin." Typ nånting sånt i alla fall. Jag håller alltid på med sånt att utsidan inte är så viktigt. Men Louise Edlind ser ju grymt bra ut för att snart vara 64 år. Lite avis blir man...

Sagostunden

Se och lyssna på detta underbara klipp.


Bröllopet - bildextra

Yes! Nu har det komit upp en massa bilder från Det kungliga bröllopet. Bilderna får pryda dagens hela inlägg.


För monarkin

Jag har ändrat mig. Jag är för monarkin nu. Jag har lärt mig väldigt mycket om sånt där kungligt de sista veckorna när jag har sett på mycket program på tv.
Jag måste erkänna att det är pinsamt vad oallmänbildad jag är ibland och vad pinsamt att jag vetat så lite som jag förut gjort. Först så tänkte jag att det bara är dyrt och onödigt med ett kungahus med en massa människor som inte gör något annat än att leva på skattepengar.
"Men kungahuset gör ju reklam för Sverige", säger någon som är för det. "Ofta! Vem bryr sig om kungen? Ikea, Abba, Ingmar Bergman, köttbullar, Greta Garbo, Pippi Långstrump, kylan och en massa andra grejer gör reklam för Sverige, inte kungen", svarar då jag.
Där hade jag verkligen fel. Det finns säkert en massa instängda och o-jordnära kungligheter i världen, men vårat kungahus är speciellt på ett sätt som jag kommer till senare.
För det första så har vi en otroligt bra och jordnära kronprinsessa som genom att ta en kille ur folket visar att hon verkligen vet om "verkligheten" och lever i "verkligheten". Visst har hon en massa personer som passar upp på henne som gör att hon klarar en massa svåra saker som vi "vanliga" människor inte har, men å andra sidan så behöver vi "vanliga" människor inte bekymmra oss om sånt hon behöver tänka på. Tänk att från den dagen hon födds till antagligen den dagen hon dör så ska varenda steg och gest mediabevakas och kommenteras, samtidigt som hon inte kan uttala sig emot en massa saker eftersom svenska kungahuset inte får uttrycka sig politiskt. Visst får hon göra en massa saker som vi andra kanske aldrig får göra, men en massa saker som vi får göra och ser som självklara går inte bra för henne. Hon har en massa regler om att si och så får hon inte göra av olika anledningar.
Jag tycker ändå att det är bra att vårat kungahus inte får uttala sig politiskt, eftersom det går i arv och de med blått blod ska mer vara som några särskilda människor som symboliserar vårat land och inte bestämmer över Sverige år efter år. Hade det varit politiskt idag så hade jag antagligen inte varit för monarkin.
Nu ska jag verkligen gå till botten och berätta om varför jag är för monarkin i Sverige.
För några hundra år sedan så hade Sverige en kung som hette Karl XIII. Han fick inga egna barn och bestämde sig då för att adoptera en vuxen man som hette Karl August som hastigt dog även han utan barn. Det hela slutade med att man fick välja ut en ny noga vald kronprins som hette Karl XIV Johan Bernadotte som inte hade något släktband till den tidigare kungen. Det är den första ätten Bernadotte på tronen i Sverige. Denna kung förväntade sig att slåss och kriga som alla andra kungar. Det ingen visste var att han hade planer på att undvika konflikter och göra Sverige till ett så fredsligt land som möjligt. Han lyckades med detta och sedan dess har inte Sverige varit i krig. Sen i typ början av 1800-talet.
Så man kan egentligen tänka att när vårat kungahus gör reklam så gör de reklam på ett särskilt sätt. De symboliserar fred när de är ute och reser i världen. De symboliserar freden i vårat land. De gör reklam för ett fritt och fredsligt land som Sverige idag är. Att det födds nya Bernadotte-blått-blod-människor generation efter generation gör att vi kanske kan påminna oss om vad stolta vi kan vara över vårat land som varit i fred i typ 200 år nu.
Om man gemför med kungens bröllop så har vi verkligen komit framåt i Sverige. Ett antal homosexuella par var där med sin partner till exempel...
Victoria kommer att bli en bra drottning och vi får hoppas att vi får en bra kung eller drottning efter det. För ärligt talat: Kungens farfars far ser väl jäkligt creepy ut? Nu ska man ju inte gå på utsidan bara. Men jag har fått en känsla av att han var lite speciell när jag sett på alla tv-program de senaste veckorna.
Sen tycker jag inte heller att vi ska hålla på och betala Madeleines resor, väskor, kläder och allt annat när hon inte gör sina uppdrag. Man kan inte äta kakan och samtidigt behålla den. Detta gäller även prinsessor.


Kungens farfars far. Läskig gubbe.


Kungabröllop

Jag gjorde typ verkligen ingenting annat igår än att tittade på TV. Min dag på ett ungefär:

05:30 - Blir väckt av vissa oljud, sätter på TV:n och ligger och drar mig i sängen.

