TVminnen


****Expert****

Nu ska jag klaga lite grann, det får man faktiskt göra ibland, inte för ofta men ibland. Anledningen till varför jag tänker klaga nu är för att jag såg på Nyhetsmorgon igår.
Programledarna och gästerna sitter ju som vanligt i den där morgonsoffan. En av gästerna de har där den dagen är en expert på barn och ungdomar. Alltså hon vet mycket, väldigt mycket om barn och ungdomar. Föräldrar, mor och far-föräldrar ringer in och ber henne om råd. Hon svarar så tydligt på deras frågor. Men grejen är bara det att hon som är expert får svara på helt självklara frågor som man tycker att typ alla människor redan borde veta. Det kan vara frågor som:
"Hur säger jag till mitt barn att jag inte vill att hon ska vara ute så sent på valborg?"
Det kan väl ändå inte vara så svårt att öppna käften och säga att:
 "Jag vill inte att du är ute så sent på valborg. Det finns så mycket konstiga människor som kan göra konstiga saker en sån natt."
De sitter där och pratar som om barn och ungdomar kommer ifrån en helt annan planet. Är folk så jobb-teknik-tränings-hushålls-stressade att de inte ens hinner prata med sina barn längre?
I flera generationer har mammor och pappor uppfostrat sina barn utan en massa "experthjälp" och det är väl inget fel på de tidigare generationerna vad jag vet?
Idag kan man nästan inte göra någonting utan behov av "experthjälp" tydligen. Missförstå mig inte. Jag tycker att det är jätte bra med hjälp till vissa saker, jätte bra med kunniga personer som kan sin sak och har något viktigt att lära ut. Barnexperten kanske också kan en massa saker som inte många andra kan, men jag undrar bara behöver vi alla dessa experter? Hur kommer det sig att de alltid tar så mycket plats i tv-rutan nu förtiden?
Barnexperter, blommexperter, hovexperter, bloggexperter, städarexperter, bantningsexpeter, ja det finns hur många som helst.
Jag bara undrar: Hur viktigt är det att vi får veta vartenda litet steg Madeleine och Jonas tar av dessa hovexperter? Varenda ansiktsuttryck, klädesplagg, tårar, glädje? Vilka "duktiga experter" som kan allt detta. Vi vet nu att de har gått skilda vägar, kom med nåt nytt. Vem bryr sig längre?
Alla människor är bra på något, det tror faktiskt jag, att alla är extra bra på något. Det betyder ju att vi har hela världen med experter. Där sitter experterna i tv-rutorna och får betalt eftersom det är deras jobb. Även om de kanske inte alltid är så stora experter som de säger sig vara på sitt område. Samtidigt tvingas arbetslösa och sjukskrivna att praktisera ca åtta timmar om dagen för en peng som inte ens täcker hyran. Men som jag skrev nyss borde väl de också vara experter på något?! Alla är bra på något. Då kan lika gärna de arbetslösa få jobb som experter. Man tycker att det borde finnas några såna lediga jobb eftersom man tydligen kan vara expert på typ allt nu förtiden?! Varför har bara vissa fått chansen?
Alla är bra på något, kom ihåg det. Vi är alla experter. Själv är jag nog expert på att vara expert. Asg.

2010-04-28 @ 12:44:26 Extra viktigt Permalink


Kommentarer
Postat av: challe

Du har en poäng där! personligen tycker jag att alla experter inom beteenden och dyl kan kamma sig!

Det är ju bara att ta beteendevetare och psykologer inom fångvården som ett exempel. Hur kommer det sig att de flesta som en gång varit i fängelset åker in i fängelset ingen (i de flesta fall) Tots all hjälp av dessa experter? Det är inte ens ett yrke, det är bluff och båg för att tjäna slantarna! :P

Vad gäller beteende och uppfostran för just barn så funkade det skitbra för en 30-40 år sedan då man fortfarande fick säga åt sina barn på skarpen och rycka dom i örat lite. Men ryter du "NU RÄCKER DET!" idag, så blir du anmäld till B.R.I.S

2010-04-28 @ 23:24:03
URL: http://omjagvarstatsminister.blogg.se/
Postat av: Latte Liten

Håller med att alla är bra på något

2010-04-29 @ 10:13:32
URL: http://latteliten.blogg.se/
Postat av: Carl

Klok!!! Vis!!! Men? så anonym? Är du en Japansk"Robot" Som laddas med Batterier? TV4 är en högerinriktad "Kaffereps" Kanal,bryter alla sändningar,kränker inbjudna gäster,alltid så försenade/ REKLAMEN ÄR ÖVERALLT,DÅLIG!!Och gästerna? 0,000000001 % bjuds in,om och om igen/ Övriga landet? människorna? FINNS INTE!!!TV ägs av smygkapitalister,på högerkanten,föraktet mot dom små människorna? 100% Total/ Tacka vet jag Radion P1... den är som sanningens "balsam" Objektiv,saklig,klok,vis,vettig,....Kort sagt? BÄST!!! Du är oxå väldigt bra!!! men? träd fram..visa dig!!!

2010-06-24 @ 04:46:40
Postat av: Lilitha

Jag är expert på att göra köttfärssås...haha. Kram Lilitha

2011-01-28 @ 22:05:55
URL: http://lilitha.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0