Pippi Longstocking "Pippi Långstrump"

Haha! Jag såg på TV4-Nyheterna igår.
Det är en åsna och en zebra i USA som har parat sig och fått ett barn dessutom.
Pippi Longstocking heter den, alltså Pippi Långstrump på svenska. När man ser de randiga benen som ser ut som Pippis strumpor så förstår man att den har fått rätt namn.
Detta djur kallas tydligen för Zonkey. Haha! Jag tycker att det är ganska så roligt.


Jag klarar inte av..

....att se på tvprogram om Michael Jackson. Det är inte det att jag tycker att han är en dålig artist eller har dåliga låtar, tvärtom. Men så fort jag ser han på bild eller tv så tycker jag bara att det blir så himla sorgligt. Jag tänker att han måste ha varit en mycket olycklig människa. När han berättat om sin barndom som bestod av att aldrig få vara som alla andra barn och leka och slippa känna en massa ansvar. Uppfostrad av en mycket sträng och känslokall pappa. Vad han än gjorde så blev hans pappa aldrig nöjd.
När Michael Jackson dog så syndes inte en tår på hans kind, han passade på att göra reklam för sitt nya skivbolag istället. Gräver man djupare och tänker på hans pappa Joe Jackson så tänker jag att han i sin tur inte heller kan vara särskilt lycklig. En "normal" pappa som förlorar sitt barn skulle aldrig göra reklam för ett nytt skivbolag i samband med hans sons död.
Michael Jackson var så stor i världen som jätte, jätte många drömmer om att bli. Att ha en massa miljoner och vara rik och berömd är inte värt någonting om man inte är lycklig enligt mig. Man kanske hellre ska ha en dröm om att få vara frisk och må bra och kunna skratta den största delen av sitt liv. Många tar det som en självklarhet, men om man ser sig om riktigt noga så finns inte det hos alla...
Så klart att man måste få ha även andra drömmar och man får prioritera de som man vill, men jag vill mest av allt alltid må såhär bra som jag mår nu.
Jag bor i ett jätte bra land med massor av möjligheter och jag är frisk och kry och kan göra vad jag vill. Mår man inte bra så spelar ingenting någon roll, men mår man bra så spelar massor av saker en stor roll. Fast det är också viktigt att man inte går och gruvar sig för en massa jobbiga saker som troligen aldrig kommer att hända. Man klarar nog det mesta om man bara är tillräckligt stark.


Michael Jackson.


Teletubbies solen


Teletubbies solen lyser väldigt varmt just nu.


Sex and the City

Det spelar ingen roll vilket humör jag är på, för ser jag på Sex and the City så blir det mycket bättre. Vad är det jag älskar med denna serie egentligen? Jag måste ha boxen, så är det bara.
Jag följde det inte när det gick på TV för då dömde jag serien hårt utan att ens veta vad det egentligen var. Men nu är det minst andra gången jag ser alla reprisavsnitt igen. Filmerna har jag självklart också sett på bio. Mycket bra, mycket bra.
Så dålig serien hade blivit om man bara tog bort en karaktär. Samantha med sitt jag lever som jag vill, Miranda som aldrig låter sig köras över ut av någon och Carrie som sitter där med sin dator i sin lilla lägenhet sent in på kvällarna och skriver.... Nu höll jag på att glömma Charlotte, den perfekta familjefrun.
Jag gjorde ett test på TV3 om vem jag var mest lik och jag var mest lik Charlotte. Jag förstod det nästan innan. Jag tycker att barn är jätte roliga ibland och jag vill ha mina vardagliga rutiner, samtidigt som jag gärna avstår från att svara på vissa frågor....
Gör testet ni också. http://www.tv3.se/story/vem-aer-du-i-sex-and-city
Sex and the City repris ikväll klockan 23:00 på TV3.


Samantha, Carrie, Miranda och Charlotte.