07:00 - Äter frukost, duschar, klär på mig m.m.

09:20 - Åker iväg till min mormor.

09:50 - Kommer fram till min mormor. Plockar upp Daniel och Victoria-chokladasken som jag köpt, samt ställer in jordgubbstårtan som jag bakat.

10:00 - Sätter mig och ser på TV.

11:30 - Går ut och går med min mormor och morfars hund.

12:00 - Hos min mormor äter vi smörgåstårta och sedan jordgubbstårta. Min mamma, min moster och min kusin Molly är också där.

12:30 - Tittar på TV.

16:00 - Hämtar en bit mat och sätter mig och tittar på TV igen.

18:00 - Åker hem.

18:30 - Är hemma. Tittar på TV och äter mer tårta.

02:00 - Stänger av TV:n och somnar.

Haha! Vem bryr sig? Men konstaterat är det i alla fall att jag har sett på TV typ hela dagen igår. Jag har sett på Kronprinsessan Victorias och Daniels bröllop. Eller prins Daniel som han nu heter. Haha, vad konstigt det låter. Det var i alla fall väldigt roligt att se. Det var mest kul att lyssna på talen, se Victorias klänning, se brudnäbbarna och se den stora tårtan.Idag säger vi farväl till Askungen som gjort sin tid på mina inlägg för ett tag framöver i alla fall. Nu är prinsesstemat slut på min blogg.


Vem är så elak?

Victoria, Victoria, Victoria, Daniel, Daniel, Daniel... Ingen som befinner sig i detta land just nu kan ha missat att det är bröllop på lördag. Lite för mycket skattepengar, lite för mycket ståhej och fest kanske. Alla tv-kanaler som det är bröllopstema på varendddddddddddddddddddda dag.
Igår så råkade jag komma in på en facebook-sida och upptäckte att det fanns flera liknande facebook-grupper. De heter typ: Prinsessan Madeleine som Kronprinsessa istället för Victoria.
Anledningen till detta är att Madeleine är snyggare än Victoria enligt grupperna.
Beskrivning: Ja, varför skulle vi, Svenska folket, vilja föredra Victoria som kronprinsessa bara för att hon är född före Madeleine?! Madde är ju bra mycket snyggare än sin syrra.. Så gå med i gruppen, en dag kanske kungen o Carl-Philip även går med ;)
Lite kommentarer som finns från den här gruppen: Jag anser att denna issue är väldigt enkelt löst... Kräv ändring i grundlagen.. Ordnat på 6 år, så 2014 kan vi se henne ta över kronan från den mindre prominösa Victoria...
En till kommentar: Jag sätter femtio 'Carl den Sextonde' kronor på att Madeleine får snyggare ungar än Victoria!
Sen finns det en till liknande facebook-grupp som har denna beskrivning: Det borde ligga i alla svenskars intresse att göra prinsessan Madeleine till kronprinsessa, då det förefaller mig helt uppenbart att den snygga prinsessan borde få ärva tronen.
Monarkens jobb är att promota vårt land, och vem skulle göra det bättre än Europas, nej, världens snyggaste prinsessa?
Ge Madeleine tronen, Victoria kan vara hennes stunt-haka istället.
Lite kommentarer som finns från den här gruppen: Dålig fart här, jag tycker att detta är en viktig fråga nu när debatten om monarkins vara eller inte vara blossar upp vart och vartannat år. Med Prinsessan Madeleine som vår tronarvinge skulle väl ingen ifrågasätta kungahusets legitimitet? Detta är ett mål att kämpa för. Så sätt fart!
En till kommentar: hon skulle passa som det. Är ju SÅ himla snygg, något man kan lägga ögona på
Den enda smarta kommentaren: så jävla töntigt argument från er alla att Madeleine är "snyggare" än Victoria. det är väl fan inte vad det handlar om!!! Visst är Madeleine vacker men det är Victoria också. Sen är det så att Victoria är ett proffs på det hon gör. Hon har fötts in i det liv och yrke hon har och hon ytar sig an allt sitt jobb med rikt...ig proffsighet. Madeleine vill förmodligen inte ens bli regent över Sverige, hon har en helt annan frihet än Victoria oh den tror jag inte hon vill ge upp i första taget.
så lägg ner denna jäkla grupp. Victoria är en människa med känslor vilket hon tydligt visade med sina ätstörningar... Hur tror ni det känns att ständigt och jämt höra hur ful du är och hur mycket snyggare din lillasyster är??

Jag undrar: Vad är det för människor som är så elaka och oallmänbildade som skriver såna saker? Som tur är så var det inte särskilt många medlemmar i dessa grupper, men man kan ju undra vad det är för slags människor som startar en sån grupp? Victoria gör sina uppdrag, hon har över 100 resdagar om året. Madeleine struntar i sina uppdrag, åker och solar sig på andra sidan jordklotet, lever i dyraste lyxen, köper dyra kläder, dyra väskor som skattebetalarna står för. Men det är en sån kronprinsessa de vill ha? Så länge hon är snygg. Man kan ju undra hur snygga de är själva, hur bra självförtroende de själva har som skriver och säger såna elaka saker? Bara för att hon är en offentlig person som har "allt" så betyder det inte att hon inte har några känslor. Det är bara att beklaga att det finns såna sorgliga och ointelligenta människor i Sverige.


