TVminnen


Earth Day med Aktuellts första väderrapport

Idag är det tydligen Earth Day.
För att citera Wikipedia: Jordens dag (engelska Earth Day) firas sedan 1970, för att göra världen uppmärksam på miljöproblemen.
Jaha, då vet vi det då. Kanske ska sända en extra tanke till Island som har det lite jobbigt just nu...

Jag är ingen sån som tror att jag vet och är bäst. Men jag kan i alla fall vara stolt över mig själv och säga att jag alltid varit duktig på vissa saker när det gäller att ta hand om miljön.

* Jag slänger aldrig skräp på backen.

* Jag tar hellre tåget än flyg, buss och bil.

* Ibland när jag handlar så väljer jag ekologiskt (om jag har råd).

Sen gör jag kanske också saker som inte är så bra för miljön, men samtidigt så måste man kunna leva också. Hörde på ett radioinslag innan jul att man borde hellre fira jul hemma än att åka till sina släktingar och släppa ut avgaser. Där går gränsen för mig. Skulle jag sitta hemma på jul då och tänka. " Det gör ingenting att jag sitter hemma och har tråkigt och inte får fira jul med min mormor för att jag måste tänka på miljön." ? Fy så dumt. Man kan helt enkelt inte göra mer än sitt bästa.

För att fira jordens dag så kommer här ett videoklipp med den absolut första väderrapporten från Aktuellt. Håll med om att det är lite kul. Året är 1958. TV var rätt nytt i Sverige och varifrån skulle egentligen dom stackarna få sin erfarenhet?


Den 2 september 1958 sändes Aktuellts allra första nyhetssändning. Nyhetsuppläsaren Olle Björklund presenterade väderprognosen med Leo Rannaleet.

2010-04-22 @ 02:29:32 Extra viktigt Permalink


Kommentarer
Postat av: LORISSA

Jag gör så mycket jag kan för att vara miljömedveten. Framför allt handlar jag mycket second hand och är en stark believer i "gör-det-själv". Istället för slit och släng :)2010-04-22 @ 12:45:23
URL: http://lorissalovebomb.blogg.se/
Postat av: Hana

haha!

2010-04-22 @ 21:58:36
URL: http://twoliiifes.blogg.se/
Postat av: PussJorvas

Måste tyvärr erkänna att jag inte hade en aning om att den dagen fanns HAHAHA..så stor miljövän var jagSV: Ja det är jag, med mobilen - därav dem högklassiga kvalitéen HAHHA.

2010-04-22 @ 23:08:26
URL: http://pussjorvas.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0