Astrid Lindgrens sorgligaste saga som film är....

....enligt mig inte Bröderna Lejonhjärta, inte Allrakäraste syster, utan Peter och Petra.
Jag har alltid tyckt att Peter och Petra har varit så hemsk och sorglig på något sätt. Tyckte det som liten och tycker fortfarande det som stor. Petra som åker runt på isen alldeles lättklädd, man tror att hon ska frysa ihjäl. Det är alltid så mörkt, kallt och ensamt ute när Gunnar går till och från skolan.
Typiskt Astrid Lindgren också att skriva om pojkar som är ensamma och ledsna och behöver någon, medans flickorna är starka och klarar det mesta själva.
Peter och Petra är så små och skära och kan inte gå över vägen själva för att de kan bli överkörda. Då tar Gunnar dem i sin skolväska och går över den mycket trafikerade gatan. Han får julklappspengar av sin mormor och för dem köper han ett piano som han ska ge till Peter och Petra, men när han kommer till det lilla huset i Vasaparken så är de borta. De har flyttat och han får aldrig träffa dem igen....tror jag....
Nej, fy sjutton. Det är ingen måbra-saga. Jag har lite svårt för de där djupa Astrid Lindgren-sagorna, jag föredrar hellre de man kan skratta åt som Saltkråkan, Lotta på Bråkmakargatan och alla Allan Edwall-roller som man verkligen kan ha roligt åt.


Petra på isen.


Av: En tjock katt i en smal värld

Min favoritblogg heter: En tjock katt i en smal värld. Ja, ni hör ju bara på namnet när ni läser det. Coolare blogg har jag aldrig varit inne på. Nåt är fel på min länkning så jag kan inte länka hennes namn, men hennes blogglänk kommer på slutet av detta inlägg. En dag skrev hon om Smurfarna och jag har fått lov att kopiera detta inlägg. Här kommer det:

Idag har jag sett på en gammal barndomsklassiker, smurfarna! Älskade det när jag var liten och fick för mig att ladda ner det helgen, haha. ;)

Iallafall har jag några funderingar angående det programmet;

  • Alla smurfar verkar vara i samma ålder, det måste ha varit värsta babyboomet det året. Men vem födde dom?
  • Gammelsmurfen och bebissmurfen verkar vara de enda från deras generation, varför är det så?
  • Vem är bebissmurfens föräldrar?
  • Hur får smurfar barn? Lägger dom ägg?Smurfarna är ett riktigt konstigt koncept.

http://tjockkatt.webblogg.se/


Kan vi inte bara förvåna?

Hallå! Jag har fått min valsedel idag. Nu är det valkrig. Kan vi inte bara förvåna och skita i Fredrik och Mona och rösta på Maria Wetterstrand istället? Haha! Ni kan ju gissa vem jag ska rösta på och vilket parti. Nej, jag bara skojar. Man får verkligen INTE påverka någon annan vad den ska rösta på. Vissa gör så, men sån är inte jag. Blir ni osäkra av allt pladder som är på TV och inte alls vet vilket parti ni ska rösta på så går ni in och testar er här:
http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2094465/valkalkylator


"Jag" bjuder på denna


Ovant med Göran Persson på TV

Jag såg på Nyheterna igår med ett inslag där Göran Persson var med. Då slog det mig plötsligt hur ovan man har blivit av att se han på TV, det kändes jätte konstigt att han var med där. Från att vara med på TV-nyheter ca 365 dagar om året till nästan ingen dag alls. Ja, jag är TV-nyhetsnörd. Jag ser hellre Nyheterna på TV än läser i morgontidningen.
Jag har ändå aldrig fattat varför det blev en så het debatt av att Göran Persson dansade med Doris. Vem ville liksom inte dansa med Doris?


En klassisk scen man måste minnas.