Skulle hon duga om hon fick ätstörningar igen?


Kända TV-filmfigurer med kända citat

Ja, vi tar lite citat idag då. Gissa vem som är först ut? Jo, ASKUNGEN! Då kör vi igång.
"Nåja. Vad är en bal på slottet? Den kan ju va fruktansvärt långtråkig och dötrist åh tråkig åh alldeles, alldeles underbar." / Askungen


"Jag ska baaara..." / Alfons


"Vilken jädra smäll!" / Dynamit-Harry


"I'm the king of the world!" / Jack


"Spegel, spegel, på väggen där, säg vem som vackrast i landet är?" / Snövits styvmor


"Pilutta dej!" / Lisabet


"How you do-ing?" / Joey


"Hemma på våran gata i stan..." / Stina 
(finns olika fortsättningar)


"I love you, but I love me more." / Samantha


"Svansen, är kattens största prydnad." / Måns


Sagan om Askungen - bildbloggning

Tagit ur en bok.
Det var en gång en flicka som hette Askungen. Hon bodde hos sin styvmor. Styvmordern tyckte inte om Askungen. Hon lät henne slita och arbeta hårt varje dag. Askungen hade två styvsystrar. De hette Gabriella och Petronella. Styvsystrarna behövde aldrig arbeta. De bara svassade omkring i sina eleganta klänningar. Och de retade Askungen för att hennes klänning var så enkel. En dag kom det ett brev till huset.
 " Gabriella! Petronella! " ropade styvmordern. " Kom ska ni få höra! " Hon läste upp brevet. Där stod: " Kungen ger en bal ikväll. Hans son, Prinsen, kommer att välja sig en fru. Varenda flicka i kungariket måste komma ". " Då kan jag också följa med ", sade Askungen. " Vi har ingen lust att skämmas för dig! " ropade styvsystrarna och skrattade det värsta de kunde. " Men där står ju att varenda flicka i landet måste komma ", sade Askungen. Styvmodern log och sade: " Naturligtvis får du gå på balen Askungen. Men du måste bli färdig med ditt arbete först och så måste du ha en klänning som passar ". " Oh, tack så mycket ", sade Askungen, och sprang glädjestrålande upp till sitt rum.
I Askungens rum bodde några små möss. De var Askungens vänner. Hon hade till och med sytt små kläder till dem.
" Nu ska ni få höra! " ropade hon. " Jag ska på bal på slottet ikväll. " " Hurra! " ropade mössen. Sedan visade hon dem en gammal klänning. " Den behöver bara lagas lite ", sade Askungen. " Kanske ett skärp och ett halsband skulle piffa upp den! " " Ja, ja Askungen !" pep mössen. " ASKUNGEN! " ropade styvmodern.
 
Askungen gick ner för trapporna.  " Du måste skura golven och putsa fönstren och dammtorka möblerna ", sade styvmodern. " Men det gjorde jag ju igår ", svarade Askungen. " Gör då om det! " sade styvmodern. Askungen arbetade så fort hon någonsin kunde. Men hela tiden var det mer saker hon skulle uträtta. " ASKUNGEN! " " ASKUNGEN! " " ASKUNGEN! " " Oh kära nån ", sade Askungen. " Jag hinner aldrig bli klar med min balklänning. "

" De låter Askungen arbeta och arbeta och arbeta ", sade en tjock mus som hette Gus. " Hon hinner inte bli klar med sin klänning ", sade en mager mus som hette Jack. " Vi hjälper henne! " ropade mössen. " Vi syr Askungens klänning färdig. " Gus och Jack smög sig in i ett stort rum. Styvsystrarna höll på att klä sig till balen. " Jag avskyr det här gamla skärpet ", sade Gabriella, och kastade det på golvet. " Jag vill aldrig se det här fula halsbandet igen ", sade Petronella. Och så kastade hon det på golvet. Jack tog skärpet. Gus plockade upp halsbandet. De tog sakerna med sig till Askungens rum. " Titta! vad vi har hittat ", ropade Gus. " Nu kan vi göra Askungen klänning RIKTIGT fin ", sade Jack. De mätte och klippte. De vek och de sydde. De arbetade och gnodde så fort de förmådde. Timmarna ilade snabbt förbi. Askungen måste hjälpa styvsystrarna med DERAS klänningar. När det var klart sade styvmordern: " Nu är det dags att gå på balen flickor. Är du färdig, Askungen? " " Nej ", sade Askungen sorgset. " Jag har inte haft tid att sy min klänning färdig. " " Så synd! " sade styvsystrarna. " Du måste arbeta fortare ", sade styvmodern. De stod och tittade på Askungen när hon gick upp till sitt rum.

