TVminnen


Undantag som imponerar

Idag ska jag skriva om undantag som imponerar.
Ni kommer strax fatta vad jag menar.
Tänk er att man avskyr rosa tröjor också går man in i en affär där man ser en tröja som man bara måste ha och den är dessutom rosa.
Ett annat exempel: Tänk er att man avskyr alla grönsaker som finns, alla förutom gurka, vad har gurkan som inte de andra grönsakerna har?
Gurkan är undantaget och även den rosa tröjan. Hur kan man gilla något som man i vanliga fall totalt avskyr? Är inte designern till den rosa tröjan grymt duktig som får mig att köpa den fast jag aldrig nånsin hade tänkt att köpa en rosa tröja? Vad är det som gör att jag vill ha den fast jag inte tycker om rosa tröjor?

Jag är inte alls förtjust i skräckfilmer. Det är inte så att jag blir rädd när jag ser dem, utan tvärtom. Jag reagerar inte när ett monster kommer ut ur garderoben, eller när ett spöke går upp från sin grav. Jag tycker att det hela är så overkligt så därför reagerar jag inte och blir inte skräckslagen som man ska bli ut av skräckfilmer. Då tappar skräckfilmen sin mening liksom. Om jag inte har något intresse av vampyrer och gröna monster så blir det ju heller inte intressant för mig att se på skräckfilmer.
Men så kommer vi ju till de där undantagen då. Undantagen som säger att det finns skräckfilmer jag gillar fast jag i vanliga fall inte gör det.
I mitt fall så finns det två undantag när det gäller skräck. Den ena är Hajen och den andra är Jurassic Park. Det är inte de bästa filmerna jag har sett, men de är defenitivt sevärda. Varför gillar jag dessa filmer när jag inte gillar andra i den genren? Kan ju kanske vara för att det är mer verklighets-skräck än andra filmer. Jag vet att det finns hajar i vissa vatten och jag vet att det har funnits dinousarier för väldigt, väldigt längesen. För mig kanske det blir mer verkligt och mer betydelsefullt att se. Att regissören och manusförfattaren till en sån film gör att en sån som jag som inte gillar såna filmer ändå tycker att det dom har skapat är bra. Eller att designern till den rosa tröjan har gjort den så unik att jag vill ha den som inte gillar rosa tröjor i vanliga fall. Att vara så skicklig så att man lyckas få otippade köpare, det är för mig att göra undantag som imponerar.

Hajen Jurassic Park
2010-04-24 @ 13:35:25 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer
Postat av: Jennie

grymt bra blogg !

jag är själv också en tv-nörd :D

2010-04-24 @ 13:53:16
URL: http://sheislost.blogg.se/
Postat av: LORISSA

nu blev jag så himla sugen på att se jurassic Park <3sv: allt är bara fint med mig tack, lite utmattad och så :) Men skönt utmattad!

2010-04-24 @ 20:40:47
URL: http://lorissalovebomb.blogg.se/
Postat av: lejla

sv : visst ! :)

ibland gillar jag skräck filmer och ibland inte ... :)

hehe bra blogg btw ! :D

2010-04-24 @ 21:45:33
URL: http://nathaliieochlejja.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0