Inga ord


Mer Astrid Lindgren

Som om jag aldrig skulle ha skrivit om Astrid Lindgren förut på denna blogg. Här kommer i alla fall ett jätte bra klipp jag hittade på TV4 som jag vill ha med i detta inlägg.
Tänk att hennes barnbarn fick komma hem och äta middag hos henne minst en dag i veckan. Tänk om jag bara hade fått varit hemma hos henne en gång i livet. Grrrrr...
Det är troligtvis inga sverigedemokrater som läser min blogg, men om det hade varit det hade detta klipp verkligen varit något för dem att se. De brukar ju använda sig av Astrid Lindgren ibland och säga att de vill ha det som i hennes sagor när bara svenskar bodde i Sverige typ och att de tycker att hon är en bra förebild för deras parti etc. De måste ju seriöst vara helt dumma i huvudena. Jag tänker inte ens kommentera om varför det är dumt att se henne som en sverigedemokrat, det är liksom bara en självklarhet att det inte är så. Hjärna gånger noll typ.


HAHA! Vad dåligt!

Det här måste vara Norges motsvarighet till våra svenska ICA-reklamer. Skitdålig!


Arkiv

Det är roligt att TV4 och SVT har arkiv. Jag hittade en bild på hur "Ida i Lönneberga", Lena Wisborg Candinger ser ut idag. 


Från en Astrid Lindgren-dokumentär.


Allergisk mot TV

 Jag är allergisk mot något och jag vet inte vad det är. Det börjar klias i ansiktet ibland och jag börjar nysa och blir som sjuk. Så kan det hålla på i nån timme och sen försvinner det och sen kommer det tillbaka nån dag senare. Jag är inte allergisk mot smink eller parfym eller hårspray, för allt det har jag testat att vara utan men det gör ingen skillnad. Men så börjar jag att tänka på att jag kan nog ha det såhär, för tänk vad jag ska vara glad att jag inte är allergisk mot el. Då skulle jag inte kunna sitta vid datorn och inte heller se på tv. Shitt! Vad skulle jag ersätta den tiden med? Något reallifeintresse eller? Jag googlade på elallergi och det är faktiskt riktigt intressant. Såhär står det bland annat:

Med elöverkänslighet (även elkänslighet) avses en påstådd extra känslighet för elektromagnetiska fält i nivåer som för de flesta inte är märkbara.[1] Symtomen innefattar sömnstörningar, huvudvärk, allmän trötthet, koncentrationssvårigheter, yrsel, irriterad hud samt hjärtklappning.[1] Elöverkänslighet har ej kunnat påvisas i vetenskapliga försök.[2] Elöverkänsliga patienter som i dubbelblinda försök trott sig blivit utsatta för fält har uppgett sig få kraftig huvudvärk, trots att inget fält har varit påslaget

Åh, hjälp! Tänk om det ändå är det jag har? Fast allt det där stämmer ju inte så bra på mig.


Maria Montazami och hennes ostkrokar

Maria Montazami älskar ostkrokar, så ni vet det, ni som inte redan visste det.


Nya regler - Mer reklam i TV

Det har komit en ny regel som säger: Den nya radio- och tv-lagen är utformad efter ett EU-direktiv och tv-kanalerna får visa 12 minuter, eller 20 procent, reklam per timme. Tidigare var det 15 procent på ett dygn som gällde. / Tidningen Metro.
Man undrar ju hur mycket reklam det kan bli egentligen? Tyckte redan det var för mycket reklam i TV. Till slut blir det väl så att alla TV-kanaler sänder bara ca tre TV-program på ett dygn och resten reklam. Man undrar ju hur långt de kan gå? Man tappar ju till slut lusten att se på vanlig tv när det är så mycket reklam.
Alla reklamer är ju inte lika bra som ICA:s.


You Tubes bästa just nu...

...är den här videon enligt mig. Maria Montazami dansar. Kan det bli bättre? Hon är så grymt rolig. Anna Ankas raka motsats.