När Askungen öppnade dörren fick hon se något underbart. Hennes klänning var färdig. " En överraskning! " ropade mössen. " Det var den vackraste klänning jag någonsin sett ", sade Askungen. Hon skyndade sig att ta på den. Askungen sprang ner för trapporna. " Vänta! " ropade hon. " Jag kan också följa med. Jag har en klänning. " Styvmodern och styvsystrarna trodde inte sina ögon.

 " Mitt skärp! " ropade Gabriella. " Mitt halsband! " ropade Petronella. De ryckte av skärpet och slet av halsbandet. Askungens klänning var helt förstörd. " Kom, flickor! " sade styvmodern. " Prinsen väntar på er! " Så for de iväg till slottet. Askungen fick stanna hemma. Askungen sprang ner i trädgården. Mössen sprang efter henne. " Oh, och jag som så gärna hade velat gå på balen ", sade Askungen. " Men vad hjälper det. Önskningar uppfylls aldrig. "

" Var inte ledsen, min lilla vän ", sade plötsligt en röst. Askungen tittade upp. Där stod en liten gumma med trollspö i handen. " Jag är din gudmor ", sade hon. " Jag är här för att uppfylla din önskan. " " Låt mig nu se ", sade gumman. " Jag behöver en pumpa och en häst och en hund. Vilken tur! Det finns ju här! Och - jaha, ja! Jag behöver några möss! " När mössen hörde detta började de springa. Men gumman hejdade dem med sitt trollspö. " Så var det trollformeln ", sade hon. " BIBBIDI BABBIDI BO! " Hon svängde sitt spö. Pumpan blev en vagn. Hästen blev kusk. Och mössen blev vita hästar. " Hoppa nu in, min lilla vän ", sade gumman. " Men min klänning! " ropade Askungen. " Hoppsan! " sade den lilla gumman, " den höll jag på att glömma ". Hon svängde sitt trollspö igen. Hennes trasiga klänning blev en underbar balklänning. Hennes skor blev av skiraste glas. Askungen strålade av lycka när hon såg förändringen. " Hoppa nu in i vagnen ", sade gudmodern. " Men kom ihåg! Förtrollningen upphör när klockan slår tolv! " " Det ska jag komma ihåg ", sade Askungen. Och så for hon iväg till slottet.
 
Kungen satt på balen och var förargad. " Nu har Prinsen träffat alla flickor i hela landet ", sade han. " och har inte hittat en enda han vill gifta sig med! " " Ge honom lite tid ", sade överste kammarherrn. " Han har fått tillräckligt! " skrek kungen. Just då kom Askungen in i balsalen. När Prinsen fick se Askungen gick han fram till henne och frågade: " Får jag lov till den här dansen? " " Ja, tack ", sade Askungen. Hela kvällen dansade Prinsen med Askungen. De dansade som i en dröm. Alla sade: " Så underbar hon är! Vem kan hon vara? " Timmarna gick fort. Plötsligt började klockan slå tolv. Askungen sprang ner för trapporna. Mitt i trappan tappade hon sin ena glas-sko. När Prinsen kom fram till trappan var Askungen försvunnen.

" Det är den flicka som bar den här skon som jag vill gifta mig med ", sade Prinsen. Han befallde kammarherrn att leta upp henne. Redan innan Askungen hade hunnit hem bröts förtrollningen. Vagnen blev pumpa igen. Kusken blev häst. Lakejen blev hund. Och där satt Askungen och mössen precis som förut. Dagen därpå gick överste kammarherrn med glas-skon till varenda hus i hela kungariket. Till slut kom han till huset där Askungen bodde. Askungen var uppe på sitt rum. Först provade Gabriella glas-skon. Hennes fot var alldeles för lång. Sedan provade Petronella glas-skon. Hennes fot var alldeles för bred. " Finns det inte fler flickor i det här huset? " frågade överste kammarherrn. " Nej ", svarade styvmodern. Just då kom Askungen ner för trapporna. " Vem är det? " frågade överste kammarherrn. " Det är bara pigan ", sade styvmodern. " Det spelar ingen roll ", sade överste kammarherrn. " Hon måste också prova skon! " Den passade perfekt! Sedan plockade Askungen fram den andra glas-skon ur fickan. Överste kammarherrn bugade för Askungen. " Du är den flicka som Prinsen säger att han vill gifta sig med ", sade kammarherrn.


 Då följde Askungen med till slottet och gifte sig med Prinsen. Och så levde de lyckliga i alla sina dagar.

För mer Askungen. Klicka då HÄR.


Gammalt Bolibompa-intro

 


Vem fan bryr sig?

Okej. Jag ska se på Victorias bröllop. Jag har köpt en Victoria och Daniel-chokladask till min mormor. Jag har sett en hel del tv-program om detta bröllop.
Som jag har skrivit i tidigare inlägg så tycker jag att Förkväll är ett helt ytligt och bara värdelöst program.
Igår råkade jag sätta mig i soffan när tv:n redan var på med det programmet. Tänkte jag skulle ge det en chans till. Kanske de för en gång skull pratade om något vettigt. Men skiten de pratade om slog fan alla rekord. Dagens viktigaste ämne på Förkväll var tydligen att spekulera i när prinsessan Madeleine kommer hem.
När kommer hon hem? Det kommer verkligen se dåligt ut om hon kommer direkt på bröllopet och inte tidigare. Ska hon inte komma redan nu och visa lite stöd för sin syster? Hon borde komma hem och visa stöd för sin syster, annars beter hon sig dåligt tyckte typ DAM-journalisterna eller vilka fan det var.
Jag bara undrar: Vem fan bryr sig? Vi vet att hon kommer att vara med på bröllopet, men vem fan bryr sig om hon kommer hem samma dag eller inte? Viktigt?
Sedan kom Laila Bagge in med sin son Liam som hade lite läskiga djur med sig. Det var bra mycket intressantare att se det än allt annat skit de har där.
Men när prinsessan Madeleine kommer hem, åter igen undrar jag: Vem fan bryr sig? Vilket jävla i-lands problem.
Nästa säsong kommer de väl att spekulera i hur toaletter ser ut när man bajsat. Nivån sjunker ju för varje program.
Det här blev ett riktigt klaginlägg, men ibland måste man få klaga lite grann. Tycker det är tråkigt när program bara blir sämre och sämre. Snart kanske det bokstavligen bara kommer finnas en massa skit på tv. Jag menar, man betalar ju ändå tv-licens och förväntar sig lite kvalité på tv:n ibland.


HAHA! De är lika varandra tycker jag.


Min bästa TV-kompis

Ibland kan det vara bra att ha en TV-kompis när man ser på TV. En kompis som inte lägger sig i vad man ser på och som tycker som jag i allting. Min bästa TV-kompis är en hund som heter Malte. Han uppfyller alla kraven en TV-kompis behöver ha. Fick han bestämma så skulle han aldrig göra något annat än att dega i soffan och se på TV hela dagarna.


Malte på midsommarafton år 2009.

Om Malte får bestämma sina dagar helt själv så ser de ut ungefär såhär:
Vila..

vila...

och vila.


Sommar, sommar, sommar..

Det är introt till P1:s radioprogram Sommar. Det finns ju också ett TV-program som heter Sommarpratarna i SVT som bygger på berättelserna från sommarvärdarna i Sommar. Idag klockan 13.00 så får man reda på årets sommarvärdar. Jätte spännande tycker jag som säkert kommer följa det nu i sommar och kanske se det på tv senare i år om det kommer då. Det kommer alltså en uppdatering senare idag, med resultatet på vilka som blir årets sommarvärdar. Spännnande..spännande...Update!

Årets sommarvärdar

Skriver Ja bredvid dem jag känner till och Nej bredvid dem jag inte känner till. Kan bli pinsamt. Kan bli så att ni tänker "Va vet hon inte vem det är?"
Här kommer hela listan:

Annika Sörenstam - f.d. professionell golfspelare Ja

Eva Dahlgren - artist, låtskrivare Ja

Babak Najafi - filmare, regissör Nej

Pär Johansson - grundare Glada Hudik-teatern Nej

Per Holknekt - modedesigner, entrepenör Nej

Natasha Illum Berg - professionell storviltsjägare, författare Nej

Rolf Ekéus - diplomat Nej

Eva Gabrielsson - arkitekt, livskamrat Stieg Larsson Ja

Ulf Malmros - regissör, manusförfattare Ja

Anna Carrfors Bråkenhielm - rådgivare Silverback Nej

Nicklas Lundblad - samhällspolitisk rådgivare, Google Nej

Viveca Sten - deckarförfattare, chefsjurist Nej

Amanda Jenssen - artist, låtskrivare Ja

Micael Bindefeld - eventarrangör, pr-konsult Nej

Meta Velander - skådespelare JA

Mats Sundin - f.d. professionell ishockeyspelare Ja

Jill Johnson - sångerska Ja

Elisabeth Åsbrink - journalist, författare Nej

Lennart Jirlow - konstnär Nej

Micael Dahlén - professor företagsekonomi Nej

Aris Fioretos - författare, översättare Nej

Christer Sjögren - sångare Ja

Anneli Alhanko - prima ballerina assoluta, hovdansare Nej

Christine Meltzer - programledare, komiker, skådespelare Ja

Andres Lokko - skribent, manusförfattare Nej

Tina Jansson - lyssnarnas sommarvärd, lärare Nej

Ulf Danielsson - professor teoretisk fysik Nej

Anette Norberg - olympisk mästare curling, avdelningschef Ja

Percy Barnevik - ordförande stiftelsen Hand in Hand International Nej

Johan Rabaeus - skådespelare Ja

Karin Johannisson - professor idéhistoria Nej

Maria Akraka - företagare, f.d. medeldistanslöpare Ja

Andreas Lundstedt - sångare, artist Ja

Pija Lindenbaum - bilderboksskapare Nej

Per Morberg - programledare, kock, skådespelare Ja

Håkan Lans - uppfinnare, ingenjör Nej

Johanna Koljonen - programledare, filmkritiker Nej

Lars Jonsson - konstnär, ornitolog Nej

Claudia Galli - skådespelare Ja

Birgitta Stenberg - författare, konstnär Nej

Nils Landgren - trombonist, orkesterledare Nej

Therese Alshammar - världsmästare i simning Ja

Peter Andersson - skådespelare Ja

Annika Östberg Ja

Björn af Kleen - kulturjournalist Nej

Lena Olving - vice vd Saab Nej

Vanna Rosenberg - skådespelare Ja

Ted Harris - teologie doktor, präst Nej

Darin Zanyar - sångare, artist  Ja

Monika Fagerholm - författare Nej

Staffan Scheja - konsertpianist, professor Ja

Johannes Anyuru - poet Nej

Henrik Hjelt - komiker, skådespelare Ja

Annika Linde - statsepidemiolog, professor  Nej

Anna Odell - konstnär Ja

Tommy Körberg - sångare, artist  Ja

Josephine Bornebusch - skådespelare, komiker Ja

Niklas Rådström - författare Ja

Det var alla. Utan tvekan så är min favorit Meta Velander. Tycker hon är så jäkla cool.


Meta Velander


Förvandlas aldrig Odjuret?

Belle är en flicka som är ganska så fattig. Hon blir fånge på ett slott hos ett Odjur. Odjuret blir kär i Belle. I Hennes personlighet och i hennes skönhet. Odjuret vet att Belle aldrig skulle kunna älska någon som ser ut som han, men det bästa han kan göra för att visa sin kärlek är att släppa Belle fri från fångenskapet. Belle börjar se att Odjuret har en massa goda sidor och hon blir också kär i honom. När Belle och Odjuret blir ett par så förvandlas han och blir fin i Belles ögon.


Frågan är om han verkligen blir fin eller om han fortsätter att se ut som ett odjur, men att Belle ser honom som fin eftersom hon är kär i Odjuret?
Vad tror ni?
Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro om den saken. Han kanske fortsätter att se ut som ett odjur, eller kanske inte...
Skönheten och Odjuret finns ju i flera versioner. Inte bara Disney.Jag vet att det inte är Belle på bilden, men det är för att det är Askungen-tema som gäller på denna blogg nu och en tid framöver. 

 


The winner takes It all...

...the loser standing small, nä jag bara skämtar. Men faktiskt inte helt, för vi har en vinnare i prinsesstävlingen. Tro det eller ej. Det har varit otroligt jämt, men vi har fått en vinnare. Prinsesstävlingen har fått in över tvåhundra röster. Exakt 205 röster. Istället för att ta vinnaren först så får spänningen stiga lite grann så vinnaren kommer sist. Vi börjar alltså längst ner eller vad man ska säga.

På plats nummer 8 kommer....Jasmine.
Jasmine fick 5 % av rösterna och 10 röster.
Tråkigt att hon kom sist, men nån måste ju göra det.
Jasmine

Vi går vidare till plats nummer 7.
På sjunde plats kom Snövit med 6% av rösterna och 13 röster.
Måste erkänna att jag hade trott att Snövit skulle få en betydligt högre placering.


Vi går vidare med nästa placering.
På plats nummer 6 kommer Törnrosa med 7% av rösterna och 14 röster.
Törnrosa

På plats nummer 5 ser vi Fiona med 9 % av rösterna och 19 röster.
Fiona lyckades bra med sin placering tycker jag.


Nu börjar vi närma oss toppen av tre, men förs ska vi gå igenom fyran.
På plats 4 hamnar Ariel med 14% av rösterna och 29 röster.


Bronset, alltså plats 3 går till Pocahontas.
Hon fick 15% av rösterna och 30 röster.
Indianprinsessan!


Härmed ska jag meddela att andraplatsen, plats nummer 2 går till Belle.
Hon fick 16% ut av rösterna och 33 röster.
Belle

Det betyder att vi har en vinnare. Hon som kommer på plats 1 heter inget mindre än Askungen.
Grattis Askungen!
Med en inte så överlägsen seger så vinner Askungen med 17% och 35 röster.

Detta betyder att Askungen kommer få vara med i ett hörn på mina inlägg som en slags maskot i flera dagar, två veckor närmare bestämt. Tills den 20:e juni.

Sist men inte minst så vill jag uppmärksamma denna dagen som är Sveriges nationaldag. Jag är glad över att bo i Sverige, inte alltid, för man har ju dåliga dagar, men för det mesta. Jag är glad över att bo i ett land som inte har krig och som har ytrrandefrihet. Bara för att jag är det, betyder det INTE att jag är rasist.

Skolavslutning i kyrkan, Ja eller Nej?

Jag är inte religiös. Jag tror inte på Gud, men jag tror ibland på ödet.
Ändå så tycker jag att det är så otroligt töntigt med denna debatt som sker varje år vid den här tiden, om skolavslutning får ske i kyrkan eller inte. Själv fattar jag inte varför man inte skulle få ha skolavslutning i kyrkan.
Av vilken anledning?
Det har även varit på tal om att man ska ta bort vissa pslamsånger från skolan. Så otroligt töntigt.
Vet att det finns många med andra religioner som inte ens kan gå in i kyrkan för att det strider mot deras religion. Men är man då så jätte religiös att det ska gå ut över skolan så borde man nog söka sig till en annan skola. För kan man inte gå i kyrkan på skolavslutningarna så borde man heller inte kunna fira Lucia, luciavaka, jul, nyår med vårat tidsår, påsk, sjunga Den blomstertid nu kommer eller Nu tändas tusen juleljus.
Ska man börja att ta bort A så kommer det bara fortsätta med att man tar bort B och C och D...
Jag skulle tycka att det var så tråkigt om lucia försvann från skolorna. Det är jätte synd att inte alla kan vara med på samma saker och man vill ju alltid ha en så bra gemenskap som möjligt, men är det så att det inte går för en minoritet så kan man ju inte ändra hela skolan för den saken. Det kommer alltid finnas de som inte är nöjda.
När barn i skolorna har jobbat hårt efter en hel termin så lyser det verkligen i många av deras ögon när de får sätta igång med julpysslet och räkna ner dagarna till julafton. Fortfarande så har vi en majoritet i Sverige som firar jul och ska man då ta bort allt sånt firande i skolorna, vad kan man då ha kvar?
För mig är detta inte bara religion, det är kultur också. Jag vill fira jul tills jag dör för jag älskar julen och jag tycker om Den blomstertid nu kommer. För vet ni vad jag alltid tänker på när man sjunger den låten på skolavslutningar? Jag tänker inte på Gud, utan jag tänker på att barn har sjungit den där låten på skolavslutningar i över 100 år i Sverige.
När man sjunger den låten och tittar på barnen så tänker man hur de är klädda. Det är ingen vanlig dag med Hello Kitty tröjor och blå jeans. Det är en dag när de flesta pojkar bär fina knäppta skjortor och många flickor bär blommiga kanske ibland vita klänningar och ibland rosetter och blommor i håret. Jag vet, eftersom jag varit på lågstadieskolavslutningar de senaste åren. Fröknarna skriver Trevlig sommar på tavlan och klassrummen är fulla med blommor. En sån dag känns allt plötsligt gammaldags och traditionellt. En sån där dag när solen ska skina och de flesta är glada. En sån dag när allt ska vara som det alltid har varit och ingenting ska ändras. En sån dag som ska vara en av dessa traditionsdagar.
Jag brukar tänka på Barnen i Bullerbyn när de har skolavslutning. Så gammalt tillbaka men ändå så aktuellt idag.
Det är så mycket som förändras i våran lilla värld. Posten som knappt finns längre, allt som ska skötas tekniskt och i naturen där skogar försvinner och det byggs på och byggs på.
Kan inte skolavslutningarna få behålla Den blomstertid nu kommer?


Skolavslutning för Bullerbybarnen.


Sverker Olofsson = Plusmannen

I hela 23 år har Sverker Olofsson varit programledare för Plus på svt. Nu ska han sluta. NEEEEJ! Jag gillar inte förändringar när det gäller programledarbyten, bland annat.
Inte för att jag direkt tittar så ofta på Plus, nästan aldrig faktiskt...men ändå. Jag har haft min lilla Plusperiod i 12-årsåldern nånting. Haha. Upp till 16-årsåldern så prövade jag nån gång att se det mesta på ettan, tvåan, trean, fyran, femman, mtv, ztv...ja typ de kanalerna. Min plus period var nog ganska kort och övergick till nåt annat program sen antar jag.
Det mest spännande med plus är ju hans soptunna. Alltid kul att gissa vad han ska slänga. Så kul när man gissar rätt, inte lika kul när man gissar fel, men det är ändå inte hela världen om man gissar fel.
Nu har det typ varit ett avskedsprogram med Sverker Olofsson och alla hans år i Plus. Jag gillar såna där genom-tiderna-program. Halkade in på det när jag såg på TV och såg klart allt. Duktiga jag. Det var faktiskt riktigt bra. Riktigt kul. Jag skrattade en hel del när jag såg det. Sverker är bra rolig och han är grymt rak och ärlig när han svarar på frågorna om han och hans tid i plus.
Gillar att folk kan svara rakt och ärligt på viktiga frågor. Att typ vara så ickepolitiker som det går, eftersom politikerna själva typ alltid har svårt att svara på viktiga frågor. Om de ändå gör det så tar det ungefär ändå en kvart innan de pratat klart och de svarat på frågan som ställts.
Jag ska nu citera något som jag aldrig trodde att någon skulle säga. Sverker är lite kär i Plus´s soptunna. Tänk att man till och med kan bli kär i soptunnor. Det verkar nästan som att man kan bli kär i vad som helst nu förtiden. Ofta man hör när någon gillar något klädesplagg, ett hus, en bil, ett TV-program så är man kär i det. Nu kan man tydligen också vara kär i en soptunna. Jag avslutar alltså detta blogginlägg med Sverkers kärleksförklaring till Plus´s soptunna.

" Alltså jag måste säga: Tunnan är för mej, det är alltså en stor kärlek, jag tycker den är helt fantastisk den här tunnan, den är underbar. Jag brukar säga till studiebesöken: Man måste krama om tunnan och man måste ge handtaget en puss..."

Plus
Sverker Olofsson och hans tunna.


Desperate Housewives - The game

Jag fick plötsligt ett jätte sug att göra något helt onödigt kreativit, typ spela The Sims. Var jätte längesen jag spelade det spelet,  flera år sedan. Men det känns som att jag har suttit så mycket vid bloggen att jag borde göra mer icke-data-aktiviteter. 
Hur som helst så måste jag tipsa om ett jätte roligt spel jag har. Ett simulationspel.
Det heter: Desperate Houswives - The game.
Om ni gillar att spela The Sims, eller om ni gillar att se på Desperate Housewives så måste ni verkligen pröva på att spela detta spel om ni inte redan gjort det. Utan att överdriva så är det ett av de absolut bästa PC-spelen jag någonsin har spelat.
Det går ut på att man är en kvinna som kommer till Wisteria lane och inte så förvånat så bär man på en viktig hemlighet. Där får man ett eget hus och där får man träffa sina nya grannar. Bree, Lynette, Gabrielle, Susan och många fler. Man kan gå och hälsa på dem och titta runt hur det ser ut i deras hus, hälsa på deras familjer och ha trevligt. Du kommer att få olika uppdrag att genomföra eftersom du har en stor hemlighet du går runt och bär på. Du har också man och barn. Man kan även välja att leva lite The Sims liv. Typ som att: laga mat, diska, sköta trädgården, städa...ja en massa saker. Du kan åka till stan och handla kläder och du kan även hitta någon att vara otrogen med om du vill. Haha lite sjukt, jag vet.
Det är riktigt coolt att husen faktiskt ser ut som i tv-serien, både inomhus och utomhus. De enda nackdelarna är att det inte finns på svenska och att det har några år på nacken, så gamla karaktärer som till exempel Edie är fortfarande med. De nya karaktärerna finns inte med. 
Det var några år sedan jag spelade detta spel. Man kanske skulle återuppliva gamla minnen?


Vinnarlåten i ESC

Idag bjuder jag på denna låt. Tycker att den är jätte bra. Hon heter Lena, hon som sjunger.


Dagens namn

Idag har Gun och Gunnel namnsdag.

Det finns 34389 kvinnor som har förnamnet Gun. Av dessa har 21333 namnet Gun som tilltalsnamn.
Det finns 3 män som har förnamnet Gun. Av dessa har 1 namnet Gun som tilltalsnamn.

Det finns 26039 kvinnor som har förnamnet Gunnel. Av dessa har 15979 namnet Gunnel som tilltalsnamn.
Det finns ingen man som har namnet Gunnel som förnamn.


Gunn Wållgren var en av Sveriges största skådespelerskor genom tiderna. Hon föddes den 16:e november 1913 och dog den 4:e november 1983. Hon har medverkat både i en hel del filmer och teater-pjäser. Till hennes minne delas årligen Gunn Wållgren-stipendiet ut, på hennes födelsedag den 16:e november. Det går till två ”konstnärligt förtjänta dramatiska och lyriska artister”. Gunn Wållgren har bland annat medverkat i: Söderkåkar, Kejsarn av Portugallien, Fanny och Alexander, Bröderna Lejonhjärta och mycket mycket mer.


Gunnel Linde föddes den 14:e oktober 1924. Hon har arbetat som författare, journalist, tecknare och tv-och radioproducent. Gunnel Linde var med och grundade Barnens Rätt I Samhället, alltså BRIS. För mig är hon mest känd att ha skrivit Rädda Joppe - död eller levande och Den vita stenen, som båda också är barnprogram. Gunnel Linde har blivit belönad med ett flertal priser, bla. Astrid Lindgren-priset och Nils Holgersson-plaketten. Hon har även jobbat en hel del med döv-språk för barn.